Tillbaka till startsidan

Danielslundsgatan 7

Klassisk skönhet invid Rönneå!

Välkommen till en av Ängelholms vackraste villor! Ett unikt läge alldeles intill Rönneå, med stor insynskyddad sydvästvänd tomt, centralt i stan, ligger denna magnifika patriciervilla uppförd 1924. Villan bjuder på 330 kvm boarea fördelad på 8 rymliga rum och kök.
1920-talets rena linjer och vackra symmetri gör sig gällande såväl interiört som exteriört. Entrésidans klassiska högresta fasad står i kontrast mot trädgårdssidans mer utsvävande fasad. Här breder en stor arkitektritad tillbyggnad ut sig som tillkom på 70-talet. Kontrasten är cool och greppet djärvt där den sticker ut hakan mot den annars så återhållsamma klassiska arkitekturen. Tillbyggnaden är utformad som ett stort allrum/studio om 90 kvm, där stora skjutdörrspartier öppnar upp mot trädgården och poolen utanför.
Villans interiör bjuder på en varm, hemtrevlig atmosfär. Representativa sällskapsrum i fil med en takhöjd om 2,80 m. Två invändiga trappor, höga spröjsade fönster, vackra golv i fiskbensparkett, takstuckaturer och spegeldörrar i originalutförande är bara några av de kvalitéer denna härliga 20-talsvilla har att erbjuda.
Ljuvlig, helt insynsskyddad trädgård i soligt sydvästläge som vänder sig med utsikt över Rönneå. Överbyggd terrass med golv i kalksten. Uppvärmd pool som är trevligt placerad rakt framför huset och utgör blickfång från såväl terrassen, köket och det stora allrummet.
Till villan hör även två st. bryggplatser rakt nedanför huset, där man kan lägga flytbryggor.
Stor, rejäl källare, inredningsbar vind, förrådshus i trädgården samt carport med förråd.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
330/110 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 300 kvm
Pris
8 750 000 kr /bud
Visning
Lör 19 Oktober Ring för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
Så gott som hela entréplanet har genomgående massiva golv i fiskbensparkett.
Rumsbeskrivning av entréplan:
ENTRÉHALL med fiskbensparkett och hatthylla. Väggfast hylla i kalksten. GÄSTTOALETT med golv i natursten samt turkos kakel på vägg. Tvättställskommod och toalett från Miller.
Man kommer in ett ljust rymligt ALLRUM med öppen spis med kassett och en stor svängd trappa som leder upp till andra våningen. I fil med allrummet ligger TV-RUMMET/BIBLIOTEKET med platsbyggda bokhyllor. MATSALSRUMMET har en central plats i hemmet. Här öppnar stora dubbeldörrar upp mot den överbyggda TERRASSEN utanför. Terrassen har en pergola i stålkonstruktion med glastak. Vackert golv i kalksten och trappa. Härifrån har man en härlig utsikt över poolen och trädgården samt Rönneå i sydväst. SERVERINGSGÅNG med platsbyggd skåpinredning. VACKERT platsbyggt KÖK från LIDHULTS (2005) i klassisk stil med vitmålade luckor med en enkel spegel. Överskåp i fullhöjd. Bänkskivor i rostfritt. Vitlutat trägolv. Specialbeställt spröjsat fönster från England ovan diskbänken. 90 cm bred spis från ILVE med två st. ugnar med en lika bred rostfri fläkt, även den från ILVE. Helintegrerad diskmaskin, Inbyggd micro (Husqvarna), Kyl/frys i side by side (Gram). Gammaldags skafferi med glasdörr och fönster. Matplats i köket med plats för 4-6 personer. KÖKSENTRÈ med TRAPPA upp till ovanvåningen.
Ifrån matsalsrummet öppnar stora dubbeldörrar upp mot ett stort ALLRUM om 90 kvm. Man kommer in i rummet på ett upphöjt podium som löper längs med rummets hela längd. Här finns en soffhörna samt en bar med vask och liten kyl. I övrigt har ALLRUMMET som byggdes till på 70-talet, tidlösa, rustika material med fondvägg klädd i handhuggen Torekovssten och golv i tåligt, golv i Höganäsklinkers. Murad öppen spis. Stora fönsterpartier mot väster och skjutdörrar som öppnar upp mot poolen och trädgården utanför.

Rumsbeskrivning av ovanvåning:
En bred svängd trappa med vackert räcke i mässing leder upp till ovanvåningen. Hall med golv i fiskbensparkett. SOVRUM 1 har ljus heltäckningsmatta, ett fönster som vänder sig i norr samt ett fönster i kupa mot öster. Platsbyggda garderober. Bakom en dörr leder en trappa upp till vinden.
SOVRUM 2 har ljus heltäckningsmatta, två fönster i kupa som vänder sig i öster samt två platsbyggda garderober. SOVRUM 3 har även det två fönster i kupa med utsikt mot Rönneå i väster. Liten klädkammare. MASTER BEDROOM har golv i fiskbensparkett, utgång till balkong i söder samt två stora skjutdörrsgarderober längs med vardera sida av rummet. BADRUM i äldre utförande men med nyare badrumsinredning. Två spröjsade fönster i kupa ger en fin volym i rummet och bjuder på utsikt över Rönneå. Klinkergolv i Kolmårdsmarmor och ½-kaklade väggar. Inbyggt badkar, dubbla handfat från Svedbergs med underskåp. Spegelskåp samt högskåp.

