Tillbaka till startsidan

Krokhusvägen 87

Välkomna till vackra Hasselgården!

Vackra Hasselgården ligger fint inbäddad bland skog och ängar några få kilometer utanför Munka Ljungby. Ett fantastisk naturskönt och privat läge där alla möjligheter finns för att förverkliga drömmen om ett liv på landet. Den avstyckade gården har en stor och pampig huvudbyggnad i korsvirkesstil och uppvärmd pool. Invändigt är det överlag härliga ytor och fina materialval, stor vinterträdgård med öppet upp i nock och två mysiga eldstäder. Det finns dessutom ytterligare ett boningshus som blir perfekt som ett generationsboende, egen verksamhet eller uthyrning och extra intäkt. Stallbyggnad med tre boxar, loge, verkstad och dubbelgarage. För den som vill så följer det med fem trevliga Åsenfår som är en svensk lantras, och även lite höns som levererar fina frukostägg. Stor damm och Rössjöholmån rinner längs tomtgränsen. Knappt 2 ha mark med inhägnade hästhagar och lite skog. Det finns möjlighet att arrendera mer mark kring gården. De vackra omgivningar erbjuder jättefina ridvägar och fina naturupplevelser, bara några kilometer bort ligger t.ex Västersjön och Rössjön. Munka Ljungby erbjuder skola från F - 9 och har fin service som t.ex. matbutik, apotek, vårdcentral och tandläkare. Med bil är det endast 15 minuter till Ängelholm med sin mysiga stadskärna och fina sandstränder. Dessutom finns det mycket bra förbindelser med både flyg och tåg från Ängelholm.

Typ
Hästgård
Inriktning
Fritid, Hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Hillarp 20:7
Kommun
Ängelholm
Adress
Krokhusvägen 87
Område
Munka-Ljungby
Antal skiften
1
Areal på skiften
1.9567 ha
Pris
6 900 000 kr
Visning
Sön 25 Oktober kl 14:00 - 17:00 Kontakta mäklaren för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se
Intresseanmälan
Huvudentré med hall som har klinkergolv. Helkaklad gästtoalett med vattenburen golvvärme som renoverades -96. Inredning från Kvänum med bänkskiva i marmor och wc. I anslutning till hallen ligger även ett sovrum/kontor med parkettgolv och två fasta garderober. Därefter kliver vi in i det stora och mäktiga allrummet med fönster och utgång ut mot uteplatsen på baksidan. Allrummet har ett massivt plankgolv och en fin murad öppen spis. Delvis öppet mot både kök och intilliggande TV-rum. Trappa till ovanvåningen. Köket som renoverades -96 har en vacker och klassisk inredning i ek från Kvänum. Alla bänkskivor är i granit och på golvet ligger ett klinkergolv med vattenburen golvvärme. Vid spishällen (Gaggenau) finns extra vask och även grillplatta (Dietrich). Integrerad diskmaskin (Miele-16), inbyggd varmluftsugn (Miele-16), inbyggd mikro (Miele-16) och kombinerad kyl-/frys med både ismaskin och kylt vatten (-14). Vid den stora och rymliga matplatsen finns även integrerad kyl och frys i fullhöjd (-20). I anslutning till köket finns en köksingång. I samma vinkel som köket ligger en rymlig tvättstuga med plastmatta, tvättmaskin (Miele-16) och torktumlare (Miele-16). Här finns även ett separat skafferi. Innanför tvättstugan finns ett pannrum med grovingång. Stort TV-rum med massivt plankgolv, valv mot allrum och även passage ut till den tillbyggda vinterträdgården. Ytterligare en murad öppen spis som även den är godkänd att elda i. Vinterträdgården har klinkergolv med el-golvvärme, öppet upp i nock och stora härliga fönsterpartier längs hela långsidan mot uteplatsen och kortsidan med utsikt ut över dammen. Dubbel altandörr ut till uteplatsen. Luft-/luftvärmepump för värme eller kyla. Ovanvåningen har ett jättestort vardagsrum med massivt plankgolv. Extra förråd och tre sovrum varav det stora master bedroom har egen balkong samt tillhörande walk-in-closet. Stort helkaklat badrum som renoverades -96. Vattenburen golvvärme och inredning från Kvänum med marmorbänkskivor, dusch, jacuzzi, dubbelvask och wc.

Byggnader

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1974
Antal rum
8 rok
Boarea
300 kvm
Biarea
31 kvm
Övrigt
- Det finns äldre larmanläggning installerad i huset.
- Båda eldstäderna är kontrollerade och godkända att elda i.
- Genuint och bastant biljardbord ingår i köpet.
- Det ingår äldre Bang & Olufsen ljudsystem med högtalare i kök, vardagsrum, TV-rum och badrum.
- Utomhusbelysning styrs med timer.
- Ovanvåningen har AC system i vardagsrum och master bedroom.

