Tillbaka till startsidan

Höja landsväg 423

Fantastisk gård strax utanför Ängelholm

Välkommen till Höja Boställe, en riktig pärla till gård som är otroligt charmig och extremt välskött. Gården ligger lantligt strax utanför Ängelholm och för den som vill så finns här en unik möjlighet att skapa en fantastisk hästgård eller annan företagsverksamhet. Efter avstyckning kvarstår ca 4,5 ha kringliggande mark. Alla kan se att denna släktgård har älskats och vårdats av sina ägare. Allt är pedantiskt skött och även ekonomibyggnaderna är i ett ovanligt fint skick. Stalldelen har vackert tegel och gamla stallfönster samt bra takhöjd på ca 2,6 m. Fint inredd festlokal för alla typer av tillställningar. Komplett gästlägenhet med två rum och kök samt badrum. Stor loge och två extra maskinhallar.

Gården har gamla anor och det märks tydligt i det vackra och gedigna boningshuset som har högt i tak och stora härliga rum. Tre fungerande eldstäder, varav en kakelugn. Totalt får man en boyta på 243 kvm fördelat på åtta rum och kök. Huset har renoverats löpande med varsam hand och har massor av karaktär och charm. Effektivt värmesystem genom jordvärme. Stor parkliknande trädgård med olika fruktträd och mysiga uteplatser. Lyxigt ute-SPA och egen kräftdamm är några andra guldkorn.
Totalt ca 76 ha åker- och betesmark, påbörjat avstyckning av ca 4,5 ha åkermark som ligger samlat kring gården. Avstyckningen beräknas vara klar våren 2023.

Det är svårt att hitta en gård med sådan närhet till staden och ändå kunna bo så lantligt och privat, det absolut bästa av två världar på en och samma plats. Det är endast några kilometer in till Ängelholm och det finns mindre grusväg in till Höja kyrkby och därifrån är det gång- och cykelväg hela vägen in till Ängelholm. Skolbuss från Ängelholm går förbi gården. Ett fantastiskt läge för de som vill bo lite mer lantligt och lugnt men samtidigt ha väldigt nära till det mesta. Våra två stora motorvägar E6:an och E4:an når man snabbt och det går att pendla till Helsingborg på ca 15 minuter. Ängelholm med sin service, fina utbud av restauranger och butiker, tågstation och flygplats ligger bara några kilometer bort. Ängelholm kan även skryta med en av de vackraste sandstränderna längs hela västkusten, vill man ha mer av den varan så är det inte långt till vare sig Kullahalvön eller Bjärehalvön.

Typ
Gård
Inriktning
Fritid, Hästgård, Övrigt
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Del av Höja 3:12
Kommun
Ängelholm
Adress
Höja landsväg 423
Område
Höja
Antal skiften
1
Areal på skiften
4.5 ha
Pris
10 500 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÉPLAN

HUVUDENTRÉ

Pampig entréhall som renoverades 2016. Klassiskt schackrutigt golv och högt i tak. Vacker trappa upp till andra våningen. Dubbeldörr in till stora salen.

GÄSTTOALETT

Mindre gästtoalett i anslutning till hallen som renoverades 2006. Toalett och vask.

KÖK

Charmigt kök med bra matplats. Köket renoverades 2009 och fick då ett kvalitetskök från Ballingslöv i ek, delvis i vitrin. Bänkskiva i sten och rostfri vask. Diskmaskin -18, spis med häll -09, köksfläkt -09, mikro -09, komb kyl/frys x 2 -09.

GROVINGÅNG

Tillbyggnad som är grovingång samt ingång till källaren.

TV-RUM

TV-rum som ligger intill köket, renoverat 2009. Här finns en vacker järnkamin. Linoleumgolv.

MATSAL

Husets medelpunkt och hjärta. Stora härliga ytor och massor av rymd tack vare den fina takhöjden i huset. Vackert parkettgolv i ek. Fantastisk kakelugn. Utgång till terrass i sydöst. Renoverat 2016.

SALONG

Den fina salongen har ljusinsläpp från två håll och ett vackert ekparkettgolv. Öppning in mot stora matsalen. Renoverat 2016.

KONTOR

Trevligt rum som kan användas som både kontor eller bibliotek. Parkettgolv i ek och nyare kakelugn av märket Contura. Renoverat 2013.

ÖVRE PLAN

SOVRUM 1

Det stora sovrummet med utgång till balkong i västerläge. Stor skjutgarderob och klädkammare. Laminatgolv. Renoverat 2012.

BADRUM

Badrum som renoverades 2021. Ytskikt med snygg och säker våtrumsmatta/-tapet. Duschvägg i hörn, vask, wc, vägghängt skåp samt handdukstork.

SOVRUM 2

Sovrum med linoleumgolv.

SOVRUM 3

Sovrum med linoleumgolv.

SOVRUM 4

Större sovrum på gaveln med laminatgolv, skjutgarderob och klädkammare. Renoverat 2013.

KÄLLARE

Källare med pannrum (vedförråd), tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (båda knappt tio år gamla). Tvättnedkast från båda våningsplanen ovanför. Matkällare.

