Norr - Drottninggatan 97

Högt upp i huset | Nära himmel & hav | Magisk utsikt över sundet| Inglasad balkong |

På hav eller land? När man reser sig upp från soffan i vardagsrummet kan man för en kort sekund fundera på om man är på hav eller land. Strandkanten ser man först då man kliver fram till det stora fönsterpartiet som erbjuder ett sceneri årets alla dagar. Alla årstider, alla väder och alla solnedgångar är vackra på sitt sätt.

Drottninggatan 97 ligger så nära strandkanten och sundet som man bara kan önska. Endast några steg från fastighetens entré erbjuds soliga dagar på stranden, salta dopp och goda sommarluncher i kvarterets restauranger. Via en vacker promenad längst vattnet och kajkanten i Norra hamnen nås Helsingborgs City med dess utbud. För den som önskar går en av stadsbussarna precis utanför porten på Drottninggatan och tar er direkt dit.

Bostadsrätterna i denna HSB förening är sällan till salu och många bor här länge. Läget och lägenheterna är nämligen svårslagna. Den aktuella lägenheten är belägen på optimala 5:e våningen. Här bor man tillräckligt högt för att få ett insynsskyddat boende med vy över områdets takåsar men ändå ha markkontakt. Lägenheten är välplanerad och från början registrerad som en fyra då det finns möjlighet att dela av matplatsdelen till ännu ett rum. I fastigheten har bostadsrätter med samma planlösning även utnyttjat alternativet att öppna upp mellan kök och matplatsdel för att kunna njuta av den milsvida utsikten även härifrån. För en sådan åtgärd krävs dock alltid styrelsens godkännande.

Detta boende är uppfyllt av känsla och måste upplevas. Alla som kliver in genom dörren blir häpna av utsikten och vågorna som sagolikt nästan böljar in i vardagsrummet. Välkommen hem!

Allmän information

Kommun:
Helsingborg
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Adress:
Drottninggatan 97
Pris:
5 900 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 181 kr/mån. Inkl. Värme, VA & bostadsrättstillägg.
Boarea:
95.4 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
3
Byggår:
1962
Byggnadstyp:
Flerfamiljhus
Andel i förening:
2.86956%
Våningsplan:
5 av 8. Hiss finns.
Lgh.nummer:
16
Uteplats:

Inglasad balkong på fritt läge med helt obruten sundsutsikt.

Parkering:
I föreningen finns 11 garage och 3 parkeringsplatser. Till dess är det separat kö.
Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.

Föreningen

Namn:
HSB Brf Fria Bad
Organisationsform:
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter:
37 st
Om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Havet 9, med adress Drottninggatan 97, 99 och 101 med en totalyta på 3317 kvm. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB. Föreningens underhållsplan har nyligen uppdaterats. Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförts under föregående år.

Andel i föreningen:
2.86956%
Andel av årsavgift:
2.86956%
Föreningens hemsida:

Fastigheten

Byggår:
1962
Renoveringar:
Under 2012 och 2013 har följande renoveringar gjorts:
- Målning av sockeln
- Renovering av garage och fasad
- Garageplan omlagd
- Upprustning av tvättstuga
- Utbyte av armatur
- Upprustning av cykelrum
- Rengöring av ventilation
- Entré och cykelrum till låghuset
Under 2017 gjordes följande renoveringar:
-Trapphusen har renoverats
Planerade renoveringar i närtid:
-Slipning och behandling av trappor och avsatser
-Målning och lackning av fönster mot norr och öster
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pris:
5 900 000 kr eller högstbjudande
Energideklaration:
Energiprestanda 118 kWh/m² år.

Övrig information

TV:
Kabel-tv via ComHem/ Stadsnätet - Fiber
Internet:
Stadsnätet - Fiber
Övriga byggnader:
Tillhörande lägenheten finns ett förråd i källaren. I fastigheten finns cykelrum och tvättstuga.

Rumsbeskrivning

ENTRÈ

Välkomnande entré med plats för avhängning av kläder och skor. Härifrån nås lägenhetens två sovrum, kök, vardagsrum, badrum samt gästtoalett. Parkettgolv och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM

Till ytan generöst vardagsrum med magisk utsikt över sundet. Här finns utrymme att möblera med soffgrupp och annat möblemang om så önskas. I öppen vinkel finns matplatsen. Fiskbensparkett och tapetserade väggar. Stort fönsterparti i västerläge.

MATPLATS

Matplatsen som är belägen i direkt anslutning till köket och vardagsrummet via vinkel. Från matplatsen finns en utgång till den stora inglasade balkongen. Tänk att äta frukost här med helt obruten utsikt över sundet och Danmark. Fiskbensparkett och tapetserade väggar.

INGLASAD BALKONG

Möblerbar inglasad balkong i väster på helt fritt läge med fantastisk utsikt över Öresund & Danmark. Gott om utrymme för matplats eller loungemöblemang. Skjutbara fönster. Här sitter man på första parkett för årets alla solnedgångar.

KÖK

Fräscht kök i äldre modell med skåp och luckor i beige ton. Socklar i trä har snyggt matchats mot inredningen. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Även här i köket finns utrymme för matplats, precis vid fönstret, med utsikt över områdets takåsar, strandpromenaden och sundet. Plastmatta och tapetserade väggar.

SOVRUM 1

Ett av lägenhetens två sovrum i norrläge. Möblerbart som sovrum eller kontor. Här finns garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar.

SOVRUM 2

Lägenhetens andra sovrum med garderober i norrläge. Beläget intill badrummet. Här finns garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar.

BADRUM

Badrummet är helt inrett i kakel och klinker i gröna toner. Här finns dusch, handfat med skåp och spegel, wc samt toppmatad tvättmaskin.

GÄSTTOALETT

Klinkergolv och halvkaklade väggar. Wc, handfat samt spegelskåp.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Lisa Wicknell
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se

Filer på Helsingborg Drottninggatan 97

Filnamn

Karta Helsingborg Drottninggatan 97

Bilder för Helsingborg Drottninggatan 97

Valvet Citygruppen är en del av Valvet som helt fokuserar på bostäder i Helsingborgs city. Med unikt foto, emotionell kommunikation och smart marknadsföring skapar vi det som krävs för att göra den bästa affären.

Vill du också sälja din bostad med Valvet City Gruppen? Klicka här

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.