Tillbaka till startsidan

Kronotorpsgatan 1A

Praktfull villa i centrala Ängelholm.

Välkommen till vackra och praktfulla villa Hagalid mitt i centrala Ängelholm. Villan ligger högt belägen och bjuder på mer än 300 kvm inredd boyta fördelat på fyra våningsplan. Detta gedigna och välbyggda hus är i ett fantastiskt skick både interiört och exteriört. Alla renoveringar har gjorts med känsla för husets historia och arkitektur utan att tumma på dagens bekvämligheter vad gäller standard och teknik. 2007 genomgick villan omfattande renoveringar såsom nyputsad fasad, nytt tak med taktegel, nya höga flaggfönster, ny el och VA inklusive stambyten.
Interiören genomsyras av ljusa enhetliga materialval av hög kvalité, och samtidigt en varm och hemtrevlig atmosfär. Hög takhöjd som ger en härlig känsla av rymd, vackra kalkstengolv med vattenburen golvvärme och fina parkettgolv. Totalt finns det upp till åtta rum och utöver det tre kompletta helkaklade badrum samt ett exklusivt kök från Smedstorp. Fiber är indraget och det finns även ett B&O musiksystem/nätverk i hela huset.
Lättskött och ändå vacker trädgård med två stora uteplatser, en med soligt söderläge och en under tak i väster. Garage för en bil och stensatt uppfart för ytterligare tre bilar. Sött gästhus i samma stil som boningshuset, komplett med badrum i samma standard som i resten av huset. Utmärkt för egen verksamhet eller äldre barn som vill bo för sig själv. Lugna och mysiga Kronotorp ligger väldigt centralt i Ängelholm, samtidigt som det är nära till fina grönområden kring Hembygdsparken och Rönne å. Läget och villans generösa storlek gör detta till ett perfekt boende för den stora familjen eller för någon som uppskattar en representativ villa där det bara är att flytta in direkt.

I Ängelholm har du alltid nära det mesta. Livskvalité med närhet till såväl havet, stranden, centrum och vacker natur med fina strövområden. Ängelholm har en trevlig och levande stadskärna med bra restauranger, mysiga fik och butiker. Goda kommunikationer och ett fint serviceutbud.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
225/155 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
691 kvm
Pris
8 750 000 kr eller högstbjudande
Visning
Sön 12 April kl 10:00 - 14:00 Tis 14 April kl 15:00 - 17:00 Kontakta mäklaren för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Jonas Troedsson
0709-56 16 16
jonas.troedsson@valvet.se
Intresseanmälan
Entréhall med vackert kalkstensgolv som går vidare in i hall och kök. I hallen finns två stora garderober, en klädkammare och ett linnéförråd. Det fantastiska köket har renoverats i två omgångar, först 2013 då det stilfulla och med husets karaktär passande köket från Smedstorp platsbyggdes. Köksinredningen går i pärlgrått med skålhandtag, tålig och snygg stenbänkskiva i mörkgrå komposit och vitt kakel ovanför arbetsytorna. 2017 lades det in ett nytt vackert kalkstensgolv och matrumsdelen renoverades upp med ytterligare förvaring och sittplats. Matrummet ligger direkt vid köket och här får även den stora familjen plats. De flesta köksmaskiner är från renoveringen 2013, köksfläkt (Gaggenau), spishäll induktion (Husqvarna), kyl och frys i fullhöjd (Miele), inbyggd varmluftsugn (Husqvarna), inbyggd mikro (Husqvarna) och diskmaskin (Bosch) som är från 2018.
Vardagsrum med parkettgolv i ek, här har det öppnats upp till en matsalsdel med samma enhetliga golv. Från vardagsrummet nås den stora härliga uteplatsen i väster. Mellan matsalsdelen och köket går den gamla serveringsgången som nu blivit ett litet kontor med utgång till baksidan. Liten gästtoalett och trappor både till källare och vidare upp i huset.

