Tillbaka till startsidan

Valhallsvägen 44A

Högklassig villa på bästa läge i Skälderviken.

På första parkett i Skälderviken ligger denna högklassiga villa som stod färdig 2011. Ett bekvämt och lättskött boende där du lever med havet som fond under årets alla dagar. Oavsett på vilken av husets många uteplatser du befinner dig så har du en storslagen havsutsikt och kan följa hela kustlinjen mot Ängelholm. Allt är byggt med hög kvalité och planlösningen är mycket väl genomtänkt. Invändigt slås man direkt av takhöjden på nästan sex meter upp till andra våningen. På båda våningsplanen finns stora fönsterpartier mot havet, tillsammans ger detta en fantastiskt rymd och massor av ljus i huset. Kök och vardagsrum har en öppen och modern planlösning med väl tilltagna ytor för socialt umgänge. Tomten är extremt lättskött och alla uteplatser är av vädertålig komposit. Stort helisolerat garage med direkt anslutning till huset. Från huset går du på fem minuter ner till badstranden för ett dopp eller så vandrar du vidare till den pittoreska småbåtshamnen. Skälderviken och Ängelholm har ett fantastiskt läge vid västkusten med bra kommunikationer i form av flygplats, tågstation och vägförbindelser.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
208/28 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
663 kvm
Pris
10 900 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se
Intresseanmälan
Entrén till huset ligger i anslutning till garaget och den stensatta uppfarten, så du tar dig smidigt från bilen och in i huset. Det finns även en ingång inne ifrån garaget och via tvättstugan. I den pampiga entréhallen är det öppet upp till våning två och totalt är det en takhöjd på drygt fem meter. Vacker platsbyggd trappa till ovanvåningen med fina material, smide och ek. Från hallen är det öppen planlösning mot både kök och allrummet. Det ligger ett enhetligt klinkergolv i hall och kök, och det är vattenburen golvvärme precis som i resten av huset.
Köket är ett kvalitetskök från Marbodal som har inslag av valnöt och bänkskivor i komposit. Kyl i fullhöjd (frys står i garaget), varmluftsugn, mikro och diskmaskin, alla köksmaskiner är från 2011 förutom induktionshällen som är från 2014. Från köket har du utgång till en mysig och skyddad terrass i västerläge.
I anslutning till köket ligger det stora allrummet med ett massivt trägolv och stora fönsterpartier mot havet. Här finns det idag en väl tilltagen matplats och gott om sällskapsytor. Utgång till terrass under tak med ett solsäkert läge i sydväst. Båda terrasserna på entréplan har ett slittåligt och underhållsfritt trallgolv av träkomposit.
Elegant helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Elgolvvärme eller s.k. komfortvärme som komplement till det vattenburna systemet. På entréplan finns även ett sovrum/gästrum med massivt trägolv och rymlig klädkammare. Tvättstuga med klinkergolv som också används som grovingång direkt från garaget. Gott om förvaring, tvättmaskin och torktumlare är uppbyggda i lämplig arbetshöjd. Det finns även ett torkskåp och ett stort förråd.

På plan två dominerar det stora härliga allrummet med balkong ut mot havet. Massivt trägolv och panoramafönster med fantastisk utsikt. Balkongen har ett kanonläge i sydväst med stor markis som är automatiserad för väder och vind. Helkaklat badrum med dusch, wc och handfat. Även här finns komfortvärme. Stort sovrum med massiva trägolv och walk in closet. Mindre sovrum med utgång till stort soldäck i rent söderläge.

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2011
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster isoler, vissa m extra ljudisolering
Bjälklag
Betong
Tak
Sedum tak
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme + mek ventilation med FTX
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft + FTX
Övrigt
- Centraldammsugare
- Automatiserad styrning av belysning
- Inbyggt högtalarsystem från BOSE

Tomten

663 kvm. Tomtarea 663 m² (friköpt).

Uteplats

Flera härliga uteplatser att välja mellan. Två terrasser på markplan, varav den ena är under tak. På andra plan finns en stor balkong och ett ännu större soldäck ovanför garaget.
- Terrass vid kök, träkomposit, ca 30 kvm, läge väst
- Terrass framsidan, träkomposit, ca 15 kvm, läge sydväst
- Balkong med stor markis, ca 26 kvm, läge sydväst
- Soldäck, ca 32 kvm, läge syd

Bilplats

Stensatt uppfart med plats för flera bilar. Stort helisolerat och uppvärmt garage på 27 kvm. Automatisk el-port och direkt ingång till huset via groventré/tvättstuga.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 500 kr
Hushållsel
11 250 kr
Vatten/avlopp
10 800 kr
Renhållning
2 525 kr
Försäkring
5 600 kr
Summa
52 675 kr
(fastighetsavgift/skatt på 4 024 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
118 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 894 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2011
Byggnadsvärde
4 339 000 kr
Markvärde
1 555 000 kr
Skatt/avgift
4 024 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2007-04-24)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
208/28 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
663 kvm
Pris
10 900 000 kr

Allmänt

Mycket populärt och trevligt område nära hav och hamn. Skola F-6, bibliotek, matbutik. Ca 4 km till Ängelholms centrum och till E6:an.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går förbi Skälderviken en gång i halvtimmen.