Tillbaka till startsidan

Norra Villastigen 15

Arkitektritad villa på magiskt läge i Havsbaden

Det doftar hav och tall och på avstånd hör man vågorna som taktfast slår in över stranden. Här samsas lummig rhododendron med hägg och syren och naturen är slående nära.
På Norra Villastigen 15, strax intill Ängelholms fantastiska sandstrand, ligger denna arkitektritade villa som är designad för att smälta in i omgivningen. Ett murat stenhus beklätt med liggande träpanel i cederträ, vit puts och stora fönsterpartier skapar en perfekt balans mellan ute och inne.
Hemmet har en tidlös elegans där en enhetlig färgskala samsas med stilrena, klassiska materialval som tillsammans utstrålar pondus och harmoni. Hållbara material som åldras vackert och är sunda för både miljö och människa stod i fokus när de nuvarande ägarna formade sitt uppdrag till arkitekt Pontus Möller, som därefter fick fria händer då han ritade huset. Villan bjuder på stora, öppna ytor för umgänge men samtidigt fina platser för avskildhet.
Här är det enkla också det vackra. Kontraster mellan mörkt och ljust, högt och lågt, inne och ute skapar spänning och dynamik. Varje detalj är genomarbetad, vilket bidrar till en fantastisk atmosfär med ett lugnt harmoniskt flöde genom hela huset.
Ett hem lika vackert nu, som det kommer vara om 50 år.Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
222/39 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 106 kvm
Pris
10 000 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
Rumsbeskrivning av entréplan:
ENTRÈHALLEN: Ljuset faller bokstavligen från ovan när du gör entré. Ett takfönster i hallen skapar ett dekorativt ljus och redan här får man känslan av perfektion.
Med siktlinje rakt igenom huset ser du vardagsrummet och trädgården i söder via ett stort fönsterparti. Klassiskt, rustikt golv i Höganäsklinkers en platsbyggd bänk infälld i vägg och garderobsnisch med skjutdörrar i spegelglas. Genomtänkt, användbart och vackert.

Rakt fram ifrån hallen kommer man in i VARDAGSRUMMET som är nedsänkt två trappsteg. Vardagsrummet har skeppsgolv i notad ekparkett. Den platsbyggda trappan i ek utgör ett effektfullt blickfång i huset och inspirationen har hämtats från trappräcken på båtar. Den tunna, lätta profilen på trappstegen gör att trappan upplevs väldigt lätt och nästan svävande. En stor murad öppen spis står stadigt mitt i rummet och nås från två håll. Samtidigt som den bildar en naturlig avdelare mot kök och matplats. Stora fönster över hörn i sydost och mot nordväst öppnar stora dubbeldörrar upp mot trädäcket i västerläge. Här fångar man kvällssolen. VINTERTRÄDGÅRDEN bjuder på ett härligt ljus året om där stora fönsterpartier i tre väderstreck och skjutdörrspartier i söder suddar ut gränsen mellan ute och inne. Vardagsrummets nedsänkta nivå skänker rummet en rofylld atmosfär och på ett enkelt sätt delar nivåskillnaden av rummet från den intilliggande köks och matrumsdelen ovanför.
KÖKET totalrenoverades 2014 med exklusiv inredning i valnöt från Kvänum kök och med
vitvaror från Gaggenau. (90 cm bred induktionshäll infälld i köksön med en bred frihängande fläkt. Helintegrerad kyl och frys med ismaskin. Inbyggd kaffemaskin. Vinkyl i fullhöjd samt inbyggd varmluftsugn och micro. Helintegrerad diskmaskin från Miele.) Den stora köksön med bänkskiva i Blekingegranit är husets hjärta och utgör den självklara samlingspunkten vid fester och middagar. MATPLATS i anslutning till köket med plats för 10-12 matgäster. Platsbyggda vitrinskåp infällda i vägg vid matplatsen. Mot norr har man en vacker siktlinje ut mot trädgården och Klitterhus. I denna del av huset ligger TVÅ ST. SOVRUM som båda har golv i ekparkett och två st. garderober. I anslutning till sovrummen ligger ett rymligt, helkaklat badrum.
BADRUMMET har Höganäsklinkers på golv (grön klinker 10x10 i duschen) och grön kakel på vägg. Stor tvättställskommod med platsbyggd skåpförvaring och stor spegel. Vägghängd toalett, väggskåp samt handdukstork och fönster.

