Tillbaka till startsidan

Drottninggatan 250

NORR

Letar du efter ett bekvämt boende med riktigt bra läge, gärna med obruten utsikt över sundet och Danmark. Då är du varmt välkommen till Drottninggatan 250.
Nu erbjuds möjlighet att förvärva föreningens enda lägenhet på delar av våning 5 och hela våning 6. Bostaden som är 122 kvm stor och i två etage har på första plan kök med utsikt i söder samt en stor sällskapsyta med välvt burspråk och panoramautsikt över omgivningarna, stranden och sundet. Balkongen är inglasad vilket gör att du kan njuta av den oavsett väder och årstid. En trappa upp finns allrum samt två sovrum. Här uppe finns också en alldeles fantastisk terrass med gott om plats för möbler och en utsikt och känsla som är svårslagen en fin solig dag.

Här bor du bekvämt. Du parkerar bekvämt på egen garageplats på entréplan och hissen tar dig sedan vidare upp i huset.
VIKINGSTRAND
Vikingstrand – havet och stranden, Pålsjö skog med skogs- och ängsmark, strandpromenad mot Norra hamnen eller Sofiero, surfare i vinden och vågorna, utsikt över sundet, danska kusten i morgonsol, dimma, lugna vatten, stormande hav, solnedgång över sundet – vinterbad, sommarbad, morgonbad, kvällsbad – – detta är Vikingstrand.

Vikingstrands bostadsrättsförening omfattar tre hus med totalt 38 lägenheter och alla erbjuder storslagen utsikt över havet.
Stranden har tre badbryggor varav en är anpassad till dem som har svårighet att röra sig. Här finns också grillplatser, bord, bänkar, toaletter, bangolf med glasskiosk och ett eget strand- och badområde för hundar. På stranden finns även verksamhet som bedrivs av Vikingstrands surfklubb.

Vikingstrand ligger i direkt anslutning till Helsingborgs landborg och Pålsjö naturreservat / Pålsjö skog. Du tar trapporna upp på landborgen eller en promenad via Tinkarpsbacken. Väl uppe kan du välja mellan flera olika promenadstråk – du kan orientera dig med hjälp av kartor som är uppställda på flera platser inom området. Njut av bokskogen och vitsipporna på våren, blommande ängar, hästar i hagen, betande kor och får och utsiktsplatser med Öresund och Danmark i blickfånget.

Du når de centrala delarna i Helsingborg efter en halvtimmes promenad, femton minuter med cykel eller tio minuter med buss eller bil.
https://vikingstrand.hsbbrfwebb.se/

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
122 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
11 502 kr/mån
Pris
6 150 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Christina Larsson
0729-62 16 16
christina.larsson@valvet.se
Intresseanmälan
Etage
HALL med parkettgolv. Ingång till klädkammare med gott om plats för kläder och skor.

SÄLLSKAPASDELEN är delvis i öppen planlösning och har välvda väggar vilket gör utsikten om möjligt ännu bättre. Ljusa väggar och parkettgolv . Plats för både soffmöblemang och matsalsmöbel. Väggen in till köket skulle kunna öppnas upp för ännu luftigare och öppnare planlösning.

KÖK med matplats.
Ljusa luckor. Magisk utsikt över sundet, stranden och staden även här.

Inglasad balkong i direkt anslutning till sällskapsdelen.

BADRUM med kakel på väggarna och klinkergolv. Utrustat med dusch, handfatskommod, handdukstork och wc.

ÖVRE PLAN
ALLRUM med nyare parkettgolv. Utgång till "Helsingborgs kanske bästa" terrass/balkong med överväldigande bra utsikt. Gott om plats för möblemang.

Två SOVRUM i söderläge. Parkettgolv och ljusa väggar. Ett av sovrummen har döör och utgång till terrassen, vilket ger underbar möjlighet att ha öppet ljumma kvällar och nätter.

Rymligt helkaklat BADRUM med tvättstuga.
Utrustat med dusch, tvättställskommod, väggskåp, handdukstork och wc.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1992
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
5 av 6. Hiss finns.
Övriga byggnader
FISKARSTUGAN Stugan byggdes på 1850-talet och beboddes av två generationer fiskare innan den såldes till HSB i slutet av 1980-talet. Nu ägs den av bostadsrättsföreningen Vikingstrand. Stugan kan hyras av enskilda medlemmar i föreningen för fest, andra sammankomster och övernattning. Du kan hyra stugan i maximalt tre dygn vid samma tillfälle. Pris per dygn 200 kr. Bokning sköts av stugvärd. Stugan består av allrum, övernattningsrum, fullt utrustat kök och toalett / duschrum. För övernattning finns fyra sängar.

Ekonomi

Pris
6 150 000 kr
Månadsavgift
11 502 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats.
Andel i föreningen
3.87642%
Andel av årsavgift
3.87642%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Summa
500 kr

Uppgifter om driftskostnader är inhämtade från säljarna. Observera att kostnaderna kan variera beroende på leverantör och förbrukning.

Uteplats

Inglasad balkong + terrass.

Bilplats

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats i garaget. Mittemot infarten finns tre parkeringsplatser för gäster. Dessa platser får utnyttjas högst tre dygn i följd av samma gäst. Utdelat ”gästparkeringstillstånd” ska läggas på synlig plats i bilen.

Förening

Namn
HSB Brf Vikingsstrand
Organisationsform
Bostadsförening
Org.nummer
716438-4070
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
Antal lokaler
1 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Parkering
Garage ingår i avgiften. 3 st gästparkeringar finns i garaget.
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, cykelförråd, förråd. Gäststuga med gästlägenhet 50:-/dygn.

Förening

Namn
HSB Brf Vikingsstrand
Organisationsform
Bostadsförening
Org.nummer
716438-4070
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
Antal lokaler
1 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Parkering
Garage ingår i avgiften. 3 st gästparkeringar finns i garaget.
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, cykelförråd, förråd. Gäststuga med gästlägenhet 50:-/dygn.