Tillbaka till startsidan

Esplanaden 20

Varmt välkomna till denna vackra och pampiga Patriciervilla i centrala Åstorp. En unik chans att köpa en välrenoverad drömvilla med fantastiska ytor och massor av charm. Totalt har huset en boyta på 310 kvm och åtta härliga rum med bl.a. högt i tak och fina stuckaturer. Det finns två fungerande eldstäder, en öppen spis i entréhallen och en vacker kakelugn i ett av de större rummen. Mellan villan och sidobyggnad finns ett gigantiskt inglasat orangeri. Sidobyggnaden består av garage, verkstad och komplett gästlägenhet. En fastighet med många möjligheter. Ett högklassigt boende eller varför inte kombinera boende och firma? Alternativt enbart för verksamhet, idag finns det tillstånd att bedriva boendeverksamhet i fastigheten.
Det är gångavstånd till järnvägsstationen med fina förbindelser med t.ex. Helsingborg. Med bil tar det knappt 15 minuter till Helsingborgs centrum.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
310/150 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4–6 sovrum
Tomtarea
1 471 kvm
Pris
5 500 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se
Intresseanmälan
Entréhall med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Vi kliver vidare in i huset och når då den pampiga innerhallen med högt i tak och fiskbensparkett på golvet. Här sprakar en öppen spis som sprider en behaglig och välkomnande värme, det finns också en gästtoalett och en vacker trappa till ovanvåningen. Intill hallen ligger ett arbetsrum med samma fina parkettgolv som i hallen.
Vidare genom ett par spegeldörrar så når vi den magnifika salongen där vi återigen slås av den fina takhöjden, de vackra stuckaturerna i taket och det fina ljuset från de stora fönster som vetter mot framsidan. Därefter kommer den lilla salongen som egentligen inte är så liten och innanför ligger den f.d. matsalen med en fantastisk kakelugn och ett fint burspråk.
Köket som renoverades 2008 är rymligt och har plats för en riktigt stor matgrupp. Köksinredning går i vitt (luckorna är omlackerade), väggarna ovanför arbetsytorna har mönstrad mosaik och ett matchande schackrutigt golv. Inredningen är platsbyggd och här nyttjar man verkligen hela takhöjden. Spis med häll -09, kyl och frys i fullhöjd - 07, diskmaskin -09, ugn -09 och köksfläkt -09. Från köket når man en köksingång från orangeriet. Här finns även trappan ner till källaren.

På ovanvåningen har vi fortsatt en fantastisk takhöjd. Direkt ovanför trappan finns en möblerbar trapphall med utgång till en mindre balkong. Längs med en lång hall ligger alla rummen på rad. Stort sovrum med heltäckningsmatta. Toalett med klinkergolv. Tvättstuga med våtrumasmatta, vask och förvaring. Tvättmaskin -14 och torktumlare -15. Efter tvättstugan kommer badrummet som är väl tilltaget och helt i marmor. Elvärme i golvet, dusch, stort badkar, wc och dubbla handfat. Husets "Master bedroom" har ett fint parkettgolv och stor garderob med skjutdörrar längs en hel vägg. Utgång till stor inglasad balkong. Det finns ytterligare två stora fina sovrum på ovanvåningen, ett med parkettgolv och ett med laminatgolv.

Den del av källaren som man först kommer ner till till renoverades nyligen och är förberett för att bli en stor vinkällare. Litet rum med solarie och toalett. I källaren finns även två stora förråd och ett pannrum.

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggnadsår
1909
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
Flaggfönster 3-glas isoler
Tak
Mansardtak med taktegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten och fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
- Installerat nytt brand- & inbrottslarm -17.
- Installerat fjärrvärme -17.
- Inrett vinkällare -16.
- Renoverat entréhall -16.
- Asfalterat infart fram- och baksida -14.
- Ny mur runt fastigheten + automatisk järngrind -13.
- Ny utomhusbelysning -13.
- Garagebyggnad tillbyggd och isolerad, inrett gästlägenhet -13.
- Nybyggd carport för två bilar -12.
- Nya fönster 3-glas isoler -09.
- Renoverat kök -08.
Övriga byggnader
Garage-/verkstadsbyggnad som har byggts till och är helisolerad. Det finns både vattenburen värme och extra luft-/luft-värmepump. I garagebyggnaden finns även en gästlägenhet på 65 kvm och egen ingång. Liten hall med klinkergolv, vardagsrum med laminatgolv, kök, badrum med dusch och wc och inrett sovloft. Carport
Övrigt
- Finns bygglov för att montera brandtrappa vid entrén. Krävs för att få bedriva fortsatt boende för mer än två familjer (typ HVB-boende). Finns idag 16 bäddar i huset.
- Finns möjlighet att köpa loss möblerna i huset.
- Fastigheten är kulturminnesmärkt.
- Uppvärmningssystemet är uppdaterat 2018. Detta innebär att energideklarationen från 2017 inte är helt korrekt enligt dagens datum. Samma sak gäller uppvärmningskostnaderna som kommer att ändras sett på ett helt år.

Tomten

1 471 kvm. Stor asfalterad infart vid garage-/verkstadsbyggnad. Mur kring större delen av tomten och automatisk järngrind.

Uteplats

- Stenlagd uteplats, läge väster.
- Stort inglasat orangeri mellan hus och garagebyggnad.
- En mindre balkong, läge norr och en större inglasad balkong, läge sydost.

Bilplats

- Stor asfalterad infart med plats för många bilar.
- Dubbelgarage med el-port.
- Enkelgarage för en bil.
- Carport för två bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Antenn med digital-TV. Bredband: ADSL.

Driftkostnader

Uppvärmning
30 000 kr
Hushållsel
20 000 kr
Vatten/avlopp
7 000 kr
Sotning
600 kr
Renhållning
3 200 kr
Försäkring
5 000 kr
Summa
65 800 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Driftskostnader gäller företag som bedrivit boende i fastigheten, antal boende har skiftat under året. Värmesystemet har uppdaterats 2018 och det finns därför inte komplett årsförbrukning av värme och el med det nya systemet. Angivna driftskostnader är därför uppskattade efter föregående ägares driftskostnader och det nya värmesystemets påverkan på värme och el-förbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
84 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Pris
5 500 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde
1 473 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 189 000 kr
Markvärde
284 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2007-10-29)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
310/150 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4–6 sovrum
Tomtarea
1 471 kvm
Pris
5 500 000 kr eller högstbjudande