Maria Park - Engelska Gången 10C

Varmt välkommen till Engelska gången 10 C. Här väntar ett fantastiskt fint boende i ett av Helsingborgs absolut vackraste hus på ny ägare.

ETT PÅTAGLIGT LUGN
Ett påtagligt lugn finns i lägenheten som är välplanerad och mycket inbjudande. Lägenheten har vackra spröjsade fönster som ger härlig atmosfär och vackert ljusinläpp. Här erbjuds en mycket generöst tilltagen sällskapsdel med delvis öppen planlösning in till den mysiga och lite intimare köksdelen. Två fina sovrum finns längs hallen bredvid varandra och i närheten badrum, separat tvättstuga och gästwc. Ytterligare ett rum finns längre in i lägenheten. För dig som inte behöver alla tre sovrummen skulle detta rum kunna inkluderas i sällskapsytan och ge ett spektakulärt sällskapsrum!

Det finns onekligen en speciell känsla här och du befinner dig i en fantastisk vacker miljö.

MARIA PARKS BÄSTA LÄGE
Den stora tegelbyggnaden byggd 1926 har tidigare varit en del av Sankta Maria sjukhus och byggdes 2006 om till bostadsrätter. Den ståtliga byggnaden är en av flera vackra byggnader som är formerade runt borggården och ger känslan av Herrgårdsmiljö. Hela området innanför är bilfritt vilket gör att Mariastadens lite mer intensiva liv avlägset.
Du har entrén till magiskt vackra Pålsjö skog någon minut från dörren. Du bor i vackra grönskande omgivningar med en stor gemensam trädgård med gräsmatta och flera möblerade uteplatser att nyttja för de boende och vänner på besök. Kanske tar du hellre en bekväm stol eller en filt och sätter dig med en bok i skuggan av de stora träden?

Vill du njuta lite extra besöker du ljuvliga Linnéaträdgården för en lunch eller fika eller tar en promenad via en vacker grusväg genom Pålsjö skog ner till stranden.

Mariastaden alldeles i närheten, erbjuder bra service i form av mataffär, apotek, gym mm. I bostadsområdet finns även vårdcentral i huset mitt emot. Flera skolor och dagis med olika inriktningar.
Vill du trots allt vidare in till Helsingborg finns hållplatsen alldeles i närheten och här går bussarna till sent in på nätterna.

Allmän information

Kommun:
Helsingborg
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Adress:
Engelska Gången 10C
Pris:
2 200 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
7 048 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv..
Boarea:
120 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
4
Byggår:
1926
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Andel i förening:
2.77877%
Våningsplan:
3 av 4. Hiss finns.
Lgh.nummer:
210735001-1301
Uteplats:

På föreningens baksida som är skyddad av staket och häck mot borggården finns en stor gemensam grönyta att nyttja. Här ställer föreningen varje år ut möblemang på tre stensatta uteplatser som fina dagar används för att fika, äta middag eller grilla tillsammans eller med inbjudna vänner.

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.

Föreningen

Namn:
Brf Maria Park nr 6
Organisationsform:
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter:
44 st
Andel i föreningen:
2.77877%
Andel av årsavgift:
2.778769%

Fastigheten

Byggår:
1926
Renoveringar:
Totalrenovering gjordes 2005-2006.
Övrigt:
På föreningens baksida som är skyddad av staket och häck mot borggården finns en stor gemensam grönyta att nyttja. Här ställer föreningen varje år ut möblemang på tre stensatta uteplatser som fina dagar används för att fika, äta middag eller grilla tillsammans eller med inbjudna vänner.

Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pris:
2 200 000 kr eller högstbjudande

Driftskostnad

Hushållsel:
550 kr/mån
Sammanlagd driftkostnad:
550 kr/mån
Driftkostnad kommentar:
Hemförsäkring tillkommer.

Övrig information

Övriga byggnader:
Gemensam cykelförvaring i källaren.
Barnvagnsrum finns i huset.
Förråd finns som tillhör lägenheten.

Rumsbeskrivning

Stora spröjsade fönster präglar bostaden som fick delvis nya tapeter 2012 och målades om 2018. Båda badrum och gästwc är helkaklade och bostaden har i övrigt genomgående ekparkettgolv.

KÖK
Ljus skåpinredning från Vedum med grått kakel som stänkskydd och grå bänkskiva. Maskinpark i rostfritt. Kyl och frys i fullhöjd. Spishäll, ugn, micro och diskmaskin. Matplatsen rymmer 6 personer.

BADRUM
Helkaklat och rymligt badrum i behaglig färgskala. Utrustat med badkar, tvättställ med kommod i från Vedum, wc och spegel.
Golvvärme.

WC
Helkaklat i grått och vitt och utrustat med wc och handfat och spegel. .

TVÄTTSTUGA
Separat tvättstuga och förvaring utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt bänkskiva. Praktisk planerad med förvaring ovanför.

Renoveringar

Totalrenovering gjordes 2005-2006.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Christina Larsson
Christina Larsson
0729-62 16 16
christina.larsson@valvet.se

Karta Helsingborg Engelska Gången 10C

Bilder för Helsingborg Engelska Gången 10C

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.
plan original