Tillbaka till startsidan

Saltörsvägen 12

Naturskönt belägen nära hav och bad

Idylliskt belägen, i andra ledet från havet och med badrocksavstånd till Vejbystrands fina sandstrand och småbåtshamn finner ni denna charmiga villa. Trädgården är stor och insynsskyddad och vänder sig i soligt sydvästläge. På baksidan av huset tar naturen vid och där öppnar en liten grind upp mot ett grönområde med skogsdunge. På tomten finns även ett fristående, isolerat gästhus med badrum samt en trädgårdsbod.
Huset är byggd 2004 i klassisk New Englandstil med stora spröjsade fönsterpartier, rena linjer och gedigna materialval. Hela huset har genomgående vattenburen golvvärme och lutade, massiva golvtiljor (förutom i hall och badrum som har klinkergolv).
Planlösningen på entréplan är ljus och öppen och består av ett enda stort allrum i öppen planlösning mot köket. Matplats i ett stort ljust burspråk med höga spröjsade fönster ner till golv och utgång till trädäck i söder. Köket är praktiskt utformat med en stor köksö. Tvättstuga samt helkaklat badrum på entréplan. För den som önskar ett sovrum/kontor på bottenvåningen går det enkelt att dela av allrummet.
Ovanvåningen bjuder på ett stort allrum med fransk balkong och panoramautsikt över Skäldervikens blå vatten med Kullaberg i fonden. Master bedroom med en rymlig walk-in-closet med fönster.
Ytterligare ett stort sovrum som tidigare varit avdelat till två sovrum. Stort, helkaklat badrum som rymmer såväl dusch som fristående badkar på tassar, dubbla handfat och toalett. Tre stora fönster i kupa ger ett härligt ljus i rummet med utsikt mot skogspartiet bakom huset.

Ett fantastiskt hus med mycket charm och känsla och med många möjligheter i planlösningen. Ytterligare byggrätt finns på tomten.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
174/30 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
1 315 kvm
Pris
6 700 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
En överbyggd veranda välkomnar på entrésidan.
Ljus, rymlig ENTRÉHALL med grått klinkergolv. Garderob. Härifrån leder en svängd trätrappa upp till ovanvåningen. Helkaklat BADRUM med dusch.
Hela entréplan har en ljus öppen planlösning med många stora spröjsade fönsterpartier och vackert lutat furugolv. KÖK med vit klassisk köksinredning från Marbodal och bänkskivor i mörkbetsat trä. En stor köksö skapar en naturlig samlingspunkt och är perfekt för "gående bord" vid middagar och fester. Kyl och frys i side by side (2019), Induktionshäll (Siemens 2005), Ugn (IKEA 2005), Fläkt 2018, Diskmaskin (Husqvarna 2015). Dubbeldörrar öppnar upp från köket mot trädgården i söder.
TVÄTTSTUGA med klinkergolv och släta väggar. Tvättmaskin (Cylinda 2018) och torktumlare (Husqvarna 2015). Arbetsbänk och vask. Överskåp med plats för förvaring Frånluftsvärmepumpen står också här samt centralen för centraldammsugaren.
MATPLATS i stort burspråk med stora spröjsade fönster ner till golv. Utgång till trädäck och trädgården. VARDAGSRUM i vinkel. För den som önskar ett sovrum på entréplan går det utmärkt att dela av vardagsrummet.

Rumsbeskrivning av ovanvåningen.
ALLRUM med garderobsvägg och stora fönster med fransk balkong. Härifrån har man en fantastisk utsikt över havet och Kullaberg. I husets norra gavel ligger ett stort SOVRUM som tidigare var master bedroom. Direktacess till walk-in-closet. I husets södra gavel ligger ännu ett stort SOVRUM som ursprungligen var byggt som två sovrum men där den avskiljande väggen har tagits ner.
Stort BADRUM med tre fönster i kupa. Badrummet rymmer både badkar och dusch samt dubbla handfat med underskåp och spegelskåp med förvaring.

Fristående GÄSTSTUGA med ett ALLRUM/sovrum. Golv i laminat och vitmålad pärlspont på vägg. Litet PENTRY med kyl, kokplatta och micro. BADRUM med laminatgolv, duschkabin, toalett och handfat.
Tillhörande uteplats med trädäck i söderläge.
Fristående trådgårdsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2004 (Anebergshus)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas energiglas.
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Takpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Delvis ommålat interiört 2019/2018, omkaklat i köket 2018. Badrummet på ovanvåningen renoverat 2018 (ny kommod och vask, nytt spegelskåp, duschväggar och badkar. Nytt innertak och spots. Tvättmaskin ny 2018, Köksfläkt ny 2018. Diskmaskin och torktumlare nya 2015, Spis och Kyl/frys nya 2005.
Gäststugan renoverad 2010.
Övriga byggnader
Gäststugan är äldre och stod på tomten när huset byggdes. den är dock renoverad 2010.
Övrigt
Vattenburen golvvärme på entréplan. Vattenburna element på ovanvåningen.

Tomten

1 315 kvm. Tomtarea 1 315 m² (friköpt).

TV- och internetanslutning

TV: ADSL (Fiberanslutning ligger i gatan).. Bredband: ADSL (Fiberanslutning ligger i gatan)..

Driftkostnader

Uppvärmning
12 971 kr
Hushållsel
11 436 kr
Vatten/avlopp
6 345 kr
Sotning
350 kr
Renhållning
2 517 kr
Försäkring
7 436 kr
Summa
41 055 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Ekonomi

Pris
6 700 000 kr
Taxeringsvärde
3 553 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Värdeår
2004
Byggnadsvärde
2 043 000 kr
Markvärde
1 510 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Områdesbestämmelse (1992-11-09)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
174/30 kvm
Antal rum
4 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
1 315 kvm
Pris
6 700 000 kr

Allmänt

Vejbystrand ligger fint längs havet. Det finns skola F-9, bibliotek och matbutik.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går till Vejbystrand.