Tillbaka till startsidan

Kvarngatan 10

Charmig totalrenoverad villa på solig och insynsskyddad tomt

Välkomna till anrika Kvarngatan och detta bedårande hus med historia som troligtvis sträcker sig från slutet av 1800-talet. Ett underbart boende att verkligen längta hem till.

Fastigheten har nyligen genomgått omfattande renoveringar såväl interiört som exteriört, där i princip allt är gjort. Nu ges möjligheten för nästa ägare att luta sig tillbaka och njuta. Eleganta och exklusiva materialval i kombination med en ljus nordisk färgskala skapar den rätta karaktären och känslan. Fina detaljer som synliga takbjälkar och pärlspont som möter dagens stilrena look med enstavsparkett och spotlights i innertaken. Ett något mindre hus men som övverraskande nog inrymmer allt som kan tänkas behövas. Spännande planlösning med flera sovrums- och allrumsalternativ, utrymme för middagsbjudningar och annat mysigt häng med familj och vänner.

Baksidan är helt omsluten och insynsskyddad med innergårdskänsla. Stor terrass och trädgård som vänder sig i soligt sydvästläge. Uthus om ca 30 kvm som går att använda som förråd eller går att inreda för att få mer boendeyta.

På Kvarngatan bor man på återvändsgata i de lugna delarna av Ängelholm men samtidigt nära till folkliv och stadens goda utbud av krogar och caféer.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
105/10 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
617 kvm
Pris
3 900 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Fredrika Brunnström
0723-60 16 16
fredrika.brunnstrom@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Entréhall

Entréhall med vita släta väggar. Grå klinker på golvet med golvvärme (el). Spotlights i taket.

Badrum 1

Helkaklat badrum med golvvärme (el). Grå klinker och vita kakelplattor på väggarna. Vägghängd toalett, kommod/tvättställ, spegelskåp, duschhörna med svängd glasvägg. Tvättmaskin. Fläkt. Våtrumsintyg finns.

Vardagsrum

Vardagsrum med vita släta väggar och trestavsparkett på golvet. Synliga vitmålade bjälkar och spotlights i taket. Plats för soffa och tv. Två fönster ut mot gatan.

Matsal

Matsal i anslutning till vardagsrum och kök. Plats för matgrupp. Köksinredning med vägghängt vitrinskåp samt underskåp med bänkskiva lämpligt för servering. Fönster mot trädgårdssidan. Enstavsparkett på golvet och innertak av slätspont med spotlights.

Kök & hall

Kök från IKEA med profilerad grå lucka. Svart bänkskiva i laminat, vitt kakel. Pärlspont på väggarna, innertak av slätspont med spotlights och enstavsparkettgolv. Kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt och diskho i porslin. Separat skafferi.
Hall mot trädgården med klinker och golvvärme (el). Vit pärlspont på väggar samt skjutdörrsgarderober med spegelglas.

Sovrum 1

Sovrum mot trädgården med vita släta väggar, enstavsparkett på golvet, innertak av slätspont med spotlights.

Sovrum 2

Sovrum mot gatan med vita släta väggar, trestavsparkett på golvet. Synliga vitmålade takbjälkar med spotlights i taket. Detta rum kan också användas som vardagsrum.

Övre plan

Allrum/sovrum 3

En något brantare trappa leder upp till det övre planet. Fint allrum med synliga takbjälkar och vit putsad slätspont på väggar och i taket. Spotlights. Enstavsparkett på golvet. Element el.

Badrum 2

Helkaklat badrum med grå klinker med golvvärme (el), vita kakelplattor på väggarna. Vit putsad slätspont i taket, spotlights. Duschhörna med glasväggar. Wc, kommod/tvättställ med förvarig, spegel med belysning. Självdragsfläkt. Våtrumsintyg finns.

Sovrum 4

Sovrum med vit putsad slätspont på väggar och i taket. Spotlights och synliga takbjälkar. Enstavsparkett på golvet. Element el.

Byggnad

Fast.beteckning
Möllaren 5
Byggnadstyp
1 plan med inredd vind
Byggnadsår
1909 (Troligen byggt tidigare. )
Boarea/biarea
105/10 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning av säljaren. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen är 75 boarea + 32 kvm biarea. .
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Fasad
Trä
Fönster
2-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund (ej krypbar)
Uppvärmning
El - luftburen värme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2021 - Nytt trädäck, ca 85 kvm. Nytt kök färdigställt + vitvaror,
infällda spotlights i tak, halva nedre våning. Vinterbonat övervåning, totalrenovering (vit putsad slätspont) inkl badrum med golvvärme, nytt trägolv, hel plank, övervåning. Ny pärlspont kök. Nytt staket framsida. Ny yttertrappa, grusad uppfart och gräsmatta på fram och baksida.

2020 - Ny el i väggar (inbyggd) inkl plywood och gips, panel i tak, nya golv, halva nedre våningen. Ny panel utvändigt ink foder, ink målning. Nya fönster sovrum 1, samt kök och matplats och fönster övervåning (övriga fönster utbytta under renoveringens gång.)

2019 - Ny tvättmaskin.

2018 - Ny ytterdörr.

2017 - Renovering nedervåning ny el, nya golv, samt framtagning av synliga takbalkar. Ny luftluft värmepump.

2015 - Installerat fiber. Nytt badrum entréplan med golvvärme, vägghängd toalett klinkergolv. Hall/entré med golvvärme, spotlights i tak. Stammar utbytta, inga gamla rör finns kvar och all el är ny (troligen 2015).

2005 - Renovering hall med golvvärme och klinker.
Övriga byggnader
Äldre uthus/förråd.
Övrigt
Möjlighet till snabbt tillträde.

Både byggnader och hela bebyggelseområde på den aktuella sidan av Kvarngatan ingår i kommunens bevaringsprogram.

Tomten

617 kvm. Insynsskýddad äldre trädgårdstomt med bland annat äppelträd, päron, syrener, krusbär, plommonträd. Ny gräsmatta på baksidan samt på husets framsida. Äldre flaggstång.

Uteplats

Stort trädäck (85 kvm) i sydväst mot trädgården.

Bilplats

Grusad uppfart med plats för en bil.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
14 628 kr/år
Vatten/avlopp
3 113 kr/år
Renhållning
3 036 kr/år
Summa
20 777 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Bostaden används idag som en fritidsbostad varpå driftskostnaderna bör bli högre om fastigheten istället används som permanentbostad. I kostnaden för el ingår även uppvärmning. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Energideklaration

Status
Ej utförd

Ekonomi

Pris
3 900 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde
1 294 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
554 000 kr
Markvärde
740 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
105/10 kvm
Antal rum
6 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
617 kvm
Pris
3 900 000 kr eller högstbjudande