Tillbaka till startsidan

Allegårdsvägen 3

Härlig 50-talsvilla med rymd och ljus

I natursköna Hjärnarp ligger denna gedigna, renoverade stenvilla anno 1955 som bjuder på en boarea om hela 286 kvm (och en biarea om 173 kvm). Lantligt belägen med Hallandsåsens vackra natur inpå knuten, men samtidigt med bara några minuters promenad till centrala Hjärnarp.
Ett fantastiskt hem för den stora familjen eller för den som önskar bedriva verksamhet hemifrån. Villans många generösa sociala ytor med bl.a. ett vardagsrum om 56 kvm gör det enkelt att umgås med nära och kära. Den härliga 50-tals arkitekturen genomsyrar hemmet med ljus och rymd, öppna ytor, rena linjer, många stora ljusinsläpp och väl tilltagen takhöjd. Byggnationen är gedigen med murade tegelklädda stenväggar, gjutna bjälklag, helt nytt tak (2020) och bergvärme som ger en mycket kostnadseffektiv uppvärmning.
Stort modernt, välutrustat kök från Ballingslöv med köksö och matplats. Helglasade skjutdörrspartier öppnar upp mot ett trädäck i etage som rymmer såväl soffgrupp som matbord och solstolar. Här har man sol hela dagen till långt in på kvällen och uteplatsen fungerar verkligen som hemmets "andra vardagsrum" på sommarhalvåret.
I dag finns det fem stora sovrum men man kan med fördel få ut upp till sex sovrum för den som har behov av det.
Rejäl källare med stor tvättstuga. Gott om utrymme för såväl förvaring som för hobbyverksamhet. Ett garage i källaren används i dag som verkstad.
Fantastisk utemiljö med flera olika trädgårdsrum med bland annat en fin uteplats under pergola på entrésidan. Trädgården är i dag anlagd för att vara lättskött med gräsmatta runt huset. För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att utveckla den vidare och skapa sin egen oas. Dubbelcarport med bra höjd med vidbyggt förråd.

Hjärnarp är belägen på Hallandsåsens sydsida och bjuder på en fantastisk natur. En kort promenad från villan tar bokskogen vid med promenad och motionsslingor. Orten bjuder på en lugn atmosfär men även på ett rikt föreningsliv och flera motionsslingor vilket gör det till ett attraktiv boendemiljö. Här finns även bl.a. en låg-, mellan- och högstadieskola, bibliotek, den välsorterade ICA affären Arons och en trevlig blomsteraffär. E6:an går förbi Hjärnarp vilket gör att man enkelt tar sig till närbelägna städer och Ängelholms fina flygplats.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
286/173 kvm
Antal rum
7 rum, varav 5–6 sovrum
Tomtarea
1 417 kvm
Pris
5 300 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

ENTRÈHALLEN når man via en överbyggd veranda. Hall med klinkergolv innanför dörren. I övrigt ekparkett. Skjutdörrsgarderob med gott om plats för ytterkläder. Till vänster kommer man in i det stora ljusa KÖKET där den väl tilltagna köksön utgör hjärtat i rummet. Köket renoverades 2008 och har en modern tidlös inredning från Ballingslöv med släta vita luckor och bänkskivor i tålig svart granit. Induktionshäll (Siemens), Fläkt, Hel kyl och frys (Siemens), Inbyggd varmluftsugn (Siemens ), inbyggd kaffemaskin (fungerar ej), helintegrerad diskmaskin. Infällda högtalare i taket. Matplats i köket. Stort helglasat skjutdörrsparti (Hajom) öppnar upp från köket mot ett trädäck i etage om 68 kvm som vänder sig i soligt sydvästläge. Här har man sol hela dagen till långt in på kvällen.
Generöst VARDAGSRUM om hela 56 kvm som rymmer såväl matsalsbord, soffgrupp som loungegrupp. Vardagsrummet har vackert golv i stavlimmad massiv ekparkett. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljus i rummet. Murad öppen spis.
Helkaklat BADRUM som nås från entréhallen. Svart klinkergolv och vit kakel på vägg. Glasad dusch-hörna, toalett, tvättställskommod, högskåp och handdukstork. Elburen golvvärme.
MASTER BEDROOM på entréplan. SOVRUM 2 (idag inrett som walk-in-closet). TOALETT i anslutning till sovrumsavdelningen, helt nyrenoverad augusti 2021. GROVENTRÈ med ingång från gaveln på huset mot carporten. Klinkergolv.

Ovanvåning

Ovanvåningen har en härlig takhöjd om 2,70.
Stort ALLRUM/LEKRUM med fönster i kupa mot väster. Detta rum kan med fördel delas av för den som önskar fler sovrum. Perfekt för barnfamiljen som behöver extra TV-rum och stora lekytor.
I husets södra gavel ligger TVÅ SOVRUM varav det ena med mysig sovalkov. Båda sovrummen har vardera 3 garderober. I husets norra gavel ligger ett GÄSTRUM/SOVRUM samt ett stort BADRUM, nybyggt 2020. Badrummet rymmer både dusch och badkar. Tvättställskommod, högskåp, toalett och handdukstork. Rymligt FÖRRÅDSRUM.

Källarplan

Gjuten trappa ner till källarplan från entréhallen. Rejäl källare under hela huset med sex stora rum samt tvättstuga, matkällare och mindre förrådsrum. Tvättstugan har tvättmaskin (Samsung 2020) och Torktumlare Siemens 2014). GARAGE med hög takhöjd. Port ut mot entréfasaden i öster. Garaget används i dag som verkstad.

Byggnad

Fast.beteckning
Hjärnarp 1:13
Byggnadstyp
1,5 plan med källare och vind.
Byggnadsår
1955
Boarea/biarea
286/173 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt säljarnas uppmätning. Enligt taxeringsinformationen är boarea 157 & biarea 271
Antal rum
7 rum, varav 5–6 sovrum
Fasad
Tegel
Stomme
Tegel/siporex
Fönster
Tvåglas (nya)
Bjälklag
Betong i båda bjälklagen
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Tegel (tak nytt 2020)
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt
Ventilation
Självdrag
Renovering
Hela huset har genomgått en grundläggande renovering från 2008 och framåt. Se bifogad renoveringslista (pdf).
Övriga byggnader
Fristående dubbelcarport med rejäl takhöjd. Vidbyggt förråd om 16 kvm.
Övrigt
Entréplan är tilläggsisolerat.

Tomten

1 417 kvm.

Bilplats

Dubbelcarport.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
36 894 kr/år
Vatten/avlopp
6 156 kr/år
Sotning
450 kr/år
Renhållning
2 840 kr/år
Summa
46 340 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
47 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Pris
5 300 000 kr /bud
Taxeringsvärde
1 400 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1955
Byggnadsvärde
1 041 000 kr
Markvärde
359 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Byggnadsplan
Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut: Va-Ledning, 1292IM-12/26365.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Hjärnarp GA:4 ändamål: Vägar
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
286/173 kvm
Antal rum
7 rum, varav 5–6 sovrum
Tomtarea
1 417 kvm
Pris
5 300 000 kr /bud

Allmänt

Trevligt litet samhälle vid foten av Hallandsåsen. Nära till skog och vackra Västersjön.
Skola F-9, bra matbutik och närheten till E6 gör Hjärnarp till ett populärt område att bo i.