Tillbaka till startsidan

Björkvägen 5B

Mysigt parhus i populära Skälderviken

Välkommen till detta lättskötta 1½-plans parhus i mysiga Skälderviken. Huset byggdes 1986 och har en rymlig boarea om 116 välplanerade kvadratmeter, fördelade på 6 rum och kök varav 2-3 sovrum. Huset har en flexibel planlösning med många möjligheter. Det ena rummet på entréplan har egen entré vilket är perfekt för egenföretagaren, som gästrum eller för familjen med större tonårsbarn. I övrigt bjuder entréplan på kök med matplats, vardagsrum som har utgång till ett inglasat uterum. Uterummet har platsbyggda soffor med gott om plats för släkt och vänner.
Genomgångsrum som i dag är inrett till walk-in-closet (har tidigare använts som matsalsrum och TV-rum. Sovrum/kontor med egen entré. Badrum med dusch.
Övervåningen har öppet upp i nock samt fönsterkupor i samtliga rum, vilket ger en fin rymd i rummen. Allrum, två sovrum samt badrum med dusch. (För den som önskar fler sovrum kan man göra om allrummet till ytterligare ett sovrum.)
Lättskött trädgård med en liten gräsmatta på entrésidan. Flera uteplatser runt huset. Mysig liten stensatt innergård på kökssidan. Parkeringsplats.
På en kort promenad från huset når du Skäldervikens lilla ICA affär, skola, förskola och kommunikationer. Fina promenadvägar längsmed havet och salta bad från såväl sandstrand som badbrygga.

Typ
Parhus
Boarea/biarea
116/8 kvm
Antal rum
6 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
308 kvm
Pris
3 250 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
RUMSBESKRIVNING AV ENTRÉPLAN
ENTRÈHALL med klinkergolv innan för dörren. I övrigt laminatgolv liknande vitpigmenterade ekplank. Två st. garderober. TIll höger innanför entrén kommer man in i köket. Trivsamt KÖK med rejäl matplats invid stort fönster med utsikt mot trädgården och uteplatsen i väster. Stilren köksinredning med släta massiva luckor i björk som lackerats vita. Rejäla arbetsytor och gott om skåpinredning. Svart kakel samt bänkskivor i svart laminat. Ny kyl och frys från Husqvarna (2019). Äldre spis från Cylinda. Fläkt från Fjärråskupan. Diskmaskin från Cylinda (2015).
Rymligt VARDAGSRUM med utgång till INGLASAT UTERUM i sydost. Uterummet har platsbyggda bänkar. GENOMGÅNGSRUM som i dag är ombyggt till walk-in-closet. Tidigare har detta rum använts som matsalsrum och TV-rum. KONTOR/ATELJÈ alternativt sovrum med egen ingång. Perfekt för egenföretagaren eller tonårsbarnet. Helkaklat BADRUM med dusch på entréplan. 1 meter brett tvättställ med underskåp. Högskåp. Toalett.

RUMSBESKRIVNING AV OVANVÅNINGEN:
Hela ovanvåningen har en härlig takhöjd som i stort sett går upp i nock. Alla rummen har fönster i kupa vilket ger en fin rymd i rummen. Man kommer upp i ett TV-RUM med utgång till en stor takterrass i sydväst. (För den som önskar 3 sovrum på ovanvåningen kan man dela av TV-rummet och på så sätt få ut ytterligare ett sovrum). Det största sovrummet har fönster i kupa mot öster. SOVRUM 2 har även det fönster i kupa mot väster. BADRUM med dusch, vask och toalett. Tvättmaskin (Miele -17) och torktumlare (Husqvarna -12). Plastmatta på golv och våtrumstapet på vägg.

Byggnad

Fast.beteckning
Fregatten 6
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1986
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Direktverkande el
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2006/07: Ommålning interiört. Nytt golv på ovanvåningen.
2009: Renoverat köket. Nytt kakel, ny bänkskiva, ny fläkt, målning. Nytt papptak under takterrassen.
2010: Ny frånluftsvärmepump. Inglasning av uterum samt platsbyggda bänkar. 2012: Ny torktumlare.
2014: Nya duschväggar samt inredning i badrum på entréplan.
2015: Ny diskmaskin.
2016: Omlackering av luckor i köket samt nya beslag.
2017: Ommålning exteriört av fasader. Ny tvättmaskin.
2018: Nya golv (Pergo laminat) på entréplan. Nya oljefyllda radiatorer i kök och vardagsrum . Ommålning av vardagsrum. 2019: Ny kyl och frys. Nya oljefyllda radiatorer i badrummet samt på ovanvåningen.Tomten

308 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 994 kr
Vatten/avlopp
5 500 kr
Renhållning
2 471 kr
Summa
30 965 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
88 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
3 250 000 kr /bud
Taxeringsvärde
2 058 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1987
Byggnadsvärde
1 299 000 kr
Markvärde
759 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Ändring Av Dp
Typ
Parhus
Boarea/biarea
116/8 kvm
Antal rum
6 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
308 kvm
Pris
3 250 000 kr /bud

Allmänt

Mycket populärt och trevligt område nära hav och hamn. Skola F-6, bibliotek, matbutik. Ca 4 km till Ängelholms centrum och till E6:an.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går förbi Skälderviken en gång i halvtimmen.