Tillbaka till startsidan

Carl Westmans allé 8A

Ett unikt boende i unik miljö

Välkommen till sinnesfrid och Carl Westmans allé. Ett unikt boende i före detta Överläkarvillan - arkitekt Carl Westman. Här väntar ett fantastiskt fint boende i ett av Helsingborgs absolut vackraste platser på ny ägare.

Gruset knastrar under hjulen när du kör in på uppfarten. Omgivningarna är överväldigande vackra med den lummiga parken och den egna trädgården som om våren är fylld av både vitsippor och ramslök. Utanför häcken på trädgårdssidan finns naturreservatet med all sin grönska och hästarna i hagarna runt Pålsjö gård.

VÄLKOMMEN IN
Ett påtagligt lugn finns i denna våning i tre plan med 7 rum och kök och totalt 289 underbara kvadratmeter. Våningen andas atmosfär och tidstypiska detaljer i kombination med känsla för kvalité. Du välkomnas av en såväl pampig som privat entré med tillhörande veranda i husets gavel. Entréplan erbjuder även en rymlig och inbjudande tambur med förvaring i skjutdörrsgarderober samt separat kapprum och gästwc.

En trappa upp på våning två finner du ett synnerligen välplanerat boende med fantastisk charm kombinerat med inbjudande öppna sällskapsdelar, fint ljusinsläpp och generös takhöjd. Våninsplanet erbjuder sällskapsrum med rymlig matsal, en underbar balkong och vacker öppen spis i marmor. Längre in på våningsplanet finns förutom välbevarade detaljer från byggåret, ett stort härligt inbjudande kök med köksö, och gott om plats i skåp, lådor och kanske det bästa av allt. Ett gammaldags skafferi. På detta plan finns dessutom två fina rum med ljuvlig utsikt och ett generöst badrum med tvätt.

DEN INREDDA VINDEN
Ytterligare en trappa upp, i det som tidigare var husets vind och som 2004 byggdes om och införlivades i boendet finns den privata delen av bostaden. Stort inbjudande allrum med öppen spis och öppet upp i nock och synliga takbjälkar ger rymd. Två takfönster med balkongfunktion släpper in fantastiskt ljus och underbart fågelkvitter när de fälls ut soliga fina dagar. Längre in och i husets ena gavel finns en avdelning med tre fina sovrum samt ett stort badrum med dusch och bastu. Förvaring finns det gott om i två separata klädkammare. Förutom moderna takfönster finns vackra spröjsade originalfönster som vetter både mot den ljuvliga grönskande baksidan med hästhagarna och Pålsjö skog i bakgrunden såväl som inåt den vackra parken.

MARIA PARKS BÄSTA LÄGE
Området är alldeles enastående vackert med sin grönska och hela sin utformning, vilket bidrar till atmosfären som infinner sig här. Här finns onekligen en alldeles speciell känsla. Om det är historiens vingslag som gör sig påminda ,om det handlar om den lugna trafiken eller kanske bara det faktum att du befinner dig i en fantastisk vacker miljö så är det påtagligt.

Den stora tegelbyggnaden byggd 1920 har tidigare varit en Överläkarvilla och en del av Sankta Maria sjukhus. Den ståtliga byggnaden är en av flera vackra byggnader som är formerade vid porten och gränsen in i området och ger känslan av Herrgårdsmiljö. Hela området innanför är portarna är en enda stor vacker park med vackra byggnader och rogivande alleér och vilket gör att Mariastadens lite mer intensiva liv känns avlägset.

Du har dessutom entrén till magiskt vackra Pålsjö skog någon minut från dörren. Du bor i vackra grönskande omgivningar med en stor gemensam trädgård med gräsmatta och flera privata uteplatser att duka upp för lunch eller grilla när vädret tillåter. En planteringshörna finns för dig med odlingsdrömmar. Kanske tar du hellre en bekväm stol eller en filt och sätter dig med en bok på balkongen och eller med en kopp kaffe och bara tittar ut över ängarna med hästarna som betar.
För den med egen häst finns Pålsjö gård med stall och ridhus fem minuteras promenad bort på andra sidan vägen. Promenad och ridvägarna runt i Pålsjö är ljuvliga! En vacker grusväg genom Pålsjö skog tar dig genvägen ner till stranden eller till helt underbara Sofiero.

Mariastaden som finns i närheten, erbjuder bra service i form av mataffär, apotek, gym mm. I bostadsområdet finns även vårdcentral i ett av de gamla husen. Flera skolor och dagis med olika inriktningar finns också i området.
Vill du trots allt vidare in till Helsingborg finns hållplatsen alldeles i närheten och här går bussarna till sent in på nätterna.

Bättre än såhär blir det knappast.
Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
289 kvm
Antal rum
7 rum
Månadsavgift
7 176 kr/mån
Pris
På förfrågan
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se
Intresseanmälan

HALL/TAMBUR

Pampig entre i husets gavel. Rymlig tambur med förvaring i skjutdörrsgarderober. Målade väggar och golvet pryds av vacker kalksten från Öland. Ett vackert valv leder in till kapprum med fönster ut mot entrésidan. Här finns praktiskt nog även en gästtoalett med klinkergolv och kaklade väggar. Vacker målad trappa upp till första plan.

EN TRAPPA UPP:

MATSAL

Ovanför trappan och med härlig rymd finns det vackra rum som idag används som matsal. Fint ljusinsläpp och med ingång till sällskapsrummet strax innanför blir detta en härlig social yta. Här finns plats både för familjen och släkt och vänner på besök. Målade väggar och gråbetsat plankgolv.

