Tillbaka till startsidan

Hövitsmansgatan 15

Historiska vingslag på Hövitsmansgatan

Det är onekligen en speciell känsla här. Om det är historiens allvarsamma vingslag som gör sig påmint, grönskan utanför eller kanske de spelande ljusen från de praktfulla fönstren är oklart, men lugnet som genomsyrar hela den här bostaden är påtagligt. Har man har man väl satt sig tillrätta i vardagsrummet är det nog svårt att ta sig härifrån. Det är också svårt att förstå att man bara befinner sig ett stenkast bort från stadens puls och alla faciliteter. Den här lägenheten lämnar ingen som kommer hit oberörd. Det är i alla fall helt säkert.

I de populära fågelkvarteren på Olympia finns nu möjlighet att förvärva en stor och rymlig trea om hela 100 kvm med en mycket fördelaktig planlösning. Sekelskiftesdetaljerna är flera och takhöjden slående. Fiskbensparketten samsas med takrosetter och stora fönster som släpper in mycket ljus. Lägenheten rymmer två sovrum samt ett stort vardagsrum, kök, badrum och tvätt. Det är enkelt att smita hem genom entrén och via det pampiga trapphuset och även om det är på första våningen är det insynsskyddat och grönska utanför fönstren. Eftersom lägenheten är belägen på en gavel har den fönster i två väderstreck och blir extra ljus.

Bostadsrättföreningen är välskött och har låg belåning och god ekonomi. I avgiften ingår dessutom en parkeringsplats precis vid fastigheten vilket verkligen är lyx. Föreningen har också en mysig gemensam uteplats med utemöbler fri för föreningens medlemmar att nyttja.

Välkommen till historiska vingslag, till stilsäkerhet och till Hövitsmansgatan 15!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
100 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 439 kr/mån
Pris
3 350 000 kr
Visning
Sön 2 Oktober Kontakta mäklaren för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÈ

Välkomnande entré med spotlights i taket, parkettgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM

Stort och rymligt vardagsrum med vackert fiskbensparkettgolv. Vardagsrummet rymmer större soffhörna och annat möblemang om så önskas. Stora fönster och vitmålade väggar.

KÖK MED MATPLATS

Modernt kök med framtaget tegel vilket skänker extra karaktär åt rummet. Den maskinella utrustningen består av spishäll (utbytt 2019), spisfläkt, kyl/frys (2016) samt diskmaskin (2016). I direkt anslutning till köket finns utrymme för matplats precis vid fönstren. Tapetserade väggar samt parkettgolv.

SOVRUM

Det största av lägenhetens två sovrum med flera bra garderober. Ett stort fönster skänker mycket ljus åt rummet. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

SOVRUM

Lägenhetens andra sovrum som även det är väl tilltaget till ytan. Möblerbart för säng och soffa om så önskas. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM

Badrummet renoverades 2013 av fackman och är helt inrett i kakel och klinker. Här finns dusch, handukstork, kommod, spegel samt wc.

TVÄTT

Tvättrummet nås från hallen som är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1907
Boarea
100 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Tillhörande lägenheten finns ett stort förråd. I källaren finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.

Ekonomi

Pris
3 350 000 kr
Månadsavgift
4 439 kr/mån. Inkl värme, va, kabel-tv samt parkeringsplats och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen
12.092%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr/mån
Summa
600 kr/mån

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
F

Balkong/uteplats

Föreningen har en gemensam uteplats att nyttja för föreningens medlemmar.

Bilplats

Parkeringsplats i anslutning till fastigheten ingår i avgiften.

Förening

Namn
Brf Ärlan 16
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716418-7739
Föreningen äger marken
Ja
Äkta/oäkta förening
Äkta
Antal lägenheter
6 st
Antal lokaler
1 st
Allmänt om föreningen
Mycket välskött mindre förening med sex lägenheter och en lokal. Föreningen bildades 1987 i samband med att huset totalrenoverades.

Förening

Namn
Brf Ärlan 16
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716418-7739
Föreningen äger marken
Ja
Äkta/oäkta förening
Äkta
Antal lägenheter
6 st
Antal lokaler
1 st
Allmänt om föreningen
Mycket välskött mindre förening med sex lägenheter och en lokal. Föreningen bildades 1987 i samband med att huset totalrenoverades.