Vejbystrand - Tunnbyvägen 5A

Mitt i hjärtat av Vejbystrand ligger denna välplanerade villa, byggd 2003. Här bjuds en spännande planlösning med tidlösa materialval. Hela villan genomsyras av design, funktionalitet och kvalitet och har genomgående en ljus, enhetlig färgskala, fina arkitektoniska lösningar samt många och stora fönsterpartier som ger ljus och rymd i alla rum.
Arkitekturen sätter samvaro och familjen i centrum. Nedre plan bjuder på en boarea om ca 110 kvm och har öppen planlösning mellan kök och det nedsänkta vardagsrummet. 3 stora altandörrar i vardagsrummet öppnar upp mot trädgården och det stora trädäcket i sydväst. Ett sovrum samt badrum med dusch på entréplan.
Ovanvåningen är av mer privat karaktär. Ljust, rymligt allrum. Två sovrum i villans norra gavel samt master bedroom med klädkammare och direktacess till det stora ljusa badrummet som rymmer såväl hörnbadkar som dusch. Badrummet nås även från allrummet.
Mysig insynsskyddad trädgård med fin rumskänsla. Isolerat förråd om ca 15 kvm. Stensatta gångar och uppfart. Carport samt parkeringsplats för 2 bilar. Här bor man barnvänligt på bekvämt promenadavstånd till såväl skola, idrottsplats som till havet och Vejbystrands härliga sandstrand.

Allmän information

Kommun:
Ängelholm
Typ:
Friliggande villa
Adress:
Tunnbyvägen 5A
Pris:
4 950 000 kr /bud
Boarea/biarea:
190 kvm/15 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
6
Byggår:
2003
Byggnadstyp:
1 ½ plan, Götenehus, Skarpö
Tomt:
742 kvm. Tomtarea 742 m² (friköpt). Mysig insynsskyddad trädgård i sydväst som är helt inhägnad med Gunnebostaket (barn och hundsäkrat). Tre fina gamla fruktträd ger karaktär och fin rumsbildning åt uteplatsen. Ett högt plank skyddar mot insyn från grannarna i söder och väster. På planket klättrar ljusrosa New Dawn rosor och andra klätterväxter vilket ger en grön fin utsikt innifrån huset. Mot gatan i norr växer sig en gammal fin oxelhäck hög och bildar en mjuk fin gräns mot norr. Gräsmatta omsluter huset på trädgårdssidan och ett stort trädäck breder ut sig runt huset i sydväst. Stenlagda gångar och garageuppfart i grå byasten. Carport med förråd samt en överbyggd uppställningsplats som är perfekt till cyklar och gräsklippare mm.
Bilplats:
Bilplats 1: Carport med plats för 1 bil.
Bilplats 2: P-plats med plats för ca 6 bilar.
Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.

Fastigheten

Byggår:
2003
Grundmur:
Betong
Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä, (stål i vardagsrummet)
Fasad:
Puts/Trä (OBS, ventilerad fasad)
Takbeklädnad:
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten:
Plåtisol
Fönster:
3-glasfönster isoler
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Vatten:
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning:
IVT 490 (Till och frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme på hela entréplan. Elburen golvvärme i badrum på ovanvåningen.

Ekonomi

Pris:
4 950 000 kr /bud
Taxeringsvärde:
3 019 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde:
2 493 000 kr (värdeår 2003)
Markvärde:
526 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån:
Förmån: Avtalsservitut: Infart, 12-IM12-2001/2047.1
Förmån: Avtalsservitut: Väg, 12-IM12-2001/2046.1
Gemensamhetsanläggningar:
Förmån: Avtalsservitut: Infart, 12-IM12-2001/2047.1
Förmån: Avtalsservitut: Väg, 12-IM12-2001/2046.1
Planbestämmelser:
Ändring Av Dp (1995-08-08) Byggnadsplan (1968-05-03)

Driftskostnad

Uppvärmning:
21 000 kr/år
Vatten/avlopp:
4 000 kr/år
Renhållning:
2 000 kr/år
Sotning:
500 kr/år
Sammanlagd driftkostnad:
27 500 kr/år
Driftkostnad kommentar:
I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Driftskostnaden är beräknad på en familj med 5 personer. Elförbrukningen är 21 500 kWh/år.
Energideklaration:
Energiprestanda 97 kWh/m² år.

Övrig information

TV:
Bredband via telia.
Internet:
Bredband via telia.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på entréplan:

När man kommer in i den generösa entréhallen slås man av rymden och ljuset. Halva entréhallen har öppet upp i nock till övre plan där inte mindre än nio st. takfönster ger ett härligt ljus även till entréplan. Till höger innanför entrén ligger ett litet kapprum med skjutdörrsparti som ger gott om plats för förvaring av ytterkläder. I anslutning till hallen ligger ett helkaklat badrum med dusch.
Siktlinje från entréhallen in i köket där hallens gråa klinkergolv fortsätter in i köket och binder ihop rummen. Påkostat kök från Kvänumkök (2003) med stilren inredning i oljad ek och bänkskiva i halvmatt granit. Stor köksö mitt i köket med induktionshäll (Husqvarna, 2003) samt fritt hängande fläkt i rostfritt (Husqvarna 2003). Inbyggnads ugn (Husqvarna 2003), kyl och frys i fullhöjd, side by side (Husqvarna 2003), helintegrerad diskmaskin C(ylinda dec 2009), inbyggd microugn (Whirlpool dec 2010). Rejäla fönster över arbetsbänken och diskbänken ger utsikt över trädgården i väster.
I öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet som är nedsänkt två trappsteg. Nivåskillnaden skapar en naturlig gräns i den öppna planlösningen, utan att stänga av. 5 stora fönsterpartier varav 3 öppningsbara ger ett härligt ljusflöde samt öppnar upp mot trädäcket som breder ut sig runt huset i söder och väster. Kamin i fonden mellan de båda dubbeldörrarna skapar blickfång och värmer gott kalla vinterdagar.
Sovrum/kontor på entréplan samt tvättstuga/groventré som har ingång mot trädgården i norr. Tvättstuga/groventré på entréplan har klinkergolv. Tvättmaskin (Husqvarna, 2003), torktumlare (Husqvarna, 2003) samt tvättställ. 1 st. garderob samt 1 städskåp. Centraldammsugare. Här står även Värmepumpen från IVT. Fönster som ger en ljus fin tvättstuga samt dörr ut till trädgården.

Rumsbeskrivning på övre plan:
Rejäl trappa med viloplan leder upp till ett generöst allrum som har hela 9 stora takfönster och öppet upp i nock vilket ger en fantastisk rymd. Takfönsterna har eldrivna jalusier.
Master bedroom har fransk balkong i söder, 4 garderober, klädkammare samt direktacess in till badrummet. Badrummet är väl tilltaget och bjuder på hörnbadkar, stor dusch och dubbla tvättställ i vitt porslin med ek-underrede. Ett stort runt fönster samt ett takfönster gör att även detta rum har ett fint ljusinsläpp.
De 2 sovrummen i norra gaveln är båda lika stora och har fönster med låg bröstning.Renoveringar

Ny diskmaskin: Siemens 2017
Hela fasaden ny 2015, ny ytterdörr 2015.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Linda Wahlberg
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se

Karta Ängelholm Tunnbyvägen 5A

Bilder för Ängelholm Tunnbyvägen 5A

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.
Fastighetskarta
Kvistgårdsv Bild 2