Tillbaka till startsidan

Trosshalaregatan 4

Livskvalitet i Norra Hamnen

När livskvalitet är som bäst bor du högst upp i huset med direkt närhet till Citys utbud av nöje och kultur. Du bor i ett av nyfunkis husen i H99 kvarteret med sagolik utsikt över Öresund och den populära Småbåtshamnen. Framförallt bor du ostört, med stora fönster och härliga balkonger där din nya kvällsrutin blir att följa de vackra solnedgångarna
genom alla årstider.

Norra hamnen är en hamn och ett bostadsområde, beläget precis väster om Helsingborgs stads city. Hamnen ritades av hamningenjören Johan Dunker och invigdes 1891 av kung Oscar II. Från början var hamnen en godshamn och området dominerades av järnvägsspår, stora spannmålssilos och magasin. När järnvägen grävdes ner norrut, i slutet av 1980-talet, frilades stora ytor för bebyggelse och byggdes då om till ett bostadsområde med tillhörande småbåtshamn.

Idag är området mycket populärt och erbjuder allt som kan önskas. På sommaren myllrar båtentusiaster och de boende i området och njuter av det härliga hamnlivet. Båtarna lägger till och ger sig av precis utanför din etagelägenhet och att bo här blir aldrig tråkigt. Den enda risken som du tar är att du blir sittande med blicken över hamnen längre än du tänkt. Vyn och läget är lika spektakulärt oavsett årstid. Det är något alldeles särskilt när höststormarna drar in över sundet, när sommarens åska går och när solen strålar.

Kanske är det du som snart har nya vanor, morgondoppar innan arbetsdagen börjar och dricker kaffet på kajkanten. Livskvalitet i sin renaste form.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
142 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
8 082 kr/mån
Pris
9 000 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÈ

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Här möts ni av det ett ekparkettgolv med massiva ädelträtiljor som sedan är genomgående för större delen av lägenheten. Målade väggar.

KÖK

Platsbyggt och specialtillverkat kök som installerades 2017. Köket har goda förvaringsmöjligheter med utrymme såväl i inredningen som på båda sidorna i köksön. Bänkskivan är av komposit i modellen vit Corian och väggskivan är av polerad kalksten från Skånemarmor. Den maskinella utrustningen i köket består av extra bred häll med inbyggd fläkt, integrerad varmluftsugn, mikro, integrerad diskmaskin, vinkyl samt kyl och frys med vatten och ismaskin. I direkt anslutning till köket finns utrymme för matplats.

ALLRUM

Öppen planlösning mellan kök/matplats och allrum. Härifrån nås en av balkongerna och på ytan ryms en soffa eller annat möblemang.

BALKONG

Balkong i soligt söderläge med utsikt över småbåtshamnen. Perfekt att odla sommarens tomater och kryddor på.

SOVRUM

Ett av lägenhetens sovrum på det första planet. Här finns egen utgång till den inglasade balkongen. Goda möjligheter till förvaring och plats för dubbelsäng.

KONTOR/SOVRUM

Även från kontoret nås den inglasade balkongen. Rummet rymmer skrivbord eller bäddsoffa för övernattande gäster.

BADRUM

Från hallen vid entrén nås ett av de två badrummet. Smakfullt renoverat under 2017 i grå melerade toner med takdusch. Ett fönster släpper in mycket ljus i det rymliga badrummet.

INGLASAD BALKONG

Större möblerbar balkong som nås både från kontoret och sovrum. Perfekt årets lite kallare kvällar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum på lägenhetens andra plan med gott om utrymme för möblemang. Härifrån finns fransk balkong i söderläge men även utgång till terrassen. Utsikten över småbåtshamnen är magisk och stora fönster partier släpper in mycket ljus. Rummet är verkligen något utöver det vanliga.

SOVRUM

Sovrum med smart förvaringslösning och heltäckningsmatta för en riktig hotellkänsla. Dessutom med badrum en suite.

BADRUM

Även detta badrum renoverades 2017 i smakfulla beige toner. Dusch, samt gott om utrymme för övrig inredning.

TERRASS

Via tre trappsteg upp från vardagsrummet finns en terrass där man kan njuta av kvällssolen och alldeles underbar utsikt. Möblerbart för solsängar eller andra möbler som önskas.

RENOVERINGSBESKRIVNING

Hela lägenheten renoverades grundligt under 2017 då både kök, två badrum samt alla ytskikt renoverades. Exklusiva material valdes så som ett ekparkett med massiva ädelträtiljor, vita kompositbänkskivor samt polerad kalksten i köket. Köksinredningen är platsbyggd och utrustningen av hög kvalitet.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1998
Boarea
142 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Det finns cykelförråd och källarförråd. I föreningen finns även övernattningslägenhet som går att hyra för 200 kr/ natt. Med terrass precis vid kajkanten finns en festlokal att hyra för 100 kr / natt.

Ekonomi

Pris
9 000 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
8 082 kr/mån. Inkl. värme & vatten samt basutbud kabel-tv
Andel i föreningen
2.45869%
Andel av årsavgift
2.45865%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
350 kr
Summa
700 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
E

Bilplats

Garageplats. Går att hyra för 975 kr/månad. Separat kö.

Förening

Namn
Riksbyggen Helsingborgshus 59
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-5069
Föreningens ekonomi
Stabil och välskött ekonomi.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
55 st
Antal lokaler
4 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
Fasaden är renoverad.
Allmänt om föreningen
Energiprestanda 93 kWh/m²/år.

Förening

Namn
Riksbyggen Helsingborgshus 59
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-5069
Föreningens ekonomi
Stabil och välskött ekonomi.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
55 st
Antal lokaler
4 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
Fasaden är renoverad.
Allmänt om föreningen
Energiprestanda 93 kWh/m²/år.