Centrum - Esplanaden 20

Varmt välkomna till denna vackra och pampiga Patriciervilla i centrala Åstorp. En unik chans att köpa en välrenoverad drömvilla med fantastiska ytor och massor av charm. Totalt har huset en boyta på 310 kvm och åtta härliga rum med bl.a. högt i tak och fina stuckaturer. Det finns två fungerande eldstäder, en öppen spis i entréhallen och en vacker kakelugn i ett av de större rummen. Mellan villan och sidobyggnad finns ett gigantiskt inglasat orangeri. Sidobyggnaden består av garage, verkstad och komplett gästlägenhet. En fastighet med många möjligheter. Ett högklassigt boende eller varför inte kombinera boende och firma? Alternativt enbart för verksamhet, idag finns det tillstånd att bedriva boendeverksamhet i fastigheten.
Det är gångavstånd till järnvägsstationen med fina förbindelser med t.ex. Helsingborg. Med bil tar det knappt 15 minuter till Helsingborgs centrum.

Allmän information

Kommun:
Åstorp
Typ:
Friliggande villa
Adress:
Esplanaden 20
Pris:
5 500 000 kr eller högstbjudande
Boarea/biarea:
310 kvm/150 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
8
Byggår:
1909
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Tomt:
1 471 kvm. Stor asfalterad infart vid garage-/verkstadsbyggnad. Mur kring större delen av tomten och automatisk järngrind.
Uteplats:

- Stenlagd uteplats, läge väster.

- Stort inglasat orangeri mellan hus och garagebyggnad.

- En mindre balkong, läge norr och en större inglasad balkong, läge sydost.

Bilplats:
- Stor asfalterad infart med plats för många bilar.
- Dubbelgarage med el-port.
- Enkelgarage för en bil.
- Carport för två bilar.
Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.

Fastigheten

Byggår:
1909
Grund:
Källare
Stomme:
Tegel
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Mansardtak med taktegel
Fönster:
Flaggfönster 3-glas isoler
Ventilation:
Självdrag
Vatten:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt:
- Finns bygglov för att montera brandtrappa vid entrén. Krävs för att få bedriva fortsatt boende för mer än två familjer (typ HVB-boende). Finns idag 16 bäddar i huset.
- Finns möjlighet att köpa loss möblerna i huset.
- Fastigheten är kulturminnesmärkt.
- Uppvärmningssystemet är uppdaterat 2018. Detta innebär att energideklarationen från 2017 inte är helt korrekt enligt dagens datum. Samma sak gäller uppvärmningskostnaderna som kommer att ändras sett på ett helt år.
Uppvärmning:
Värmepump luft/vatten och fjärrvärme

Ekonomi

Pris:
5 500 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde:
1 473 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde:
1 189 000 kr (värdeår 1929)
Markvärde:
284 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Planbestämmelser:
Detaljplan (2007-10-29)

Driftskostnad

Uppvärmning:
30 000 kr/år
Försäkring:
5 000 kr/år
Vatten/avlopp:
7 000 kr/år
Renhållning:
3 200 kr/år
Sotning:
600 kr/år
Hushållsel:
20 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad:
65 800 kr/år
Driftkostnad kommentar:
Driftskostnader gäller företag som bedrivit boende i fastigheten, antal boende har skiftat under året. Värmesystemet har uppdaterats 2018 och det finns därför inte komplett årsförbrukning av värme och el med det nya systemet. Angivna driftskostnader är därför uppskattade efter föregående ägares driftskostnader och det nya värmesystemets påverkan på värme och el-förbrukning.
Energideklaration:
Energiprestanda 84 kWh/m² år.

Övrig information

TV:
Antenn med digital-TV
Internet:
ADSL
Övriga byggnader:
Garage-/verkstadsbyggnad som har byggts till och är helisolerad. Det finns både vattenburen värme och extra luft-/luft-värmepump.
I garagebyggnaden finns även en gästlägenhet på 65 kvm och egen ingång. Liten hall med klinkergolv, vardagsrum med laminatgolv, kök, badrum med dusch och wc och inrett sovloft.
Carport

Rumsbeskrivning

Entréhall med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Vi kliver vidare in i huset och når då den pampiga innerhallen med högt i tak och fiskbensparkett på golvet. Här sprakar en öppen spis som sprider en behaglig och välkomnande värme, det finns också en gästtoalett och en vacker trappa till ovanvåningen. Intill hallen ligger ett arbetsrum med samma fina parkettgolv som i hallen.
Vidare genom ett par spegeldörrar så når vi den magnifika salongen där vi återigen slås av den fina takhöjden, de vackra stuckaturerna i taket och det fina ljuset från de stora fönster som vetter mot framsidan. Därefter kommer den lilla salongen som egentligen inte är så liten och innanför ligger den f.d. matsalen med en fantastisk kakelugn och ett fint burspråk.
Köket som renoverades 2008 är rymligt och har plats för en riktigt stor matgrupp. Köksinredning går i vitt (luckorna är omlackerade), väggarna ovanför arbetsytorna har mönstrad mosaik och ett matchande schackrutigt golv. Inredningen är platsbyggd och här nyttjar man verkligen hela takhöjden. Spis med häll -09, kyl och frys i fullhöjd - 07, diskmaskin -09, ugn -09 och köksfläkt -09. Från köket når man en köksingång från orangeriet. Här finns även trappan ner till källaren.

På ovanvåningen har vi fortsatt en fantastisk takhöjd. Direkt ovanför trappan finns en möblerbar trapphall med utgång till en mindre balkong. Längs med en lång hall ligger alla rummen på rad. Stort sovrum med heltäckningsmatta. Toalett med klinkergolv. Tvättstuga med våtrumasmatta, vask och förvaring. Tvättmaskin -14 och torktumlare -15. Efter tvättstugan kommer badrummet som är väl tilltaget och helt i marmor. Elvärme i golvet, dusch, stort badkar, wc och dubbla handfat. Husets "Master bedroom" har ett fint parkettgolv och stor garderob med skjutdörrar längs en hel vägg. Utgång till stor inglasad balkong. Det finns ytterligare två stora fina sovrum på ovanvåningen, ett med parkettgolv och ett med laminatgolv.

Den del av källaren som man först kommer ner till till renoverades nyligen och är förberett för att bli en stor vinkällare. Litet rum med solarie och toalett. I källaren finns även två stora förråd och ett pannrum.

Renoveringar

- Installerat nytt brand- & inbrottslarm -17.
- Installerat fjärrvärme -17.
- Inrett vinkällare -16.
- Renoverat entréhall -16.
- Asfalterat infart fram- och baksida -14.
- Ny mur runt fastigheten + automatisk järngrind -13.
- Ny utomhusbelysning -13.
- Garagebyggnad tillbyggd och isolerad, inrett gästlägenhet -13.
- Nybyggd carport för två bilar -12.
- Nya fönster 3-glas isoler -09.
- Renoverat kök -08.

Intresserad?

Ansvarig mäklare

Jonas Troedsson
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se

Filer på Åstorp Esplanaden 20

Filnamn

Planlösning på Åstorp Esplanaden 20

Karta Åstorp Esplanaden 20

Bilder för Åstorp Esplanaden 20

Visning:
Kontakta mäklaren för att boka visning.
Fastighetskarta