Tillbaka till startsidan

Valhallsvägen 32A

Magnifik sekelskiftesvilla med hänförande utsikt över Skälderviken och Kullaberg

När du slår upp dörrarna till ”Villa Björkliden” möts du av rymd, kvalitet och en hänförande utsikt.
Villan är högt belägen och utsikten är verkligen slående när Skäldervikens blå nyans och siluetten av Kullaberg tonar upp sig i horisonten.
Med tidstypiska detaljer så som öppna spisar, generös takhöjd och inte minst den majestätiska trätrappan i hallen, andas hela den här villan kvalitet och klass. Planlösningen är genomgående och lotsar dig harmoniskt från rum till rum vilket bidrar till en rofylld atmosfär. Havet är närvarande i nästan alla rum i huset. Det skapar dynamik och oavsett väder bjuds du på ett varierat skådespel som tar dig genom varje årstid.
Entréplan bjuder på stora, representativa sällskapsrum med plats för stora tillställningar. Ovanvåningen är av en mer privat karaktär och här ligger ett allrum med fantastisk havsutsikt och utgång till takterrass. Fyra sovrum samt tre helkaklade badrum.
Dubbelgarage under huset med direktaccess till källarplan. Fristående fullutrustat gästhus om 34 kvm med allrum, kök och badrum, perfekt för generationsboende.
Villa Björkliden har varit i samma familjs ägo sedan 1947. En unik pärla på bästa läge som med sina imponerande 130 år, förtjänar både respekt och beundran.


Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
269/141 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 486 kvm
Pris
9 000 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
Rumsbeskrivning av entréplan:
Ljus, öppen planlösning där man kan gå runt hela bottenvåningen vilket skapar en fin kontakt och flöde genom de stora sällskapsrummen.
Direkt innanför entrén slås man av den fantastiska havsutsikten. I ENTRÈHALLEN öppnar stora fönsterpartier upp mot havet i söder. Golv i kalksten med golvvärme och vitmålade väggar. Hatthylla och en garderob. Möblerbar, stor HALL där den vackra svängda trätrappan leder upp till ovanvåningen. En stor murad öppen spis som skapar ett vackert blickfång. Till vänster ligger KÖKET med MATPLATS intill två helglasade altandörrar som bjuder på utsikt över Skäldervikens blå vatten. Utgång till trädäck i söder. KÖK med med luckor i björk och bänkskivor i vit laminat. Stor köksö med spishäll (AEG) och vask. Två st. diskmaskiner (Siemens), Micro (Electrolux), Kyl och frys (Electro Helios). Rejäl diskbänk invid fönster med utsikt mot trädgården. Gott om skåpinredning. Helglasad altandörr med utgång till trädgården i norr.
Ifrån köket når man ett BIBLIOTEK/ALLRUM. Helglasade dubbeldörrar mot trädgården i norr. Gästtoalett. VARDAGSRUM med stor murad öppen spis med kassett. Rummet är genomgående med fönster i norr och utgång till trädäck i söder. Vacker, välbevarad fiskbensparkett. Isolerat INGLASAT UTERUM/VINTERTRÄDGÅRD med stora skjutdörrspartier i såväl norr som öster och söder med utgång till trädäck. Klinkergolv med vattenburen golvvärme.
TVÄTTSTUGA/GROVENTRÈ. Plastmatta på golv och våtrumstapet på vägg. Tvättmaskin (LG) och torktumlare (Bosch). Skåpinredning i björk. Dusch. Utgång till trädgården. Nedgång till källaren från tvättstugan. 1 RUM innanför tvättstugan med utsikt mot havet. Parkettgolv och målade väggar.

Rumsbeskrivning av ovanvåningen:
Man kommer upp i ett ljust ALLRUM med stora fönsterpartier med en fantastisk havsutsikt och utgång till en stor TAKTERRASS i sydvästläge. Mönsterlagd ekparkett. Ovanvåningen bjuder på FYRA REJÄLA SOVRUM varav TVÅ har direktaccess till egna helkaklade BADRUM med dusch och vägghängda toaletter. Sovrummen har parkettgolv, öppet upp i nock och synliga bjälkar. HALL. Ytterligare ett helkaklat BADRUM med dusch som nås från hallen.

Rumsbeskrivning av källarplan:
Källaren fungerar som en ren brukskällare för förvaring.
MATKÄLARE/VINKÄLLARE. PANNRUM. GENOMGÅNGSRUM/FÖRRÅD. Före detta DUSCHRUM och äldre BASTU samt TOALETT. HALL/FRD. DUBBELGARAGE med automatiska portar.
Byggnad

Fast.beteckning
Rånocken 19
Byggnadstyp
1 ½ plan med delvis källare
Byggnadsår
Ca 1890
Fasad
Trä
Stomme
Trä (hjärtvägg i tegel)
Fönster
2-glasfönster samt 3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt/galvad plåt på räcken
Grundmur
Gråsten, delvis betong
Tak
Glaserat taktegel
Grund
Källare under halva huset
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump -01
Vatten/avlopp
Kommunalt
Ventilation
Självdrag, mekanisk i badrum
Renovering
Hela huset genomgick en övergripande renovering 2000-2002. Vinterträdgården byggdes även då. Nya badrum, planlösning öppnades upp. Burspråk tillkom på ovanvåningen. Nya ytskikt. Trädäck samt utomhusmiljö gjordes om. Renovering av kök.
Dränerat med platonmatta samt nya dräneringsrör runt huset. Nya vatten och avloppsstammar till kök och badrum samt tvättstuga. Nybyggnation av gästhus år 2000.
2013 nya garageportar
Ca 1955: Tak omlagt med glaserat taktegel.


Övrigt

Tomten

1 486 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
55 000 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Renhållning
3 000 kr
Summa
63 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

I kostnaden för hushållselen ingår hushållselen samt uppvärmningen av gästhuset.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
97 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Pris
9 000 000 kr
Taxeringsvärde
5 541 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2000
Byggnadsvärde
3 633 000 kr
Markvärde
1 908 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning Mm
Planbestämmelser
Ändring Av Dp (1997-06-16) Tomtindelning (1979-11-21) Stadsplan (1977-09-05) Stadsplan (1968-11-13) Stadsplan (1964-12-15) Stadsplan (1958-03-14)
Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg, 11-IM5-86/5850.1
Förmån: Officialservitut Väg Ledning, 11-BAR-1376.1
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 11-IM5-80/1904.1
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
269/141 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 486 kvm
Pris
9 000 000 kr