Tillbaka till startsidan
Till salu

Kärleksstigen 11

Högt fritt läge med fantastisk havsutsikt.

På högt fritt läge med fantastisk utsikt över Skälderviken och småbåtshamnen ligger denna unika suterrängvilla, byggd 1969.
Den rymliga villan har flera tydliga kvaliteter från 60-talet och funktionalismens formspråk. De raka linjerna och stora fönsterpartierna ger byggnaden ett horisontellt uttryck som förstärks av den stora takterrassen om 50 kvm som löper så gott som utmed hela husets söderfasad.
Med sina 346 väldisponerade kvadratmeter, fördelade på 10 rum och kök (346 kvm boarea och 113 kvm biarea) och sitt enastående läge är detta ett hem för den riktiga livsnjutaren.
Hemmet bjuder på ett bekvämt boende med stora öppna sällskapsrum och generöst ljusinsläpp. Längs med hela entréplanet sträcker sig en stor takterrass i soligt söderläge. Terrassen är hemmets "vardagsrum" på sommarhalvåret och har ett perfekt solläge från morgon till långt in på kvällen. Härifrån beskådar du havets fantastiska skiftningar året om. Entréplan bjuder på ett stort öppet sällskapsrum med en hänförande havsutsikt och utgång till terrassen. Separat kök med möjlighet att öppna upp mot matsalsrummet för den som önskar en mer öppen planlösning. Entréplan har även en "svit" med stort master bedroom (även det med havsutsikt), walk-in-closet med direktaccess till ett rymligt badrum. På övre plan kommer du in i stort allrum med stora fönster i kupa med en fantastisk havsutsikt. Två sovrum varav det ena går att dela av till ytterligare ett rum för den som önskar fler sovrum. Badrum med dusch.
I souterrängplan ligger en relaxavdelning med relaxrum, stort helkaklat badrum med bastu och bubbelbadkar, tvättstuga, allrum/bibliotek, kök med vinkällare samt ett sovrum/gästrum. Utgång till inglasat uterum och utgång till trädgården. Fristående garage. Ett fantastiskt hem som måste upplevas!
Ängelholm har ett perfekt läge mitt emellan Bjärehalvön och Kullahalvön med fina kommunikationer i form av flygplats och tågstation samt närhet till E6:an.


Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
346/113 kvm
Antal rum
10 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
1 067 kvm
Pris
7 500 000 kr
Visning
Sön 7 Juni Ring för tidsbolning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan
Rumsbskrivning av ENTRÈPLAN:
ENTRÈHALL med klinkergolv. Rakt fram från entrén har man fin siktlinje genom huset. Till vänster ligger en GÄSTTOALETT. Möblerbar HALL/ALLRUM. Utgång till en ca 50 kvm stor TAKTERRASS i sydväst med högt fritt läge och utsikt över havet och småbåtshamnen. Här har man en fantastisk kvällssol. (Ny terrassmarkis på terrassen samt två stora markiser i suterrängplan.)
I fil med allrummet ligger ett stort MATSALSRUM med stora panoramafönster som bjuder på en fantastisk havsutsikt. Kakelugn. KÖK med äldre inredning som har fått nya luckor 2016 samt bänkskivor i laminat. Spis med två st. ugnar (Electrolux), Fläkt (Gorenje), diskmaskin (Siemens), Micro (Electrolux), Kyl/frys (Cylinda). Två st. skafferiskåp. För den som önskar en mer öppen planlösning mellan kök och matsalsrum kan man öppna upp väggen däremellan.
MASTER BEDROOM ligger som i en egen svit i husets östra del. Stort SOVRUM som även det har havsutsikt. Två st. garderober i sovrummet. I direkt anslutning till sovrummet ligger en WALK-IN-CLOSET. Helkaklat BADRUM i äldre utförande med dubbla handfat, dusch, toalett och bidé.

Rumsbeskrivning av ovanvåningen:
Man kommer upp i ett rymligt, ljust ALLRUM med stort fönsterparti i kupa med helt ny markis. Härifrån har man utsikt över hela Skälderviken med Kullaberg i fonden. Platsbyggda garderober i stödbensväggarna med gott om förvaring. I husets västra gavel ligger ETT STORT SOVRUM som går att dela av till två för den som önskar fler rum. I den östra delen ligger ett ETT SOVRUM samt ett helkaklat BADRUM med dusch.

Rumsbeskrivning av souterrängplan:
Man kommer ner i ett stort rum som används som RELAXRUM/ALLRUM med klinkergolv. Generöst helkaklat BADRUM som rymmer en stor nybyggd bastu (2017), hörnbadkar, dusch samt vask och toalett. Helkaklad TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda samt torkskåp från Electro Helios.
Stora dubbeldörrar öppnar upp mot ett INGLASAT UTERUM om ca 50 kvm med infravärme. Nya glaspartier med självrengörande glas där stora skjutpartier öppnar upp mot den anlagda trädgården i söder. Även härifrån har man fin havsutsikt. Enklare KÖK med skåpinredning, vask, kyl/frys (ca 2016), vinkyl. Vinkällare/matkällare
BIBLIOTEK/ALLRUM med öppen spis och heltäckningsmatta. SOVRUM/KONTOR. Rymligt FÖRRÅDSRUM, isolerat och uppvärmt, som nås utifrån.

Byggnad

Fast.beteckning
Jungmannen 3
Byggnadstyp
1½ plansvilla med souterrängplan
Byggnadsår
1969
Fasad
Mexitegel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas (Några få tvåglas kvar).
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, luftvärmepump. Kakelugn, öppen spis m. kasett
Vatten/avlopp
Kommunalt
Ventilation
Självdrag
Renovering
Hela huset genomgick en stor renovering 1989/1990. Därefter är det löpande underhållet. Nytt tak samt ny plåtning och nya hängrännor och stuprör 2014. Alla Vatten och avloppsrör relinade 2017. Nya självrengörande fönster i kupa på ovanvåningen samt i uterummet. 2019 Nya markiser på hela söderfasaden.
Övriga byggnader
Fristående garage med vidbyggt förråd.
Övrigt
Larm med kameraövervakning.

Tomten

1 067 kvm. Anlagd, terasserad trädgård med springbrunn. Stenlagda gångar och altan i sydväst.

TV- och internetanslutning

Bredband: ADSL (Fiber finns i gatan. Ej anslutet)..

Driftkostnader

Uppvärmning
35 880 kr
Vatten/avlopp
4 860 kr
Sotning
350 kr
Renhållning
4 065 kr
Summa
45 155 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
83 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
7 500 000 kr
Taxeringsvärde
4 031 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1969
Byggnadsvärde
2 913 000 kr
Markvärde
1 118 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Stadsplan Stadsplan Ändring Av Dp Fråga Väckt Om Förordnande
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
346/113 kvm
Antal rum
10 rum, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
1 067 kvm
Pris
7 500 000 kr

Allmänt

Mycket populärt och trevligt område nära hav och hamn. Skola F-6, bibliotek, matbutik. Ca 4 km till Ängelholms centrum och till E6:an.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går förbi Skälderviken en gång i halvtimmen.