SÄLLSKAPSYTA

Placeringen i husets gavel ger vackert ljusinläpp. Utgång till balkongen med fritt öppet läge och ljuvlig utsikt över trädgården, ängarna och med Pålsjö skog i bakgrunden. En vacker öppen spis i marmor pryder rummet och ger skön värme och höjer mysfaktorn ytterligare. Målade väggar och gråbetsat plankgolv.

ARBETSRUM/BIBLIOTEK

Målade väggar och plankgolv. Dörr in till sällskapsrummet. Fönster och utsikt över trädgården, ängarna och Pålsjö skog.

SOVRUM

Rymligt sovrum med tillhörande klädförvaring. Målade väggar och gråbetsat plankgolv. utsikt äver trädgården, ängarna och Pålsjö skog.

BADRUM MED TVÄTT

Väl tilltaget helkaklat badrum. Utrustat med handfat, hörnbadkar med bubbel och massagefunktion. wc och duschhörna i betongglas. Här finns även diskret och praktiskt planerad avdelning för tvätt med tvättmaskin Siemens- 2012 och torktumlare Bosch. Golvvärme. Två fönster ger fint ljus. Utsikt mot grönskan och de vackra byggnaderna på husets framsida.

KÖK

Kök från Canadakök med luckor i massiv körsbär. Bänkskiva i granit med mosaik ovanför bänkskivan. Diskmaskin Miele - 2010. Ugn och micro Miele - 2012. Köksö med häll, avställningsyta och förvaring. Spishäll och fläkt från Gaggenau. Kyl och frys LG - 2014. Vinkyl Temptech - 2020. Gammaldags skafferi. Målade väggar och gråbetsat plankgolv. Fönster och utsikt mot grönskan och de vackra byggnaderna på husets framsida.

VINDSPLAN

Hela vindsplanet gjordes om till boyta i anslutning till totalrenoveringen och stod klart 2004.
Målade väggar och massivt ekplankgolv genomgående.

ALLRUM

Ett stort härligt allrum med öppet upp i nock, framtagna takbjälkar och gott om plats för möblemang. två takfönster med "balkongfunktion" ger både fint ljus, härlig utsikt och rogivande fågelkvitter. Kamin finns intallerad.

SOVRUM

I husets gavel med fönster mot husets entrésida.

SOVRUM

I husets gavel med takfönster med "balkongfunktion" med utsikt mot husets trädgårdsida.

SOVRUM

Rum med tillhörande klädkammare. Takkupa och fönster mot husets trädgårdssida. .

BADRUM MED BASTU

Rymligt badrum med kakel och klinker. Utrustat med handfatsmöbel, wc och duschhörna. Golvvärme. Bastu. Takkupa och fönster med utsikt mot husets framsida.

KLÄDKAMMARE

Placerad i anslutning till sovrummen och med gott om plats för förvaring.

Bostaden totalrenoverad med start 2003-2004.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1920 (Ombyggt till 4 lägenheter 1997. )
Boarea
289 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt mätning. Hos föreningen är ytan angiven till 300 kvm. .
Fönster
Kopplade fönster + Takfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Renovering
Stammar bytt i lägenheten 1997 .
Övriga byggnader
Gemensam tvättstuga och två förråd tillhörande lägenheten finns i husets källare.
Övrigt
Serviceavtal med Anticimex.
Larm finns installerat - Verisure

Ekonomi

Pris
0 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
7 176 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen
29.7%
Bostaden är pantsatt
Ja

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
132 kWh/m2/år

Uteplats

Underbart fin veranda under tak vid entrén.
Privat trädäck i trädgården. Stor gemensam gräsmatta med mycket lite insyn.

Bilplats

Parkering på egen grusplan i husets gavel. Plats för 3-4 bilar.
Cykelskjul finns.

Förening

Namn
Brf Sinnesfriden
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769601-9681
Föreningens ekonomi
I samband med renovering av källare i våras ökade medlemmarna insatskapitalet i föreningen med 500 000 kronor, vilket motsvarar kostnaden för renoveringen.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
4 st
TV/bredband
Fiber.
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
Se förvaltningsberättelse.
Gårdsplats
Trädgård runt huset där varje lägenhet har sin privata uteplats .
Parkering
Finns plats för flera bilar utanför huset vid repsektive ingång.
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, torkrum, gemensamt förråd, 2 källarförråd och verkstad.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades den 15 januari 1997 och man förvärvade fastigheten Maria park 5. Fastigheten består av fyra lägenheter.
Förvaltning sker i egen regi. Medlem i SBC:

Förening

Namn
Brf Sinnesfriden
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769601-9681
Föreningens ekonomi
I samband med renovering av källare i våras ökade medlemmarna insatskapitalet i föreningen med 500 000 kronor, vilket motsvarar kostnaden för renoveringen.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
4 st
TV/bredband
Fiber.
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
Se förvaltningsberättelse.
Gårdsplats
Trädgård runt huset där varje lägenhet har sin privata uteplats .
Parkering
Finns plats för flera bilar utanför huset vid repsektive ingång.
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, torkrum, gemensamt förråd, 2 källarförråd och verkstad.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades den 15 januari 1997 och man förvärvade fastigheten Maria park 5. Fastigheten består av fyra lägenheter.
Förvaltning sker i egen regi. Medlem i SBC: