Centrum - Kullagatan 56

Var beredd på kärlek vid första ögonkastet! Swedish grace/nyclassicism i en vacker fastighet från 1920-talet. På Sveriges äldsta gågata Kullagatan ligger denna omfamnande innergårdslägenhet med fantastiskt mycket charm. Här har man lyckats med konststycket att förena originalattribut med moderna detaljer utan att tappa bostadens känsla. Njut av vackra fönsterpartier i handblåst glas och spröjs i original i nästan alla rum. Spegeldörrar, tidstypiska stuckaturer och fina golv. Lägg sedan till ett vardagsrum med öppen spis, ett härligt modernt och funktionellt kök, två potentiella sovrum varav ett med en smakfull blästrad industriglasvägg och det andra med utgång till balkong, altan och riktigt bra förvaring.
Denna underbara och unika bostad på 125 kvm fördelat på 4 rok är placerad med alla fönster in mot den lugna innergården och erbjuder inte mindre än tre balkonger, varav den ena med trappa ner mot den egna uteplatsen.


Brf Kullen Västra 42 ligger på bästa läge, i den norra delen av Sveriges äldsta gågata, ett stråk kantat med historiska bebyggelser och mitt i Helsingborgs klassiska kulturmiljöer.

Här på Kullagatan 56 bor du i en nyrenoverad fastighet med innergård, p-platser och garage. Absolut närhet till butiker, restauranger och caféer, en matbutik och med stranden runt hörnet. I föreningen finns det en gemensam trädgård på baksidan av huset och med bara åtta minuters promenadavstånd når man Knutpunkten och resten av världen.
Nyrenoverad fastighet med innergård, p-platser och garage.

En bostad som behöver upplevas på plats.
Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Allmän information

Kommun:
Helsingborg
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Adress:
Kullagatan 56
Pris:
4 975 000 kr
Månadsavgift:
5 355 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.
Boarea:
125 kvm
Antal rum:
4
Byggår:
1928
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Andel i förening:
14.53%
Lgh.nummer:
1101
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 4 (1 trappa). Källare finns i fastigheten. Hiss finns ej.
Uteplats:

Balkong från sovrummet samt från köket. Båda med lugnt läge mot innergården.Fönsterdörr i sovrum/ateljé ut mot innergårdens grönska, leder ut till 9 m² privat trädäck.

Bilplats:
2 Garage: 1 300 kr/mån
Dubbelgarage: 2 600 kr/mån
6 P-platser: 600 kr/mån
brfkullenvastra42.se/parkering
Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.

Föreningen

Namn:
Brf Kullen Västra 42
Organisationsform:
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter:
8 st
Antal lokaler:
3 st
Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag och har sitt säte i Helsingborg.

Föreningen äger fastigheten Kullen Västra 42 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler.

Andel i föreningen:
14.53%
Andel av årsavgift:
14.33%
Föreningens hemsida:

Fastigheten

Byggår:
1928
Renoveringar:
Renoverat 2014. Tak, fasad, varm & kallvattenledningar, relining av avlopp, nya räcken på balkonger, ommålning i trapphus, ny fjärrvärmeväxlare, innergård mm.
Fönster:
2-glas kopplade, spröjsade
Övrigt:
Renoveringar bostad:
Bostaden är totalrenoverad 2015 och nya ägaren har vidare 2017 slipat och oljat alla originalgolv utöver i ett sovrum där heltäckningsmatta lagts in. En vägg har tagits ner och ersatts med en industriglasvägg. Matsalen har målats om. Nya tapeter i vardagsrum och arbetsrum/sovrum. Sovrum har fått nya tapeter samt heltäckningsmatta.
Hall har målats och fått ny tidsenlig takrosett (Inredo). Nya garderober med spegeldörrar i entrén.
Badrummet har fått praktisk förvaring och avställningsyta runt tvättmaskin och torktumlare.
Uppvärmning:
Fjärrvärme 2018
Pris:
4 975 000 kr

Driftskostnad

Hushållsel:
350 kr/mån
Sammanlagd driftkostnad:
350 kr/mån

Övrig information

TV:
Comhem
Internet:
Comhem
Övriga byggnader:
Till varje lägenhet hör ett vinds/källarförråd som ingår i avgiften. Lägenhets nummer finns på dörren.
Tvättstuga.