Ovanvåningen nås via en massiv stentrappa som är klädd med behaglig matta. I hallen på ovanvåningen finns ett litet extra utrymme som fungerar fint som arbetsplats eller bara för en liten sittgrupp. Master bedroom med stort fönsterparti ut till liten balkong varifrån det är en jättefin utsikt in över staden. Parkettgolv, stor skjutgarderob, två klädkammare och därefter kommer ett privat badrum en suit. Badrummet är stort och rymligt, helkaklat med vattenburen golvvärme. Inbyggt badkar, dusch med sittplats, vägghängd wc, handfat och två handdukstorkar.
Stort sovrum med parkettgolv och platsbyggd garderob. Ett allmänt badrum till resten av sovrummen på detta våningsplan, helkaklat med vattenburen golvvärme, dusch, vägghängd wc och handfat. Sovrum med parkettgolv och praktisk och rymlig arbetsyta som är platsbyggd.

Vindsvåningen är ett enda stort rum med murstocken som kommer upp i mitten av rummet. Parkettgolv och fyra Velux takfönster som släpper in massor av ljus och dessutom två franska balkonger, varav den ena har stege för nödutgång.

Även källarplan är fullt inrett och har full takhöjd och vattenburen golvvärme. TV-rum med klinkergolv. Helkaklat badrum med SPA-känsla och en liten relaxavdelning. Jacuzzibadkar för två personer, bastu, dusch, vägghängd wc, handfat. Stort gästrum/arbetsrum med klinkergolv. Förråd med klinkergolv som går att omvandla till ytterligare ett rum vid behov. Hall med klinkergolv och utgång ut till baksidan av huset. Stor tvättstuga med klinkergolv, stor skjutgarderob, skåpsinredning med bra arbetsytor, torkskåp, tvättmaskin (Miele) och torktumlare (Miele). Här finns även elcentral och teknikrum med larm, nätverk mm.

Byggnad

Fast.beteckning
Gröngölingen 8
Byggnadstyp
2½-plan med inredd källare
Byggnadsår
1936
Fasad
Puts (-07)
Stomme
Tegel
Fönster
3-glasfönster isoler (-07)
Bjälklag
Gjutna valv (omgjutna -07), träbjälklag till vind
Tak
Taktegel (-07)
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärme (-02)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft med FTX
Renovering
- Renovering/ombyggnad entréplan -17.
- Nytt kök (Smedstorp) och köksmaskiner -13.
- Fasad nyputsad -07.
- Nya isolerfönster -07.
- Nytt tak, råspont, papp, läkte och takpannor -07.
- Gästhus byggt -07.
- Husgrunden dränerad -07.
- Alla badrum renoverade -07.
- All el utbytt -07.
- Ny VA hela huset och ut i gatan -07.
Övriga byggnader
Jättefint gästhus som byggdes upp på nytt i originalutförande -07. Liten hall, allrum, sovloft och komplett helkaklat badrum med wc, handfat och dusch. Fiber indragen.
Övrigt
- Centraldammsugare.
- Vattenburen golvvärme hela entréplan och källare, samt badrum och master bedroom på ovanvåning.
- Inbyggt musiksystem från B&O i nästan hela huset.
- Massiva fönsterbänkar i granit.

Tomten

691 kvm. Lättskött tomt med mindre gräsytor. Rododendronbuskar, röda rosor, honungsrosor och ett fantastiskt magnoliaträd.

Uteplats

Stor stensatt uteplats under tak som ligger i ett härligt västerläge.

Stor uteplats med betongplattor som ligger i soligt söderläge.

Bilplats

Enklare garage för en bil. Stensatt uppfart för 3 bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber, kabel-TV och parabol. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
18 945 kr
Hushållsel
14 692 kr
Vatten/avlopp
4 978 kr
Renhållning
2 471 kr
Summa
41 086 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
8 750 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde
3 825 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1936
Byggnadsvärde
2 865 000 kr
Markvärde
960 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
225/155 kvm
Antal rum
8 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
691 kvm
Pris
8 750 000 kr eller högstbjudande

Allmänt

Lugna och mysiga Kronotorp ligger väldigt centralt i Ängelholm, men det är också nära till fina grönområden kring Hembygdsparken och Rönne å.