Rumsbeskrivning av källarplan:
Källaren nås via kökstrappan. Rejäl källare under hela huset (ej tillbyggnaden). Man kommer ner i en liten HALL. En kyl samt en frys. Till vänster ligger en liten VINKÄLLARE/FRD. RYMLIG TVÄTTSTUGA med vitmålade väggar. Tvättmaskin och torktumlare samt vask.
MATKÄLLARE med extra kyl. Stort verkstadsrum med hyvelbänk.. Här sitter fjärrvärmecentralen. Ytterligare ett STORT RUM (GAMLA GILLESTUGAN) som i dag används som kontor och arkiv. Trägolv (nytt 2000) och målade väggar.

Byggnad

Fast.beteckning
Kråkan 4
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1924 (Tillbyggt 1970)
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Taktegel
Grund
Källare (platta på tillbyggnaden)
Uppvärmning
Fjärrvärme + luft/luftvärmepump i tillbyggnaden.
Vatten/avlopp
Kommunalt
Ventilation
Självdrag
Renovering
2018 - 2019: Ny träreling runt pool. Rep. av grundmur på huset. Nytt träplank inkl 2 st dörrar i plank. Målning av 2 st källargolv + väggar i tvättstuga. Ny poolpump. Grönfri behandling av tak.
2017: Nytt plank mot granne i norr. Slipning o målning av köksgolv.
2012: Renovering av tillbyggnaden såsom: Byggnation av förvaringslösning. Nytt V/A. Ny heltäckningsmatta på podiet. Nytt golv i baren. Ny isolerad dörr mellan matsal och tillbyggnaden. 1 st. nytt isolerglasparti. Montering av säkerhetsfilm (samma som anv. på bankfönster) på de tre stora fönstren. Montering av luft-luftvärmepump.
2008: Nya inbyggda garderober i Master bedroom. Renovering av balkong (gjutning av ny bottenplatta inkl. klinkersättning). Ny båtuppställningsplats vid södra gaveln. Tillbyggnad av bef. förråd på baksida av trädgårdsmur. Tillbyggnad av bef. terrass inkl. nytt glastak o stålkonstruktion.
Renovering av hela hustaket (renovering/byte av undertak, läkt, samtliga plåtarbeten nya på hela taket, nytt takfönster). Nytt spröjsfönster i pianohörna.
2007: Platsbyggd garderob i 1:a sovrummet. Byte av liner i pool.
2005: Platsbyggt kök från Lidhult (totalrenovering o utökning av köksdel). Ny ledstång i kökstrappa.
2002: Nybyggnation av mur i trädgård. Nybyggnation av förråd bakom mur i trädgård. Helt ny trädgårdsplanering av trädgården. Helt ny stensättning i hela trädgården. Platsbyggda bokhyllor i allrum och TV-rum. Tak på carport och på tillbyggnaden omlagda med Trebolit TP6000 Nr 6000 (vattenisolerande 5 mm tjockt membran för bl.a parkeringsdäck).
2001: Nybyggnation av entrétrappa (enlig grundritning från 1924). Slätputs på befintliga tegelväggar utsida troférum mot å-sidan.
1998: Glidgjutning av rökgångar till källare och öppna spisen.
1985: Totalrenovering av hela sydsidans fasad.
Övrigt
Det går utmärkt att installera solceller på taket på tillbyggnaden.

Tomten

1 300 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
34 715 kr
Hushållsel
30 389 kr
Vatten/avlopp
8 263 kr
Renhållning
3 421 kr
Summa
76 788 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Årsförbrukning för fjärrvärme: 33 613 kWh/år. I hushållselen ingår uppvärmningen av poolen samt uppvärmning och AC av tillbyggnaden med luftvärmepump. Luftvärmepumpen förbrukar ca 12240 kWh/år (då tillbyggnaden är på 90 kvm).

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
136 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Pris
8 750 000 kr /bud
Taxeringsvärde
3 600 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1931
Byggnadsvärde
1 968 000 kr
Markvärde
1 632 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1983-10-24) Stadsplan (1942-09-25) Stadsplan (1940-10-25) Tomtindelning (1923-10-15) Stadsplan (1923-04-13) Stadsplan (1913-08-22) Stadsplan (1907-04-12)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
330/110 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 300 kvm
Pris
8 750 000 kr /bud

Allmänt

Fint och lummigt område med både vackra gamla patriciervillor och funkisvillor. Nära till härliga strövområden i skog och längs Rönne å. Gångavstånd till centrum.

Kommunikation

Stadsbuss går via området.