Rumsbeskrivning

Genom den vackra smidesgrinden når du husets entré. En våning upp ligger våningen som består av 125 ljuvliga kvadratmeter. Här bjuds det inte mindre än tre balkonger och alla är placerade in mot den lugna innergården. Morgonkaffet tar du på den skyddade balkongen i anslutning till köket eller på din terrass där solens första strålar letar sig in och värmer gott.

Redan i hallen känner du att detta är en bostad med speciell attityd och atmosfär. Väggpanelerna och spegelgarderoberna är nya liksom den egentillverkade stuckaturen i taket som ägaren fått hjälp att tillverka hos Inredo.

Det fina badrummet renoverat 2015 med ljusgrå plattor och detaljer i stenmosaik, golvvärme, designtvättställ, spegel med belysning, dusch med glasvägg, wc, handdukstork och kombinerad torktumlare/tvättmaskin inköpt 2016. Praktisk avställningsyta och förvaring har byggts runt om och gjort det mer funktionellt 2016.

KÖK FÖR TRIVSEL OCH SAMVARO
Köket med matplatsen och den generöst tilltagna köksön lockar verkligen till umgänge. Intrycket kan bäst beskrivas som ett socialt, inbjudande kök med härligt ljusinsläpp och atmosfär. Vackra spröjsade fönster och vackert plankgolv kombinerat med högblankt vitt kök- IKEA 2015 med gott om förvaring. Köksö med stenskiva.
Maskinparken från 2015 består av ugn, kaffemaskin, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggd kyl och frys.
Micro inköpt 2016.

RUM MED MÖJLIGHETER
Unik lägenhet med många möjligheter att efter tycke och smak sätta sin egen prägel. Innanför köket finns ett underbart rum som idag används som matsal. Här är 20-talskänslan extra påtaglig. En egendesignad industrivägg tillverkad 2016 leder in mot nästa rum, som ägaren idag använder som sovrum. Wowfaktorn och det extra ljusinsläppet skapar magi.
Rum som lika gärna skulle kunna fungera med mjuka fåtöljer eller helt efter din smak såklart.

I det som idag används som vardagsrum finns en öppen spis där du långa och mörka höstkvällar kurar ihop i soffan och bara njuter.
Längst in och bakom vackra pardörrar finns ytterligare ett sovrum eller kanske inreder du en matsal här. Längst ena väggen och bakom praktiska skjutdörrar finns välplanerad förvaring.
Rummet som idag används som ateljé och arbetsrum har dörr ut till privat uteplats och balkong. Sommartid äter du din frukost här och vintertid kanske vännerna blir bjuda på glögg på din terrass innan maten serveras. Möjligheterna är oändliga.Renoveringar

Renoveringar fastighet 2014: Tak, fasad, varm- & kallvattenledningar, relining av avlopp, nya räcken på balkonger, ommålning i trapphus, ny fjärrvärmeväxlare, innergård mm.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Christina Larsson
Christina Larsson
0729-62 16 16
christina.larsson@valvet.se

Filer på Helsingborg Kullagatan 56

Filnamn

Planlösning på Helsingborg Kullagatan 56

Karta Helsingborg Kullagatan 56

Bilder för Helsingborg Kullagatan 56

Valvet Citygruppen är en del av Valvet som helt fokuserar på bostäder i Helsingborgs city. Med unikt foto, emotionell kommunikation och smart marknadsföring skapar vi det som krävs för att göra den bästa affären.

Vill du också sälja din bostad med Valvet City Gruppen? Klicka här

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.