Tillbaka till startsidan

Bengt Langhs gata 2

Drömbostad intill skog och hav

Unikt tillfälle att förvärva ett stycke arkitekturhistoria på Helsingborgs förnämsta gata.
Denna ståtliga patriciervilla som ritades av Ivar Tengbom 1924 präglas av fantastisk rymd, vackra stuckaturer, spegeldörrar och breda listverk.
Bostaden har under åren moderniserats till ett bekvämt boende för den stora familjen eller om för er som önskar att ha verksamhet i hemmet.

Redan vid entrén möts man av rymd och volym där den stora hallen med öppet trapphus leder dig upp till övre plan. De stora sällskapsrummen i fil får ett spelande ljus från de spröjsade glasdörrarna, som vetter mot trädgården. Rummen pryds av stavparkettgolv, stuckaturer och kakelugnar. Matsalen ger plats åt många gäster och har utgång till en härlig altan i sydvästläge.
I detta hem har köket en central plats och inbjudande sociala ytor. Härifrån finns också utgång till den 2 500 kvm stora trädgården, som ligger helt privat och insynsskyddad, med natursköna omgivningar. Det gröna täcket av träd och buskar är lättskött och ger samtidigt huset en privat och lummig atmosfär.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
488/202 kvm
Antal rum
11 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
2 500 kvm
Pris
35 000 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Peter Imméll
0708-40 16 16
peter.immell@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Jessica Heinegren
0708-20 16 16
jessica.heinegren@valvet.se

BOTTENVÅNING

I samma stund som man kommer in i hallen märker man att detta är en bostad utöver det vanliga! Man möts av en underbar rymd, genomgående ljus och ett vackert trapphus till övre plan. Det finns en inre hall med gott om plats för ytterkläder. I anslutning till entrén finns även en gästtoalett.
Från hallen når man sällskapsrummen, som ligger i fil med stora franska glasdörrar mot trädgården. Stavparkett och vackert snidade elementskydd pryder dessa rum. Innertaken är smyckade med stuckaturer, takrosetter och väggarna med bröstpanel och breda listverk. Här finns dessutom både öppen spis och kakelugn, som skapar en trivsam värme under årets kalla dagar.
I vinkel till vardagsrummet ligger matsalen, med kassettak och blyinfattade fönster. Här ryms familj och vänner i stora sällskap. Även här finns utgång till trädgård och uteplats. I fil med matsalen ligger det stora köket med inredning från Kvänum, matplats och köksö. Det är ett kök med plats att umgås i, av hög kvalitet med platsbyggda lösningar. Från köket finns utgång direkt till den stora trädgården och en kökstrappa till övre plan. Ytorna och planlösningen i detta hus är otroligt genomtänkta och väldisponerade.

OVANVÅNING

Övre plan rymmer fyra sovrum, varav ett används som dressingroom idag. Från Master Bedroom når man badrum och utgång till en underbar balkong med vy över Öresund. På detta våningsplan finns även ett stort sällskapsrum/kontor med underbar rymd, två franska balkonger i västerläge och öppen spis. I anslutning till ovanvåningens hall finns även stort badrum med bastu, samt tvättstuga.

VIND

Vinden är inredd till två härliga sovrum med vitlaserade plankgolv, synliga takbjälkar och fönsterkupa. Även här finns badrum. Perfekt som gästavdelning eller tonårsrum.

KÄLLARE

Från salongen på entréplan finns en charmig spiraltrappa till källaren. Här kan man samlas med vännerna runt biljardbordet eller hämta ett årgångsvin, som förvarats på bästa sätt i vinkällaren. Detta våningsplan kan också nås via en annan trappnedgång, samt utifrån. För tonåringen eller gästerna, som vill ha ett avskilt sovrum, finns ett utmärkt sådant med badrum i nära anslutning. Givetvis finns här också stora förvaringsutrymmen, hobbyrum, pannrum och tvättstuga.

Byggnad

Fast.beteckning
Tacklet 1
Byggnadsår
1924
Boarea/biarea
488/202 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen 397 kvm
Antal rum
11 rum, varav 6 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glas isoler, spröjsade
Bjälklag
Betong/trä
Plåtarbete
Koppar
Tak
Taktegel
Uppvärmning
Fjärrvärme 2005
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
FTX-ventilation i källaren, frånluft i våtutrymmen
Renovering
Utförda renoveringar 2004 och framåt.
- Nytt tak inkl tak-kupor samt fixat skorstenar
- samtliga original fönster helrenoverade med isolerrutor.
- slipat samtliga golv
- allt måleriarbete , tapeter inkl snickerier
- nya varm/kallvattenrör
- ny el
- fixat alla eldstäder
- klinker i hela källaren
- nya badrum
- byggt ut vinden till 2 sovrum och badrum
- Aircondition på vinden och masterbedroom
- stensättning på uppfart och trädgård
- byggt till garaget och skapat cykelcarport
- kylaggregat i vinkällare
- WC och dusch i gymmet ( fd. Chaufförsbostaden )
- öppnat upp till större kök och satt in Kvänumkök
Övriga byggnader
fd. Chaufförsbostaden, idag gym med dusch, toalett mm.

Tomten

2 500 kvm. Den 2 500 kvm stora trädgården, ligger helt privat och insynsskyddat, med natursköna omgivningar. Det gröna täcket av träd och buskar är lättskött och ger samtidigt huset en privat och lummig atmosfär.

Uteplats

Stensatt terrass delvis under tak i sydväst läge

Bilplats

Garage för en bil samt bilplats för flera bilar

TV- och internetanslutning

TV: via fiber. Bredband: via fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
92 000 kr/år
Hushållsel
37 000 kr/år
Vatten/avlopp
6 000 kr/år
Renhållning
5 000 kr/år
Summa
140 000 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
D

Ekonomi

Pris
35 000 000 kr /bud
Taxeringsvärde
13 400 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
8 200 000 kr
Markvärde
5 200 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Dp Stadsplan Tomtindelning
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
488/202 kvm
Antal rum
11 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
2 500 kvm
Pris
35 000 000 kr /bud

Allmänt

Ett mer unikt och naturskönt läge än Bengt Langhs gata är svårt att hitta inne i Helsingborg! Här blir Pålsjö Skog din närmsta granne och Landborgspromenaden leder ner till stranden vid Pålsjöbaden. Från detta toppläge har man endast ett par minuter till centrum, men kan trots det njuta av ett lugnt läge utan genomfartstrafik. Skogen erbjuder fantastiska promenad- och löpspår, samt tennis- och padelbanor. På nära avstånd finns trevliga restauranger, caféer och hela strandpromenaden med fina badstränder, kallbadhus och badbryggor. Kort sagt - ett hem med hög livskvalitet!