Prenumerera på Valvets nyhetsbrev
Tillbaka till startsidan

Med city i fokus

Helsingborgs city har alltid varit en viktig marknad för Valvet och vi har sålt premiumbostäder här tidigare. Men Helsingborg förändras och samma sak gäller för dem som vill bo och verka i och omkring stadskärnan. Vår upplevelse var att premiumbostäder i citymiljö kräver extra omtanke och kommunikation för att komma till sin fulla rätt. Vi handplockade därför ett antal mäklare med stor kunskap och lång erfarenhet av försäljningar just i citymiljö, för att kunna erbjuda våra kunder extra service och engagemang för dessa bostäder.

Vi vet att vår satsning har varit mycket framgångsrik i city. Vi uppnår resultat och säljer bostäder både snabbare och till högre priser än vad som gjorts tidigare, med mycket nöjda kunder som resultat. För att få reda på hemligheten bakom detta pratade vi med Citygruppens mäklare Christina Larsson och Lisa Wicknell.

– Jag tror att det goda resultatet bygger på att vi har allt vårt fokus på city och endast här, säger Christina Larsson. Detta gör att vi lär känna både kunderna och marknaden väldigt väl. Vi kan prisnivåerna och framförallt vet vi exakt vad som är på gång på bostadsmarknaden här.

Lisa Wicknell fyller i: –

I Citygruppen arbetar vi med färre objekt åt gången vilket innebär att vi har möjlighet att lägga ner mer tid och omsorg på varje kund och bostad, istället för att arbeta med gratisvärderingar för blivande kunder i helt andra områden. I city går allt lite fortare och förväntningarna på både snabba återkopplingar och processer är större. Eftersom vi fokuserar endast här och har färre objekt än en genomsnittlig mäklare, hinner vi serva våra kunder på ett bättre sätt.

Just att allt kretsar kring centrum är något som både Christina och Lisa ständigt återkommer till. Det vanligaste är att mäklare arbetar i många olika geografiska områden. På Valvet har vi istället valt att varje mäklare fokuserar på ett eller två utvalda områden för att bli experter på just detta. I Citygruppen är det Helsingborg centrum som får allt fokus och det har självklart gett resultat.

– Vi känner våra kunder i centrala Helsingborg, säger Lisa och Christina. Om en bostad inte passar, kan vi alltid tipsa om en annan. Vi är känsliga för förändringar på marknaden vilket hjälper oss att gå ut med rätt utgångspris från början samt att presentera bostaden på just det sätt som efterfrågas.

Tiden går fort, särskilt när det är spännande och roligt. Vi ser nu fram emot att hjälpa fler bodrömmar i city att hitta nya ägare.