Tillbaka till startsidan

Strandridarevägen 3

Naturskönt läge med fantastisk havsutsikt

"Beläget i ett litet paradis" beskriver bäst placeringen av denna villa anno 1915. Direkt framför huset ligger Skälderviken och bakom det promenerar du rakt in i skogen via en grind i trädgården. På bara några meter från huset ligger en liten badbrygga och på andra sidan skogen ligger Magnarps lilla sandstrand och småbåtshamn.
Detta charmiga hus bjuder på många fina originaldetaljer såsom fiskbensparkett, kakelugn och gråmålade plankgolv. På innergården mot skogen ligger ett litet gästhus med badrum och bastu. Här bildar huskropparna en varm och insynsskyddad oas med trädäck som du når via köket och master bedroom. Ifrån husets alla sällskapsutrymmen så väl som från tomten har man en strålande havsutsikt med Kullaberg i fonden. Stort kök i öppen planlösning mot matplats. Generösa sällskapsutrymmen. Ovanvåning med den äldre stilen välbevarad med bla. gråmålade golvtiljor. Möblerbar hall som kan inredas till TV-rum, 3 sovrum och toalett samt duschrum.
Lättskött trädgård med stensatta gångar och parkeringsplats. Stort trädäck i söder med en fantastisk havsutsikt. Bygglov finns för utbyggnad av huset mot "havsrummet" på entréplan för att på så sätt binda samman matsalsrum och kök med havsrummet. Ritningar på detta finns att tillgå.Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
206/20 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
852 kvm
Pris
7 800 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
Entréhall med klinkergolv (elburen golvvärme) samt plats för avhängning av ytterkläder. En gråmålad trätrappa leder upp till ovanvåningen. Till höger om entrén öppnar dubbeldörrar upp till ett ljust allrum som har massivt golv i fiskbensparkett. Härifrån har man en fantastisk havsutsikt. Dubbeldörrar mellan allrummet och matsalsrummet som även det har golv i fiskbensparkett. Matplats med plats för många matgäster och stort fönsterparti med utsikt mot havet. Öppen planlösning mellan matplatsen och det stora arbetsköket där en låg vägg fungerar som avdelare men ändå bidrar till en fin kontakt mellan rummen. En vacker vit kakelugn som troligtvis är original tronar vackert i ena hörnet av rummet. Skafferi. Det rymliga köket har ett stort fönserparti med altandörr som öppnar upp mot trädäcket och innergården som vetter mot skogen. Här har man en fin frukostaltan med morgonsol. I och med kökets öppna planlösning har man även fin havsutsikt även från köket. Köket renoverades på 90-talet med köksinredning med luckor i björk och bänkskivor i granit. Diskmaskin från Cylinda, induktionshäll med grillplatta, 90 cm bred och fläkt 90 cm bred (båda från Husqvarna). Inbyggnadsugn och inbyggnads micro (Husqvarna). Hel kyl och frys (Husqvarna). Klinkergolv i köket med elburen golvvärme.
I anslutning till köket ligger den helkaklade tvättstugan som renoverades (2015). Här finns även en duschhörna. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda, skåpinredning och bänkskiva som ger en bra arbetsyta. Här står även varmvattenberedaren som även den är från 2015.
Huset är tillbyggt med en gång som leder ut mot ett "havsrum". På entréplan ligger ett härligt allrum med stort fönsterparti ut mot havet i söder. En trappa leder upp till tornrummets andra våning och här har man stora fönsterpartier i tre väderstreck och en fantastisk havsutsikt med Kullaberg som tronar vackert i fonden. Kamin sprider härlig värme och stämning kalla vinterdagar. tornrummet har öppet upp i nock.
(För den som önskar en större boarea har nuvarande ägare fått bygglov för att bygga ut huset och bredda "gången" ut till havsrummet och på så sätt binda ihop matrummet med havsrummet så att det blir ett enda stort rum). Ritningar finns att tillgå.Liten helkaklad gästtoalett under som med blått klinkergolv och vit kakel på vägg. Ett sovrum på entréplan med fönster ut mot skogen och spröjsade altandörrar som öppnar upp mot trädgården och trädäcket utanför.

Ovanvåningen bjuder på en rymlig möblerbar hall som går att inreda som allrum. Två lika stora sovrum som båda har två st. garderober. Det ena sovrummet har utsikt mot skogen i nordost och det andra mot havet i sydväst. Helkaklad toalett med toalett och handfat och ett separat helkaklat duschrum. Ett litet sovrum som vetter mot sydost. Hela ovanvåningen har gråmålade massiva plankgolv.


Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1915 (Tillbyggt 1999)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Eternit/Papp på tillbyggnaden
Grund
Krypgrund, Tillbyggnad platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, 2 st. luftvärmepump, kaminer
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1999 Byggdes huset till med havsrummet i 2 plan närmast havet.
2003 sattes luft/luft-värmepump in i rummet under tornrummet.
2003 byttes fönster i sovrummet på ovanvåningen som vetter mot havet.
2006 sattes takfönstret i duschrum på ovanvåning.
2006 byttes fönster hall på ovanvåning.
2008 renoverades hela gäststugan och bastu sattes in.
2012 byttes fönstren i tornrummet samt rummet under. Det sattes även in luft/luft-värmepump i gäststugan.
2013 målades huset utvändigt.
2014 slipades parketten utom i sovrummet på bottenplan.
2015: Renovering av tvättstuga/duschrum. Ny varmvattenberedare.
2019: Tak vid "gamla balkongen" bytt Ny luft/luftvärmepump.
OBS, För renoveringar som är gjorda innan 2014 kommer uppgifterna från tidigare ägare och kan inte garanteras av nuvarande ägare att årtal mm stämmer.


Övrigt
Golvvärme i alla klinkergolv (utom i ett litet förråd i tillbyggnaden).
Gamla eldragningar finns kvar på vissa ställen i huset då inte riktigt all el är bytt.

Tomten

852 kvm.

Bilplats

Parkeringsplats framför huset med plats för 2 bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber och Parabol. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
40 221 kr
Vatten/avlopp
4 146 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
2 517 kr
Övrigt
250 kr
Summa
47 534 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Även uppvärmningen av gästhuset är inräknad. De 250 kr i posten övrigt avser kostnaden för Björkhagens villaförening.

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 008 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1947
Byggnadsvärde
2 646 000 kr
Markvärde
3 362 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2007-05-30) Detaljplan (1994-12-13)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Barkåkra GA:3
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
206/20 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
852 kvm
Pris
7 800 000 kr

Allmänt

Ett populärt och trevligt villaområde med den direkta närheten till havet.

Kommunikation

Busslinje till och från Ängelholm går genom Björkhagen och det är ca 2 km till närmsta tågstation.