Tillbaka till startsidan

Johan Banérs gata 21

Skandinavisk designdröm på Tågaborg

Perfektion, design av högsta kvalitet och exklusiva naturmaterial är de ord som bäst beskriver denna magnifika villa.
Här har alla detaljer och material valts med precision och känsla som tillsammans framhäver den stilrena arkitekturen.
I kombination med funktionella lösningar och modern teknik skapar detta en harmonisk helhet för den som har riktigt höga krav på sitt boende.

Det stilrena köket från Bulthaupt och Gaggenau angränsar mot husets stora sociala ytor som nås via ett skjutparti i glas.
I det ljusa vardagsrummet står den stora öppna spisen i fokus, de breda plankgolven i Douglasgran matchar perfekt till sandstensgolven i hallen och den platsbyggda förvaringen i massiv ask. Huset har fem sovrum, välförsedda med förvaring och ljusa textilmattor i ull. De fem badrummen är utförda i enhetlig minimalistisk design.


I detta hem samspelar inne- och utemiljön på ett harmoniskt sätt då de stora skjutpartierna i glas låter trädgården bli en del av rummet. Oavsett om man befinner sig i huset, ute vid pooldäck eller i det vackra poolhuset, nås man av samma takt, ton och sobra känsla. Trädgården har planerats för att vara vacker året om, lättskött och passa husets karaktär.
Här pryds entrén av gatsten och vackra planteringar med buxbom och vintergröna marktäckare, i kombination med äldre spaljerade äppelträd. Sidobyggnader med garage, förråd och poolhus är byggda med matchande högkvalitativa materialval och blommande sedumtak

Såväl bostaden som dess läge erbjuder livskvalitet, för den som värdesätter det nära avståndet till strand, stadsliv och vackra Pålsjö skog runt hörnet!

Välkomna att boka er privata visning av denna bodröm!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
343/77 kvm
Antal rum
9 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 003 kvm
Pris
24 500 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Peter Imméll
0708-40 16 16
peter.immell@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Jessica Heinegren
0708-20 16 16
jessica.heinegren@valvet.se

BOTTENVÅNING

HALL med kalkstensgolv från Slite, med vattenburen golvvärme. Infällda spotlights i tak, platsbyggd klädförvaring och hyllor med jalusidörr i ask och två garderober. Trappa i Douglasgran (Dinesen) upp till ovanvåning och med ledstänger lindat med barkgarvat läder.

KÖK med extra breda golvplankor i Douglasgran med vattenburen golvvärme och infällda spotlights i tak. Köksinredning och köksö från Bulthaup i ask, granitfärgad laminat och i rostfritt stål. Maskinell utrustning från Gaggenau bestående av spishäll induktion, varmluftsugn, kombiångugn, värmelåda, kyl och frys med ismaskin, samt diskmaskin. Fläkt med motor monterad på tak (Chateau). Bänkskivor Bulthaupt Artificial Stone med två diskhoar varav en med blandare med hetvatten (Quooker) med vattenlarm liksom för diskmaskin. Köket har öppen planlösning med vardagsrum med skjutdörrsparti i glas mellan rummen. Det finns två fönster i två olika väderstreck med fasadpersienner.

VARDAGSRUM OCH MATSAL med extra breda och extra långa golvplankor i Douglasgran med vattenburen golvvärme och med infällda spotlights i tak. Rummet har stor öppen spis från Eldoform med braskassett, samt vedförråd i gavel. En vägg har fyra panoramaskjutpartier till solig uteplats med pool i västerläge. I golv vid skjutpartierna är värmekonvektorer nedfällda och samtliga glasytor har fasadpersienner. Vardagsrum har öppen planlösning med kök med skjutdörrsparti i glas mellan rummen.

BIBLIOTEK med extra breda och extra långa golvplankor i Douglasgran och med infällda spotlights i tak. Tre väggar har specialdesignade bokhyllor i ask och plymåläder natur. Tre fönster och vattenburna inbyggda element med elementskydd i ask samt elektriskt styrda mörkläggningsgardiner. Skjutdörrar i ask till hall huvudentré och till hall med gästentré.

SOVRUM med extra breda golvplankor i Douglasgran och med stor rund fast ledlampa i tak. Två platsbyggda garderober i ask och fönster med elektriskt styrda mörkläggningsgardiner samt inbyggda element med elementskydd i ask. Ingång till badrum.

BADRUM med klinkergolv med vattenburen golvvärme och helkaklade väggar varav i dusch med mosaik samt infällda spotlights i tak. Badrumskommod i ask med handfat och blandare samt inbyggt badrumsskåp. Dusch med både tak- och handdusch, vägghängd wc och handdukstork.

