Norr - Drottninggatan 120

133 år senare står denna dekorativa byggnad på Drottninggatan 120 sig precis lika vacker. Karakteristisk våning om 110 m² med nobla detaljer så som takrosetter, pardörrar, höga lister, fiskbensparkett och spatiös takhöjd. Här kommer du som ställer höga krav på läge och boende att trivas extra bra. Lägenheten fördelar sig över vardagsrum, matplats och två sovrum i bra storlek. Denna bostad har en flexibel planlösning vilket gör att den med fantasi skulle kunna tänka om gällande användningen av rummen. Nuvarande matsal, vilket är ett genomgångsrum i direkt anslutning till ett av sovrummen, skulle kunna vara ett perfekt barnrum, kontor eller bibliotek. Köket är stort och rymmer stort möblemang med plats för er och era vänner.

Boendes på Norr har ni direkt närhet till livskvalitet i form av en god frukost eller middag på kvarterets härliga restauranger. Fågelvägen är det endast 100 m till gröningen och någon minuts gångväg till havet och dess långa strandpromenad. Margaretaplatsen ligger alldeles intill och erbjuder en vacker parkmiljö där många i området samlas årets soliga dagar. Önskar ni ta en skogspromenad finns även vackra Pålsjö skog och dess motionsspår i närheten.
Allmän information

Kommun:
Helsingborg
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Adress:
Drottninggatan 120
Pris:
4 150 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 093 kr/mån. Inkl. Värme & vatten samt bostadsrättstillägg.
Boarea:
110 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3.5
Byggår:
1886
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Andel i förening:
10.9244%
Våningsplan:
2 av 4. Hiss finns.
Lgh.nummer:
4
Uteplats:

Balkong i västerläge mot Drottninggatan

Parkering:
Föreningen har 4 parkeringsplatser på innergården. Till dessa är det separat kö. 700 kr/månad.
Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.

Föreningen

Namn:
Carolus 3
Organisationsform:
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter:
9 st
Om föreningen:

Fastigheten är ombildad till bostadsrättsförening våren 2009 . Totalytan är 1011 kvm. Föreningen har för närvarande 4 parkeringsplatser. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrande och bostadsrättstillägg är tecknat för föreningens medlemmar. Lägenheterna är fördelade enligt följande:
3 rum & kök: 1 st
4 rum & kök: 8 st

Andel i föreningen:
10.9244%
Andel av årsavgift:
10.9244%

Fastigheten

Byggår:
1886
Renoveringar:
Utförda:
1984 Stambyte.
1984 Ny el.
1984 Ny fjärrvärme.
1984 Byte av radiatorer.
1984 Installation av hiss.
2009/2010 Renovering av gatufasad och trapphus.
2015 Byte av ventilationsfläkt.
2017 Spolning och filmning av stammar och stickledningar.
2018 Målning av fasad på gårdssidan samt målning av samtliga tak. Renovering och målning av fönster på gård- och gatusida. Spolning av fasaden på gatusida.

Planerade:
- Renovering och målning av fönster på byggnadens översta plan. Genomföres våren 2019.
- Modernisering av hissens drivsystem och målning av järnstaket mot Drottninggatan. Inga beslut är ännu tagna.

Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pris:
4 150 000 kr eller högstbjudande
Energideklaration:
Energiprestanda 123 kWh/m² år.

Övrig information

TV:
Stadsnätet - Fiber
Internet:
Stadsnätet - Fiber
Övriga byggnader:
Tillhörande lägenheten finns ett förråd. I fastighetens källare finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare samt mangel. Plats att ställa cykeln finns både i källaren och på föreningens innergård.

Rumsbeskrivning

HALL

Fräscht klinkergolv och målade väggar. Plats för avhängning av kläder och avställning av skor.

VARDAGSRUM

Stora fönster skänker ljus åt detta vardagsrum med tidstrogen känsla. Härifrån nås lägenhetens balkong. Parkettgolv samt målade väggar i en skönt gråblå ton. Eleganta pardörrar skiljer detta rum från sovrummet.

SOVRUM

Vacker fiskbensparkett pryder detta rymliga sovrum. Målade väggar i en dov grå färg som snyggt matchats mot de vita listerna, pardörrarna, taket & stuckaturen. Här finns utrymme för fler garderober, byrå eller annat möblemang om så önskas. Rummet kan förslagsvis även användas som matsal eller bibliotek.

KÖK

Ljust kök som rymmer stort matbord med plats för större sällskap. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, spisfläkt, diskmaskin samt hel kyl & frys. Fräscht klinkergolv samt målade väggar.

MATSAL/KONTOR

Ett genomgångsrum som nås via mindre hall både från sovrummet och direkt från köket. Rummet är idag möblerat som matsal men kan givetvis även användas som till exempel barnrum, kontor eller annan umgängesyta. Parkettgolv och målade väggar. Fönster mot föreningens gård.

SOVRUM

Till ytan generöst sovrum med större garderob för praktisk förvaring. Här finns utrymme för dubbelsäng, byrå eller skrivbord om så önskas. Tyst och lugnt läge mot föreningens gård. Parkettgolv och målade väggar.

DUSCHRUM

I en passage mellan ett av sovrummen samt matsalen finns duschrummet helt inrett i kakel och klinker. Handfat, skåp med spegel samt duschdörrar.

TOALETT

Toalett belägen mitt emot duschrummet i passagen. Klinkergolv samt kaklad vägg. Wc samt handfat.

BALKONG

Vackert smideshantverk pryder balkongen i västerläge mot Drottninggatan. Plats att sitta och njuta av områdets vackra byggnader.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Lisa Wicknell
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se

Filer på Helsingborg Drottninggatan 120

Filnamn

Planlösning på Helsingborg Drottninggatan 120

Karta Helsingborg Drottninggatan 120

Bilder för Helsingborg Drottninggatan 120

Valvet Citygruppen är en del av Valvet som helt fokuserar på bostäder i Helsingborgs city. Med unikt foto, emotionell kommunikation och smart marknadsföring skapar vi det som krävs för att göra den bästa affären.

Vill du också sälja din bostad med Valvet City Gruppen? Klicka här

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.