- Olympiavägen 13

SEKELSKIFTESVÅNING MED ATMOSFÄR OCH CHARM
Olympiavägen 13, "Villa Helios" är en 2-plans flerfamiljsvilla uppförd 1900 av byggmästare Jöns Petter Johansson.

Denna både pampiga men samtidigt mycket charmiga våning är belägen på hela översta planet och erbjuder ljus och rymd med mycket vackra och tidstypiska detaljer från byggåret 1929. Här njuter du av en fungerande kakelugn, vacker fiskbensparkett, välbevade stuckaturer och tidstypiska spegeldörrar.

RYMLIGT OCH PRAKTISKT
Desutom praktisk planerad för alla i familjen med ett riktigt mysigt och hemtrevligt kök, stora härliga sällskapsytor och tre rymliga sovrum. Bostaden är utrustad med två riktigt bra badrum och har dessutom en biyta en trappa upp som kan användas både som gästrum, arbetsrum eller som mysrum och/eller tonårshäng.


För dig som längtar efter egen trädgård eller kanske inte är redo att släppa den du har idag har du egen privat del i föreningens trädgård. Här finns ett trädäck som är ditt eget och med egen täppa till. Vill du inte gå ner i trädgården har du två mysiga balkonger att vara på istället.

Välkomna till anrika Olympia, ett mycket centralt boende med både Helsingborgs nya idrottsarenor och historiska Kärnan runt knuten

Allmän information

Kommun:
Helsingborg
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Adress:
Olympiavägen 13
Pris:
4 500 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 147 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten..
Boarea:
172 kvm. Areauppgifter enligt mätning
Antal rum:
5
Byggår:
1903
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Andel i förening:
31.519%
Våningsplan:
3 av 3. Hiss finns ej.
Lgh.nummer:
1201
Uteplats:

Uteplats 1: Balkong, läge söder.

Uteplats 2: Balkong, läge öster.Mark i anslutning till bostadsrätten:

Privat trädäck i trädgården med tillhörande täppa.

Parkering:
Det finns idag 2 parkeringsplatser som tillhör föreningen med separat kö.
Arbete pågår i föreningen att skapa ytterligare en parkeringplats.
Visning:
lördag 25 maj kl 12:00–12:30
Kontakta mäklaren för tidsbokning.

Föreningen

Namn:
Brf Staren 5
Organisationsform:
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter:
3 st
Om föreningen:

Gemensam trappstädning och klippning av gräsmatta

Andel i föreningen:
31.519%
Andel av årsavgift:
31.799%
Föreningens ekonomi:
Inga planerade ändringar
Övrigt:
Området där Olympia växte fram var privatägt. På 1880-talet ägdes farm 126 av J Henckel. Den första bebyggelsen på Olympia kom till på 1890-talet, längs Olympiavägen i nuvarande kvarteret Gladan och Staren. Hus uppfördes utan ritningar, då det saknades en stadsplan, vilket lockade många byggherrar att exploatera tomter på Olympia. År 1904 utlystes en stadsplanetävling.

Längs gatorna planterades alléer, som naturligtvis var tilltalande för ögat, men som också hade en praktisk anledning. Om olyckan skulle vara framme och brand uppstå, fungerade träridåerna som en barriär vid eventuell brand.

Den första villan uppfördes på Olympiavägen och efterföljdes av ett antal 1-2 plansvillor. Dessa är inspirerade av nyrenässansen i sin utformning med röda tegelfasader med putsade detaljer. Strax efter sekelskiftet började byggnationen av de typiska stora jugendhusen.