Tomt
Trädgårdstomt runt huvudbyggnaden där gräsklippningen sköts av robotgräsklippare. Trevligt anlagd örtträdgård med odlingsbänkar. Rössjöholmsån rinner i tomtgränsen och är sammanlänkad med stor damm med vattenspel. Det finns fisk i dammen.
Uteplats
Stort härligt poolområde som anlades 2012. Poolen är en saltvattenpool på 8x4 meter och värms upp med värmepump. Skjutbart pooltak som både isolerar och skyddar. Tralldäck på ca 140 kvm, läge söder. Skyddad uteplats mellan husvinklarna, vackert anlagd med smågatsten. Vattenspel, utebelysning och stor markis. Läge söder. Balkong till Master bedroom, läge söder. Orangeri/växthus som är sammanbyggt med liten byggnad (ca 2,5 x 5 m) som idag används som hönshus. Friliggande, stensatt uteplats mellan boningshus och orangeri. kvm
Bilplats
Dubbelgarage som ligger i stallbyggnaden. Gott om plats på gården för uppställning av flera bilar.
Renovering
- Målat fönster och fönsterbleck boningshus -20.
- Målat fasad boningshus -17.
- Anlagt poolområdet - 12.
- Nytt uppvärmningssystem bergvärme/jordvärme -02.
- Kök Kvänum renoverat -96.
- Badrum och gästtoalett renoverade -96.
- Tillbyggnad av vinterträdgård -88.

Elförbrukning

Elbolag
E-on
Elleverantör
Göta Energi
Elförbrukning
43700 kWH/år

TV- och internetanslutning

TV
Antenn/parabol
Bredband
ADSL/mobilt (fiber finns längs Kollebäcksvägen)

Byggnadssätt

Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä/betong
Fasad
Korsvirke (ej äkta)
Tak
Betongpannor
Fönster
2-glasfönster med spröjs
Uppvärmning
Jord- och bergvärmepump IVT -02
Vatten/avlopp
Enskilt vatten, borra (test av vattenkvalité -10, resultat tjänligt). Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration (infiltration omgjord -98). Kontrollerat av kommunen 2019.
Ventilation
Självdrag
Övrigt
- Det finns äldre larmanläggning installerad i huset.
- Båda eldstäderna är kontrollerade och godkända att elda i.
- Genuint och bastant biljardbord ingår i köpet.
- Det ingår äldre Bang & Olufsen ljudsystem med högtalare i kök, vardagsrum, TV-rum och badrum.
- Utomhusbelysning styrs med timer.
- Ovanvåningen har AC system i vardagsrum och master bedroom.

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
F

Driftkostnader

Elkostnad
45300 kr
Renhållningsavgift
2475 kr
Försäkring
9620 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
57395 kr/år
Summa
0 kr kr/år

Bostadsbyggnad annex

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1929
Renovering
- De flesta fönster är utbytta till isolerfönster -11.
- All el utbytt -00.
- Ovanvåning renoverades -11.
- Byggt trädäck -12.
Antal rum
4 rok
Boarea
80 kvm
Tomt
Liten tomt kring huset med odlingsplats.
Uteplats
Stort trädäck i söderläge. Mysig baksida med liten uteplats. kvm

TV- och internetanslutning

TV
Antenn/Parabol
Bredband
ADSL/mobilt bredband

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-11T00:00:00)
Energiklass
E

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Area 240 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Fasad med träpanel som målades om senast -20. Eternittak. Loge med gjutet golv och portar på två håll. Höloft över hela stalldelen. Stall med tre hästboxar (takhöjd ca 2,1 m). Uppvärmd sadelkammare med indraget vatten. I anslutning till stallet finns även ett lösdriftsstall. Dubbelgarage med gott om extra plats utöver två bilar. Verkstadsdel. Båda utrymmena är isolerade och uppvärmda.
Sidobyggnad
Äldre byggnad med träpanel som målades om senast -20. Gamla tegelpannor på taket. Oinredd vind. Utrymme med äldre bakugn (ej i funktion), enklare inrett rum, traktorgarage. Gammalt grisstall som senast använts som hönshus och kaninhus.

Arealer

Arealkälla
Taxerad areal
Övrigt
1.9 ha
Totalareal
1.9 ha

Marker

Betesmark
Mestadels inhägnade hagar som ligger kring fastigheten. Det finns även en mindre del skog på fastigheten.

Taxeringsvärden

Ekonomibyggnad
88 000 kr
Småhusbyggnad
2 271 000 kr
Småhusbyggnad
277 000 kr
Småhusmark
300 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Avlopp, 11-MLJ-818.1
Typ
Pris
6 900 000 kr eller högstbjudande

Allmänt

Munka Ljungby är en by med ca 3000 invånare med ca 5 km till E6:an och Ängelholm som närmsta stad. Skola F-9, matbutik, vårdcentral finns.