Byggnader

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1907
Antal rum
8 rok
Boarea
243 kvm
Biarea
50 kvm
Areainformation
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Övrigt
Boarean är enligt uppmätning inför försäljningen. Det är inte enligt taxeringsuppgifterna.
Tomt
Trädgårdstomt ca 2000 m². Stor härlig trädgård med många olika fruktträd och vackra planteringar. Det finns bl.a. äpple, plommon och körsbär. Nyplanterade träd vid infart. Avenbokhäck mot väster för vindskydd. Stor innergård med gammal gårdspump, förser stallet med vatten. Finns djupborra m pump. Vattenkvalité ok vid test -97.
Uteplats
Altan/uteplats med utgång från matsal i boningshuset. Läge sydost. Fristående uteplats med ute-SPA, stenplattor och pergola. Vatten finns utdraget. Läge sydväst. Balkong med komposittrall. Läge nordöst. kvm
Bilplats
Stor innergård och två maskinhallar med plats för flera bilar.
Renovering
Renovering badrum ovanvåning - 21
Installerat fiber -16
Renoverat matsal, salong och hall -16
Ny uteplats med jacuzzi -15
Jordvärmepump -14
Renovering kök -09
Gästtoalett -06
Kommunalt vatten -01
Ny avloppsanläggning -97

Elförbrukning

Elbolag
E.ON
Elleverantör
E.ON
Elförbrukning
29900 kWH/år

TV- och internetanslutning

TV
Fiber
Bredband
Fiber

Byggnadssätt

Grund
Källare och krypgrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel
Tak
Tegelpannor och papptak
Fönster
3-glas isoler samt 2-glas kopplade
Uppvärmning
Värmepump jordvärme + eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och eget avlopp (trekammarbrunn med infiltration -97)
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Status
Ej utförd
Energiklass
E

Driftkostnader

Elkostnad
51129 kr
Vatten/avlopp
3100 kr
Sotning
800 kr
Renhållningsavgift
3550 kr
Försäkring
11735 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
70314 kr/år
Kommentar
Elkostnader innefattar även uppvärmningskostnader. Det har varit uppvärmt även i gästlägenhet och delar av stall.

Ekonomibyggnader

Fristående maskinhall
Maskinhall med total area på ca 114 kvm. Gjuten platta. Fasad av träpanel, nymålat 2022. Plåttak. Större port. Ny el indragen med egen el-central samt jordfelsbrytare och larm. Kan hyras ut som vintergarage för t.ex. båtar eller husvagnar.
Maskinhall
Maskinhall med total area på ca 152 kvm. Stor skjutport. Gjuten platta. Fasad av träpanel, nymålat 2022. Eternittak. Ny el indragen med egen el-central samt jordfelsbrytare och larm.
Djurstall och loge
Stallbyggnad och loge med total area på ca 590 kvm. Logen har två genomgående portar och en extra hög port från gaveln. På golvet ligger makadam som tål hög belastning. Fasad av träpanel, delvis nymålat -22 (allt målat senaste 2-3 åren). Tak av både eternit och cembonit. Även stallbyggnaderna är utrustade med larm. Stalldel med bra takhöjd (2,55 - 2,68m till nedre takbjälke). Ett fantastiskt fint stall med stora härliga stallfönster och vackra tegelväggar. Det finns port mot både fram och baksidan. Alla gamla gödselrännor är borta och har gjutits igen. F.d. mjölkrum som lätt blir en jättefin sadelkammare. Rummet är isolerat och är delvis uppvärmt. Indragen el med egen el-central. Kakel på väggarna. Duschkabin. Hydrofor till brunnen på gården. F.d. foderrum som nu är reservdelsrum till byggnaderna på gården. Även här finns egen el-central.
Verkstad, lokal och gästlägenhet
Festlokal, verkstad och gästlägenhet med en total area på ca 180 kvm. Inredd festlokal med egen ingång. Härlig atmosfär med gjutet golv, synliga bjälkar och stora stallfönster. Bar och möbler kan ingå i köpet vid intresse. Verkstad med port för t.ex. åkgräsklippare. Isolerad verkstadsdel. Teknikrum gästlägenhet. Isolerat rum som idag är inrett som gym. Trappa till loft där det finns jättestora bra ytor. Idag finns det både pingisbord och innebandyrink. Gästlägenhet på ca 48 kvm som totalrenoverades 2014. Nya 3-glas isolerfönster och ny ytterdörr. Hall med klinkergolv som är enhetligt i hela lägenheten. Vattenburen golvvärme som går på egen elpatron (går att koppla på luft-/vattenvärmepump). Badrum med klinkergolv och målade väggar. Duschkabin, handfat, wc, handdukstork. Här finns även tvättmaskin och torktumlare. Litet sovrum. Allrum med kök/pentry. Köksinredningen går i björk och har laminatbänkskiva. Ugn, häll, riktigt köksfläkt och kombinerad kyl/frys. Egen elcentral, jordfelsbrytare och larm.

Arealer

Arealkälla
Taxerad areal
Åker
59 ha
Övrigt
17 ha
Totalareal
76 ha
Arealkälla
Areal efter avstyckning
Bete
4.5 ha
Totalareal
4.5 ha

Marker

Åkermark
Areal efter avstyckning: 4,55 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Taxeringsvärden

Småhusmark på lantbruk
420 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk
2 193 000 kr
Åkermark
9 312 000 kr
Ekonomibyggnad
619 000 kr
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut D-2016-00133147:1
Avtalsservitut Jordkabel
Avtalsservitut Va-Ledning Mm
Avtalsservitut Vattenledning Mm(2 st)
Planbestämmelser
Fornlämning (1 st)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Elledning, D201600133147:1.1
Last: Avtalsservitut: Jordkabel, 11-IM5-73/216.1
Last: Avtalsservitut: Va-Ledning Mm, 1292IM-07/33759.1
Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 11-IM5-88/1874.1
Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 11-IM5-88/2873.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1292-2630.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Höja GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Ängelholm Höja S:1, Samfällighet: Ängelholm Höja S:2, Samfällighet: Ängelholm Höja S:3, Samfällighet: Ängelholm Höja S:4
Typ
Pris
10 500 000 kr eller högstbjudande

Allmänt

Omringat av åkrar ligger Höja, ett lugnt och barnvänligt område. Det är 1 km till E6:an och 5 km till Ängelholms centrum.