Rumsbeskrivning av ovanvåningen:
Ovanvåningen är utformad som en "master suite". Man kommer upp i ett ALLRUM som har öppet upp i nock och öppet ner mot vinterträdgården nedanför. Stort fönsterparti med utgång till en solterrass i sydvästläge med viss havsutsikt. Rogivande sovrum med en lite lägre takhöjd än i de övriga rummen vilket ger en mjuk ombonad känsla. Stora fönster över hörn, som även går ner till golv ger utsikt mot sydost. I från sovrummet kommer man in i en rymlig "walk-in-closet" som har ett runt öppningsbart fönster. Stort härligt badrum där det vackra trätaket är formad som en vågrörelse genom rummet. Grått klinkergolv och vitt kakel på vägg. Dusch, bastu med fönster mot havet, vägghängd toalett, tvättställskommod med dubbla handfat, väggfast spegel och handdukstork. Två fönster ger ett fint ljus i rummet.

Rumsbeskrivning av gästlägenheten:
En trappa från trädgården i söder leder upp till gästlägenheten som ligger ovanpå garaget. Separat ingång. HALL med klinkergolv. Garderober. PENTRY med kyl, kokplattor och en liten vask. Överskåp. BADRUM med gråsvart klinkergolv och vit rektangulär kakel på vägg. Duschhörna, vask med underskåp och öppningsbart takfönster som ger ett fint ljus i rummet. SOVRUM med laminatgolv och vitmålade väggar.


Hela huset har vattenburen golvvärme i alla plan (till och med i garaget och i gästlägenheten). Alla innerväggar är i slät vitmålad puts. Här finns inga golv- eller taklister som stör de rena linjerna mellan tak, vägg och golv. De vitlaserade trätaken är genomgående i hela huset och bidrar till hemmets mjuka, dämpade akustik. Alla innerdörrar är av massiv ek och de många specialbyggda snickerierna i huset kommer från Linds snickeri. Det maritima detaljerna återkommer på ett taktfast sätt genom hela huset utan att vara för påtagliga.
Det är tydligt att arkitekten fått spelrum att skapa ett tidlöst hem att trivas i.

Byggnad

Fast.beteckning
Hagelqvist 4
Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
1999
Fasad
Puts och cederträ
Stomme
Leca Isoblock
Fönster
3 glas trä med aluminiumbeklädd utsida
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Reinzink
Tak
Taktegel/zinkplåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Jordvärme. Vattenburen golvvärme i hela huset.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Köket renoverat 2014.

Tomten

1 106 kvm.

Bilplats

Dubbelgarage med automatiska portar. Klinkergolv med vattenburen golvvärme i garaget.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber och Parabol. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 871 kr
Hushållsel
11 612 kr
Vatten/avlopp
4 706 kr
Sotning
400 kr
Renhållning
4 370 kr
Summa
35 959 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
61 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Pris
10 000 000 kr /bud
Taxeringsvärde
5 720 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1999
Byggnadsvärde
4 177 000 kr
Markvärde
1 543 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2011-12-22) Stadsplan (1929-09-19) Tomtindelning (1921-11-08) Stadsplan (1919-05-09)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
222/39 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 106 kvm
Pris
10 000 000 kr /bud

Allmänt

Mycket populärt villaområde som ligger lummigt nära skog och hav. Åretruntboende blandat med fritidshus.

Kommunikation

Stadsbuss går till området.