Tillbaka till startsidan

Strandvägen 17

Tornlägenhet med hänförande utsikt från alla vinklar och väderstreck

I folkmun kallas området Strandvägen, strax söder om Borstahusen. Det mysiga promenadstråket i området tar dig längst med kusten och bjuder på en vy utav det glittrande Öresund, härlig natur och småbåtshamnen Lindeshamn. Villorna längs Strandvägen är alla vackra med ett enastående läge, men ett av husen utmärker sig lite extra. En vit vacker byggnad med ett glastorn högst upp. Detta är villa Borgia, en ståtlig villa anno 1910 som nu är uppdelad i 5 st lägenheter.
Läget, lugnet och den välskötta föreningen är en dröm. Egna parkeringsplatser, en gemensam trädgård, där de vita rosorna blommar och robotgräsklipparen är det enda som hörs.
Nu tar vi hissen upp till tredje våningen och möter en lägenhet på 163 kvm med sundsutsikt från alla fönster utom ett.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
163 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
6 871 kr/mån
Pris
5 495 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Mariella Fåke
0733-72 16 16
mariella.fake@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Karl Ekdahl
0708-241616
karl.ekdahl@valvet.se
Planlösningen lyder enligt följande:

I hallen möts man av rymd och god förvaring och redan här skymtas det magiska ljusinsläppet som genomsyrar hela lägenheten. Ljuset flödar in både från takfönster, stora glaspartier och en vacker fransk balkong som vetter mot den lilla småbåtshamnen Lindeshamn. Våningen öppnar upp sig och vardagsrum och matrum går hand i hand och skapar en social salong med en storslagen utsikt.
Köket är alldeles intilliggande och har en sober modern stil i vitt och rostfritt.
I vitvaruparken finner vi induktionshäll, kyl och frys, diskmaskin samt ugn. Följer man köket hela vägen in, kommer man ut på terrassen.
När eftermiddagssolen är på är det alldeles underbart att sitta här ända till solnedgångens vackra strålar. Blåser det aningen för mycket, skjuter man upp glaspartierna för extra skydd. En egen liten oas som är helt insynsskyddad.
På entréplan finner vi även ett rymligt badrum med både badkar och dusch, gästtoalett samt ett stort sovrum med robusta balkar som sätter prägel på rummet.

Vi följer spiraltrappan upp till etage två. Här öppnar ett stort master bedroom upp sig med ett fantastisk välvt tak med en takhöjd på säkert 4 m. Den underbara utsikten följer med även här och på balkongen kan du få sommarbrisen i håret redan innan morgonkaffet. De rymliga kvadratmeterna ger möjlighet till stora förvaringsmöjligheter. Här finns till och med plats för en mysig läshörna eller varför inte ett skrivbord?

Etage tre är det omtalade penthouset som står ståtligt, högt upp i skyn. Att ha en 360 graders panoramautsikt utöver alla väderstreck är helt unikt. Kikaren bör ligga nära till hands. Här skymtar du bron och Köpenhamn i söder, Ven i Väster och en ostörd solnedgång mot Kattegatt.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1910
Boarea
163 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Fönster
2-glas kopplade (runda äldre) samt 3-glas
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
5 495 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
6 871 kr/mån. I avgiften ingår värme och VA. Från den 1 juli höjs avgiften med 2 %.
Andel i föreningen
19.25%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr
Summa
600 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
135 kWh/m2/år
Energiklass
F

Uteplats

Föreningens trädgård kan nyttjas.

Bilplats

Tillgång till en plats i carport samt en plats vid huset.

Förening

Namn
Brf Villa Borgia
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769605-3680
Antal lägenheter
5 st
TV/bredband
Fiber
Renoveringar
Inplanerat finns takomläggning. Då föreningen redan haft renoveringen inplanerad ska renoveringen inte påverka avgiften. Information från ordförande.

Förening

Namn
Brf Villa Borgia
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769605-3680
Antal lägenheter
5 st
TV/bredband
Fiber
Renoveringar
Inplanerat finns takomläggning. Då föreningen redan haft renoveringen inplanerad ska renoveringen inte påverka avgiften. Information från ordförande.