TVÄTTSTUGA med golv av stora kalkstensplattor från Slite, med vattenburen golvvärme samt infällda spotlights i tak. Fyra platsbyggda garderober i ask med handtag i läder och arbetsbänk i kompositmaterial med tvättho. Tvättmaskin (Miele), torktumlare (Siemens), stort torkskåp (TS120A/D El Björn) och kolsyremaskin (restaurangmodell Escova Pro 1) samt fönster med fasadpersienner. Ingång till teknikrum med datainstallationer, wifi, fjärrvärmeanläggning, värmeväxlare, inkommande vatten etc.

HALL GÄSTENTRÉ med golv av stora kalkstensplattor Slite, med vattenburen golvvärme samt infällda spotlights i tak. Två inbyggda garderober för ytterkläder med dörrar i ask. Öppet till vardagsrum, ingång till gäst-wc samt skjutdörr i ask till biliotek.

GÄST-WC med golv av stora kalkstensplattor från Slite, med vattenburen golvvärme och kaklade väggar i mosaik samt rörelseaktiverade infällda spotlights i tak. Badrumskommod med handfat och blandare samt vägghängd wc

OVANVÅNING

ALLRUM / TV-RUM med heltäckningsmatta i ull och stor rund ledlampa i tak. Ingång till klädkammare med platsbyggt hyllsystem och glasparti vid trappa ned till bottenvåning. Fönster med elektrisk mörkläggningsgardin och fasadpersienn, samt vattenburet element med elementskydd i ask.

TOALETT med klinkergolv med golvvärme (och element), kaklade väggar i mosaik samt infällda spotlights i tak. Platsbyggd badrumskommod i ask med handfat och blandare, spegel med belysning och vägghängd wc.

BADRUM med klinkergolv med vattenburen golvvärme (och element), kaklade väggar i mosaik och träbeklädda väggar i ask samt i tak infällda spotlights. Två badrumskommoder med dubbla handfat, fristående badkar med inbyggd avställningsyta, samt duschrum i delvis frostat glas. Likaså glasväggar i delvis frostat glas till wc-rum med vägghängd wc och vägghängd bidé.

MASTER BEDROOM med heltäckningsmatta i ull och infällda spotlights i tak, samt 14 st platsbyggda garderober i ask med läderbeklädda lådor, samt två klädkammare. I mitten av rummet gaseldad öppen spis som styrs med fjärrkontroll med takmonterad rökgasfläkt. Fönster med elektrisk mörkläggningsrullgardin och fasadpersienn. Säkerhetsskåp.

SOVRUM med heltäckningsmatta i ull och stor rund ledlampa i tak samt fasadpersienn.

SOVRUM med heltäckningsmatta i ull och stor rund ledlampa i tak. Två platsbyggda garderober i ask med läderbeklädda lådor och fönster med massiv träpersienn. Lucka till vind.

SOVRUM med heltäckningsmatta i ull och stor rund ledlampa i tak. Fönster med fasadpersienn.

INRE HALL med heltäckningsmatta i ull och med nattbelysning led vid golv samt infällda spotlights i tak. Fyra stycken platsbyggda garderober i ask med läderbeklädda lådor, liksom dörrhandtag.

Byggnad

Fast.beteckning
Vårlöken 12
Byggnadstyp
1 ½ plan med vind
Byggnadsår
1968
Boarea
343 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen 328 m²
Fasad
Tegel
Stomme
Betong/tegel
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Koppar
Tak
Taktegel
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Renovering
Fastigheten totalrenoverades och byggdes till 2015-2016. Huvudentreprenör Stenbergs Bygg AB. Arkitekt Jan Engvall. Garantitiden på entreprenaden är till 2021-04-05. För utförlig byggbeskrivning se bifogad pdf.
Övriga byggnader
Poolhus 25 kvm byggt 2015 med relaxavdelning, bastu, dusch, toalett samt förvaring.

Tomten

1 003 kvm. Arkitektritad och helt nyanlagd trädgård 2015. Många träd inköptes med en ålder av 8-15 år för att ge trädgården ett fullvuxet intryck.

Uteplats

Terrasser och poolområde i väster med tjock gjuten betongplatta belagd med klinker.

Bilplats

Garage med förråd om 52 m² med fjärrport. bilplats för 2 bilar innanför fjärrskjutport.

TV- och internetanslutning

TV: via fiber. Bredband: via fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
32 000 kr
Hushållsel
38 000 kr
Vatten/avlopp
5 500 kr
Renhållning
3 100 kr
Summa
78 600 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
24 500 000 kr
Taxeringsvärde
8 483 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1968
Byggnadsvärde
5 400 000 kr
Markvärde
3 083 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
343/77 kvm
Antal rum
9 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 003 kvm
Pris
24 500 000 kr