Tillbaka till startsidan

Heimdalsgatan 57

Den ultimata kombinationen av ett drömboende tillsammans med en verksamhetsdel

Fina Glumslöv erbjuder nu ett drömboende med utomhuspool, enastående ytskikt och ett extra korsvirkeshus på tomten som kan användas till kontor eller varför inte hyra ut som en extra inkomst?

En rymlig tomt ger möjlighet att driva verksamhet utan bekymmer. Stor plats för biluppställning och det vackra korsvirkeshuset är inbjudande om något.
På andra sidan tomten finner vi boningshuset, byggt 1939 och tillbyggt 2013. Avskilt ligger den privata delen av trädgården med utomhuspool, mysiga uteplatser och en insynsskyddad miljö.

Välkomna till Heimdalsgatan 57 och en bodröm i underbara Glumslöv!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
297/45 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
1 822 kvm
Pris
7 750 000 kr eller högstbjudande
Aktuellt bud
7 200 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Mariella Fåke
0733-72 16 16
mariella.fake@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Karl Ekdahl
0708-241616
karl.ekdahl@valvet.se
Välkomna till Heimdalsgatan 57 och alla möjligheter till ett fantastisk boende. Här går att kombinera sin privata bostad med sin verksamhet eller varför inte hyra ut som ett boende för en extra inkomst?


Planlösningen disponeras enligt följande:


För att komma till boningshuset ställer man bilen i carporten eller på den stora gården, passerar det vackra korsvirkeshuset för att sedan mötas av pardörren som välkomnar dig in i värmen.
In i en stor och ljus hall känner du dig välkommen direkt. Det ljusgråa klinkergolvet är snyggt och praktiskt och från varje vrå möter ett fönster med ett fantastiskt ljusinsläpp dig. I hallen finner vi en dold walk-in closet med enorma förvaringsmöjligheter. En så praktisk och rymlig hallförvaring har ni sällan skådat.

Från entrédörren, till vänster om, ligger det gamla garaget som nu är omgjort till ett superfräscht kontor, används utmärkt även som ett sovrum eller gästrum.

På nedre plan finns även master bedroom med sin fantastiska walk-in closet och även här oändligt med förvaringsutrymme. Intilliggande master bedroom finns ett mycket ljust och fräscht badrum med dusch. På vägen hit passerar man även ett utmärkt tvättrum med tvättmaskin och torktumlare som går i samma färgton som hela huset.

Vidare in i huset tar man sig vidare till de sociala delarna. Fantastiska ytor öppnar upp sig och det första du möter är köket. Det är så väl genomtänkt att man blir imponerad. Stora arbetsytor, en fin granitskiva och en matlagningsö sätter pricken på i. Hela vitvaruparken går i rostfritt och erbjuder en extra bred ugn, två kylar och två frysar, kombinerad ugn/micro, två diskhoar, induktionshäll samt fläkt.
Bakom matlagningsön finns stor yta för matplats och genom de stora fönstren har man en vacker vy över den träbelagda terrassen och trädgården.

Två steg ner från köket öppnar sig ett fantastiskt vardagsrum. Underbar takhöjd, fantastiskt ljusinsläpp och stora ytor är bara några utav få attribut som finns här. Den mysiga trädgården och poolområdet når man även via vardagsrummet.

Upp för trappan når vi den privata delen av huset och en välplanerad övervåning. Strax ovanför trappan stannar vi upp och tittar på den magiska vyn över takåsarna, Öresund och Ven. Totalt finns 4 sovrum i huset varav 2 utav dessa är placerade här uppe. Dessa sovrum tillsammans med ett badrum med dusch blir detta en fulländad våning för barnen eller varför inte för hela familjen?
Och har man tänkt på förvaringen här uppe? Givetvis! Klädkammare och egen garderobsdel i ena sovrummet.

Källaren erbjuder fräscha ytor med klinkerbelagda golv och oändligt med förvaring även här. Källaren är så pass fin att det går alldeles utmärkt för tonåringen att bo här nere.

Fantastiskt med boningshuset är även att man har golvvärme på både entréplan samt ovanvåning och som en extra detalj har man satt upp solceller på taket.


Korsvirkeshuset

I den andra byggnaden på tomten kan man antingen få in sin verksamhet eller hyra ut detta som ett boende. Här inne finns allt! Kök, badrum med tvättmöjligheter, allt i superfräscht skick. Att huset har anor från 1700-talet anar man knappt, förutom de läckra balkarna som är framtagna. Den stora gården utanför ger plats för flera kunder att ställa bilen om så önskas.

Byggnad

Fast.beteckning
Övra Glumslöv 8:12
Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel.
Byggnadsår
1939
Boarea
297 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformation och säljarens uppgifter.
Fasad
Puts och trä
Stomme
Tegel, lättbetong och trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Betong/trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor/listtäckning/papp
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump från 2013
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk från och tilluft
Renovering
1988 ombyggnad.
1988-1990 dränering samt 2013 vid tillbyggnad.

2013 tillbyggnad av vardagsrum. Då utfördes även en i princip totalrenovering/ombyggnad av huset med ändring av planlösning samt nya ytskikt, installationer av el och VVS, kök samt badrum (utfört av fackmän 2013 och 2016).

Inredning av fd garagedel till bostad. Entréplan samt övre plan värms upp med vattenburen golvvärme.

Fönster från Elit samt ny fasadbeklädnad.

Underlagspapp på boningshus från 2013, pannor från 1988.
Omläggning av tak på vinkelbyggnader med papp samt listtäckning på korsvirkeshus.

Korsvirkeshuset uppgår till ca 70 kvm och värms upp med element samt luft/luft värmepump. Duschrum/tvättstuga och kök från ca 2016.

Glasfiberpool med romersk trappa, 8,2 x 3,25, djup 1,5 m. Värms upp via luft/vatten värmepump samt solceller som installerades 2020. Solcellerna producerar ca 6000 kWh/år och driver värmepump till pool samt andra aggregat.

Taxerad boyta för boningshus är 227 kvm och biyta är 45 kvm, avser källaren.
Taxerad boyta för korsvirkeshus är 85 kvm. Uppgiven yta för korsvirkeshuset på 70 kvm är uppgiven av säljaren.
Övriga byggnader
Carport för två bilar samt förråd.

Tomten

1 822 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
44 000 kr
Vatten/avlopp
4 200 kr
Renhållning
1 750 kr
Summa
49 950 kr
(fastighetsavgift/skatt på 20 554 kr tillkommer)

I elkostnaden ingår uppvärmningen, inkl korsvirkeshuset och uppvärmning av pool till 28 grader mitten av maj-sep.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
49 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Pris
7 750 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde
3 736 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1960
Byggnadsvärde
3 115 000 kr
Markvärde
621 000 kr
Skatt/avgift
20 554 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Byggnadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
297/45 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
1 822 kvm
Pris
7 750 000 kr eller högstbjudande