Tillbaka till startsidan
Till salu

Brahegatan 11

Välkommen till ett av Höganäs mysigaste kvarter och Brahegatan 11. Äldre bebyggelse i charmfull bruksmiljö tillsammans med närheten till marin miljö gör denna plats till en riktig idyll.
Underbar villa med sitt ursprung från 1910 som de senaste åren genomgått en smakfull och väl genomtänkt totalrenovering. Utan att kullkasta husets charm och atmosfär har man lyckats totalrenovera såväl det interiöra som exteriöra för att erbjuda ett modernt och hemtrevligt boende.
Fantastisk planlösning med ljusa, trevliga sällskapsytor, tre stora sovrum ( med möjlighet att dela till fyra vid behov ), sagolikt kök och badrum på båda planen. Genomgående fräsch och ljus källare med en takhöjd på cirka 1,90 meter. Gäst-/tonårsrum, tvättstuga och generösa förvaringsmöjligheter.
Underbar, arkitektritad trädgård som gränsar till Höganäs vackra, gamla vattentorn. Väl insynsskyddad och underbart västerläge. Att vi dessutom har ett ombyggt gårdshus för trivsamma sammankomster och flera uteplatser gör detta till en riktig oas.
Måste upplevas på plats, välkommen att boka privat eller digital visning!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
150/90 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
381 kvm
Pris
5 100 000 kr Utgångspris
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Tobias Florén
0708-57 16 16
tobias.floren@valvet.se
Intresseanmälan
Entréplan:
Redan i entrén välkomnas vi husets atmosfär och rymd. Välkomnande och hemtrevlig känsla med vitmålat trägolv och takhöjd på cirka 2,60 meter.
Läckert badrum i rustik stil. Vitkaklade väggar och klinkergolv i behagliga toner. Duschplats med glasvägg, wc och tvättställ.
Sagolikt kök med allt man kan önska sig. Smakfull blandning av äldre butiksinredning och ny inredning med moderna funktioner. Stor köksö, gasspis från Smeg med dubbla ugnar, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror från -17. Att vi dessutom har ett kalkstensgolv och utgång direkt till trädgården gör det extra trivsamt.
Behagligt öppet mot köket ligger det rymliga vardagsrummet. Här får man med enkelhet plats för både soffgrupp och matgrupp. För den som önskar går det också enkelt att dela av om man önskar ett fjärde sovrum. Stora fönsterpartier och värmande eldstad ger ett extra plus.
Ovanplan:
Ljust och rymligt allrum med vitmålat trägolv. Utgång till balkongen med västerläge och härlig vy över trädgården och kvarteret.
Tre stora sovrum, samtliga med vitmålat trägolv.
Läckert badrum i rustik stil. Vitkaklade väggar och klinkergolv i behagliga toner.Både dusch och badkar, wc och tvättställ.
Källarplan:
Källaren som nås både inifrån och utifrån är genomgående mycket ljus och fräsch. Genom dess förhållandevis låga del som ligger under mark blir det mycket ljus genom fönsterna och mindre av "källarkänslan".
Trevligt gäst-/tonårsrum, tvättstuga och mycket generösa förvaringsytor. Takhöjd på cirka 1,90 meter.

Byggnad

Fast.beteckning
Najaden Östra 3 och 4
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1910
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Tak
Ribbad takpapp
Grund
Källare
Uppvärmning
Vattenburet system, luft-/vatten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
Från 2015 och framåt har huset genomgått omfattande och smakfulla renoveringar:
- Byte yttertak.
- Putsat fasaden.
- Ombyggnation och renovering av planlösning och interiöra ytskikt. I samband med detta har också el och vvs dragits om. I denna ombyggnation har det nya köket och de två badrummen skapats.
- Genom trädgårdsarkitekt ritat och anlagt trädgård samt biluppställningsplats.
- Satt glaspartier i sidohuset.
Övriga byggnader
Mysigt gårdshus med ryggåstak och vackra fönsterpartier. En perfekt plats för mysiga sammankomster med släkt och vänner.

Tomten

381 kvm. Fastigheterna tillkom genom avsöndring 1899 och 1908.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 219 kr
Hushållsel
6 000 kr
Vatten/avlopp
6 924 kr
Renhållning
1 400 kr
Summa
29 543 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Angiven driftskostnad är baserad på nuvarande ägares faktiska/beräknade årsförbrukning/kostnader. El: Total, beräknad årsförbrukning om 14 146 kWh. Schablonkostnad 1,50:-/kWh.

Energideklaration

Status
Utförd

Ekonomi

Pris
5 100 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde
2 216 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 532 000 kr
Markvärde
684 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
150/90 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
381 kvm
Pris
5 100 000 kr Utgångspris