Norr - Drottninggatan 100

Letar ni efter en lägenhet på högt och ostört läge med balkong? Önskar ni dessutom höga lister, breda dörrposter och takrosetter? Här är den, dessutom belägen på Drottninggatan med alla fördelar som det innebär.

Ägaren har smakfullt renoverat denna rymliga tvårumslägenhet som egentligen gärna får benämnas som en 2,5:a. Med dess stora matplats som förutom, med bord och stolar, kan möbleras med till exempel läshörna känns den extra rymlig. Ytan har optimerats i samband med renoveringen och numera erbjuder både köket och badrummet mer utrymme. Att bo på 5:e våningen har många fördelar, lägenheten blir extra ljus samtidigt som man har markkontakt. Balkongen mot gården är ljuvlig och perfekt för frukosten. Önskar man grilla en härlig sommarkväll går detta utmärkt på föreningens gemensamma innergård.

Som boende på Drottninggatan 100 har ni nära till precis allt. I botten på fastighetens finns ett mycket omtyckt frukost/lunchhak, rakt över gatan ligger en av Helsingborgs bättre restauranger Drottninggatan 35. På två minuter tar man sig till gröningen och kan njuta av ett härligt bad. Badrocksavstånd i allra högsta grad. På gångavstånd nås även Helsingborgs city med dess utbud av shopping.

Varmt välkommen på visning

Allmän information

Kommun:
Helsingborg
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Adress:
Drottninggatan 100
Pris:
2 850 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 667 kr/mån. Inkl. värme & vatten samt basutbud kabel-tv..
Boarea:
68 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2
Byggår:
1930
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Andel i förening:
4.2526%
Våningsplan:
5 av 6. Hiss finns.
Lgh.nummer:
15
Uteplats:

Balkong mot föreningens innergård i söderläge.

Bilplats:
Parkering på gatorna i området.
Visning:
söndag 17 februari Kontakta mäklaren för att boka visning.

Föreningen

Namn:
Brf Hallen 7
Organisationsform:
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter:
15 st
Antal lokaler:
2 st
Gårdsplats/innergård:
Innergård med bord och stolar för den som önskar sitta ute under årets varma dagar.
Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Hallen nr 7 förvärvade fastigheten 1989 och består av 15 lägenheter samt 4 lokaler. Två av dem är upplåtna med bostadsrätt och två av dem är hyresrätter som inbringar inkomst till föreningen.

Andel i föreningen:
4.2526%
Överlåtelseavgift:
1 113 kr
Föreningens ekonomi:
Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi.

Fastigheten

Byggår:
1930
Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2035. Mer information gällande underhållsplanen och vilka renoveringen som är utförda respektive planerade finns i årsredovisningen. Under 2019 skall balkongerna renoveras.

Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pris:
2 850 000 kr eller högstbjudande

Driftskostnad

Hushållsel:
400 kr/mån
Sammanlagd driftkostnad:
400 kr/mån
Energideklaration:
Energiprestanda 93 kWh/m² år.

Övrig information

TV:
Kabel-tv, ComHem
Internet:
ComHem

Rumsbeskrivning

HALL: Välkomnande hall med nylagd oljad 1-stavsparkett från Kährs. Parketten är genomgående och återfinns i alla rum. Väggarna och taket är även nymålade här precis som i resterande delar av lägenheten. Klädhängare för avhänging av ytterkläder. Här från entrén fanns tidigare en vägg som rivits för att skapa en öppnare känsla direkt när man kliver in genom ytterdörren.

KÖK MED MATPLATS: Rymligt och luftigt kök med utgång till lägenhetens balkong. Här finns utrymme för större matmöblemang och annan inredning om så önskas. Köket renoverades delvis under 2018/2019 då det uppdaterade med ny kyl/frys med ismaskin, spisfläkt, nya beslag på luckorna, nytt kakel samt ny bänkskiva i granit. I samband med renoveringen så togs en inbyggd garderob bort för att öka ytan och optimera köket. I taket har spotlights installerats. Precis som i övriga delar av lägenheten är köket försett med nytt golv från Kährs och är nymålat både vad det gäller väggar och tak.

SOVRUM: Sovrum i bra storlek med stor garderob (2018) som sträcker sig längs hela väggen. Här finns ändå gott om utrymme för dubbelsäng och sängbord. Sovrummet är ljust och har generös takhöjd. Väggar och tak är nymålade och nylagt golv från Kährs.

VARDAGSRUM: Mysigt vardagsrum med utrymme för två soffor precis som det är möblerat idag. Väggen mot köket erbjuder perfekt plats för tv och där finns även en snygg förvaringsskänk idag. Ett bra rum att umgås i.

BADRUM: Topprenoverat badrum som stod helt klart december 2017. Kakel/klinker, kommod, blandare, dusch, duschvägg samt toalett är beställt från Svenska kakel. I badrummet finns även tvättmaskin samt torktumlare med bänkskiva ovanför för att kunna vika och sortera tvätt. På väggen sitter även ett skåp för smart förvaring. Badrummet går snyggt i gråskala med stora moderna plattor. Ytan i badrummet har dessutom utökats i samband med renovering.

BALKONG: Öppningsbara dubbeldörrar leder er ut till lägenhetens härliga balkong i soligt söderläge. Möblerbar för caféset med stolar. Härlig vy erbjuds över kvarterets innergårdar.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Lisa Wicknell
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se

Filer på Helsingborg Drottninggatan 100

Filnamn

Karta Helsingborg Drottninggatan 100

Bilder för Helsingborg Drottninggatan 100

Valvet Citygruppen är en del av Valvet som helt fokuserar på bostäder i Helsingborgs city. Med unikt foto, emotionell kommunikation och smart marknadsföring skapar vi det som krävs för att göra den bästa affären.

Vill du också sälja din bostad med Valvet City Gruppen? Klicka här

Visning:
söndag 17 februari Kontakta mäklaren för att boka visning.