Fastigheten

Byggår:
1903
Renoveringar:
2019 Reverat trapphus samt ny källarentré.
2016 fönterbyte mot Olympiavägen utfört.
2015 byttes fönster mot söder och väster. Under 2019 skall resterande fönster vara bytta.
2012 Ny papp på taket.
1990-talet ny dränering.
Vatten och avloppsstammar är utbytta och en är relinad.
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Självdrag med mekanisk frånluft i badrummen.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pris:
4 500 000 kr eller högstbjudande

Övrig information

Internet:
Fiber via stadsnätet.
Övriga byggnader:
Förråd
25 kvm stort privat trädäck med tillhörande odlingstäppa.
30 kvm förråd på oinredd vind i direkt anslutning till biytan, uppmätt 14 kvm på vindsplanet. (Observera golvytan är betydligt större)

Rumsbeskrivning

Hela bostaden är nymålat/microlit tak och väggar 2016. Vacker fiskbensparkett i samtliga rum utom kök och ett av sovrummen som har charmigt plankgolv. Nyinstallerade elite treglasfönster i hela våningen.

HALL
Hallen med originalklinkergolv, en halv trappa ner från själva bostaden har plats för avhängning. Inre hall finns även längre upp men eftersom avhängningen finns direkt innanför entrédörren ges här istället möjlighet att möblera. Direkt till höger en ljuvlig balkong i söderläge med charmig utsikt över takåsarna i området.

TVÅ FINA SOVRUM
Två av våningen sovrum är praktiskt placerade i en egen liten avdelning utanför själva sällskapsdelen och här går även att stänga till med pardörrar om man behöver skärma av och få en ännu mer privat känsla. Båda rummen har ljusa väggar och lampstuckatur. Det ena rummet har charmigt målat plankgolv och det andra vacker fiskbensparkett. Synliga väggbalkar. Garderobsförvaring.

MATSAL
Generöst tilltaget rum med fönster mot trädgården. Här finns plats för den stora familjen eller släkt och vänner på besök. Ljusa väggar med vackra stuckaturer och fint ljusinsläpp från stora fönster. Fiskbensparkett-

SÄLLSKAPSRUM
Stort och härligt sällskapsrum med gott om plats för många även här. Fungerande kakelugn att mysa kring och möjlighet att öppna dörren till balkongen gör detta till ett lika mysigt rum både sommar som vinter.

SOVRUM
Det större av de tre sovrummen är placerat innanför severinggången och i anslutning till kök och badrum. Genersöt tilltaget och med gott om plats för mer möblemang och med gott om förvaring i garederober. Ljusa väggar och fiskbensparkett. Synliga väggbalkar.

SERVERINGSGÅNG
Fiskbensparkett och ljusa väggar. Inrett med vitrinskåp.

KÖK
Ljuvligt kök från 2013 med lantlig känsla och matplats för mysiga frukostar. Inredningen från IKEA är i vitt med specialbeställda beslag. Plankgolvet och teglet på väggen ovanför bänken ger extra atmosfär. Fönster mot trädgården ger fint ljusinsläpp och trivsam utsikt. Den maskinella utrustningen består av bred induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, och integrerad diskmaskin. Ny kyl SMEG retro 2017.
Strax intill köket finns ett alldeles ljuvligt skafferi med gott om plats för det mesta du vill förvara där. Utrustat med en mindre extrafrys.

BADRUM/TVÄTTRUM
Stort helkaklat badrum i behagliga färger. Utrustat med hörnbadkar med glasvägg som avskärmning. Wc, handfat, handdukstork. Golvvärme.
Förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Fönster.

BADRUM 2
Helkaklat i stilrent utförande. Utrustat med dusch, wc, handfat och förvaringsskåp. Golvvärme. Fönster.


Intresserad?

Ansvarig mäklare

Christina Larsson
Christina Larsson
0729-62 16 16
christina.larsson@valvet.se

Filer på Helsingborg Olympiavägen 13

Filnamn

Karta Helsingborg Olympiavägen 13

Bilder för Helsingborg Olympiavägen 13

Valvet Citygruppen är en del av Valvet som helt fokuserar på bostäder i Helsingborgs city. Med unikt foto, emotionell kommunikation och smart marknadsföring skapar vi det som krävs för att göra den bästa affären.

Vill du också sälja din bostad med Valvet City Gruppen? Klicka här

Visning:
lördag 25 maj kl 12:00–12:30 Kontakta mäklaren för att boka visning.