Tillbaka till startsidan

Nissestigen 7

Nära hav och bad i natursköna Stora Hult

På fritt, ljust läge med badrocksavstånd till havet och Lerviks lilla hamn, ligger denna välskötta villa. Den är omsluten av en ljuvlig trädgård om hela 1 989 kvm som gränsar till äppelodling i öster. Trädgården bjuder på många fina trädgårdsrum för såväl avkoppling som vid fest för nära och kära. Ett stort trädäck breder ut sig längsmed hela villans söderfasad. Altanen fungerar som ett "andra vardagsrum" på sommaren när livet flyttar ut. Här ryms både soffgrupp, stort matbord, solstolar samt utespa och dusch. En robotgräsklippare sköter klippningen av gräsmattan. På entrésidan finns en syrenberså samt överbyggd veranda och här intas kaffet i kvällssolen.

Villan är löpande renoverad och väl omhändertagen. Hjärtat i huset utgörs av det stora vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Exklusivt kök som är renoverat 2014 i fransk lantstil. Den stora köksön är husets naturliga samlingspunkt och kökets fina kontakt med vardagsrum och matplats bidrar till den sociala känslan. Här är det enkelt att vara många! Villan bjuder även på två sovrum på entréplan, renoverat badrum med dusch samt en stor tvättstuga/groventré. På ovanvåningen ligger ett allrum, två rymliga sovrum samt ett badrum med dusch.
För paret som söker en enplansvilla kan man med fördel klara sig på ett plan och använda det övre planet som gästavdelning.

Stora Hult ligger naturskönt vid Skäldervikens kust norr om Ängelholm. Här finns vackra sandstränder. Fina vandringsleder längs med havet tar dig mellan Ängelholm i söder till Torekov i norr.
Skånes nordvästra kuststräcka bjuder på många naturupplevelser, fantastiska utflyktsmål och goda förbindelser för tåg och flyg. Ängelholms flygplats når man på 10 min med bil och Förslövs nya Pågatågsstation ligger endast 5 min bort med förbindelse till såväl Halmstad och Helsingborg som Köpenhamn. Det är cykelavstånd in till Vejbystrand med dess bra service såsom bl.a. mataffär, bibliotek, restauranger och en mysig småbåtshamn.
Här finner man lugnet. Hav, himmel, horisont... Livskvalitet!

Typ
Friliggande villa
Boarea
162 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 989 kvm
Pris
6 800 000 kr /bud
Visning
Tis 28 September kl 13:00 - 18:30
Boka visning
Boka gärna tid via vår hemsida eller ring ansvarig mäklare. Varmt välkomna!
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÈPLAN

Välkomnande entré via en överbyggd stor veranda. ENTRÈHALL med vackert tegelgolv från Stiltje. Stort vardagsrum/matsalsrum i öppen planlösning med köket. Vardagsrummet har golv i enstavs ekparkett och stora fönsterpartier med utgång till trädäcket och trädgården i söder. Exklusivt franskt LANTKÖK med inredning från Mobalpa. Klassiska tidlösa luckor med enkel spegel och bänkskivor i Carrara marmor. Kakel från Franska Kakelbutiken i Stockholm. Stor köksö med sittplatser och gott om förvaring. Köksön har bänkskiva i massiv ek. 90 cm bred spis från Italienska ILVE med två ugnar och induktionshäll. 90 cm bred fläkt, även den från ILVE. Porslinsvask, 90 cm bred, från Villeroy & Boch. 70 cm bred kyl/frys från Siemens.
MASTER BEDROOM har grå heltäckningsmatta och skjutdörrsgarderob med spegelglas. Utgång till trädäcket och trädgården.
SOVRUM 2/arbetsrum har även det skjutdörrsgarderob och fönster mot trädgården i söder. Delvis kaklat BADRUM. Vitt rektangulärt kakel på duschvägg och golv i Carrara marmor. Elburen golvvärme. Rymlig dusch, tvättställskommod och toalett. Litet fönster i badrummet.
Rymlig TVÄTTSTUGA/GROVENTRÈ som även den har ingång från den överbyggda verandan. Tvättmaskin från Miele, vask och gott om förvaring med skåpinredning. Här står även frånluftsvärmepumpen från Nibe.

OVANVÅNING

Man kommer upp i ett ljus, rymligt ALLRUM/TV-rum med fönster i kupa mot söder. Golv i lönnparkett. I husets västra gavel ligger ett stort SOVRUM med tre st. garderober. I husets östra gavel ligger ett SOVRUM med en stor walk-in-closet. BADRUM på ovanvåningen med dusch. Plastmatta på golv och våtrumstapet på vägg. Takfönster (nyare), tvättställskommod och toalett.

Byggnad

Fast.beteckning
Storahult 6:195
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1987
Boarea
162 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Fasad
Tegel/Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Taktegel
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Till och frånluftsvärmepump (2013)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk
Renovering
Se bifogad renoveringslista (pdf fil).
Övriga byggnader
Fristående garage (oisolerat) med vind. I anslutning till garaget finns ett isolerat förråd. Här finns en kyl samt en frysbox.

Tomten

1 989 kvm.

Uteplats

På entrésidan välkomnar en överbyggd veranda och en syrenberså med eftermiddags/kvällssol. I söder breder ett stort trädäck ut sig. Här finns plats för såväl soffgrupp som matbord och utomhusspa med dusch. Önskar man skugga slår man sig ner under pergolan på den fristående uteplatsen.

TV- och internetanslutning

Bredband: ADSL, (Fiber installeras i höst).

Driftkostnader

Uppvärmning
23 843 kr/år
Vatten/avlopp
4 708 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
441 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Försäkring
5 213 kr/år
Summa
36 205 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmningen ingår även kostnaden för hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
84 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Pris
6 800 000 kr /bud
Taxeringsvärde
3 689 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1991
Byggnadsvärde
2 260 000 kr
Markvärde
1 429 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Byggnadsplan
Rättigheter last
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 1168-245.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Båstad Storahult GA:1
Typ
Friliggande villa
Boarea
162 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 989 kvm
Pris
6 800 000 kr /bud