Tillbaka till startsidan

Villagatan 6

Patriciervilla av högsta kvalitet med åtomt och egen brygga

Välkommen till magnifika Villa Haga! En fastighet i absolut toppskick såväl interiört som exteriört. Villan är lugnt och naturskönt belägen i centrala Ängelholm på stor insynsskyddad åtomt som vänder sig i soligt sydvästläge med egen brygga.
Villan uppfördes 1926 har sedan 2010 genomgått en grundlig totalrenovering. Här har ägarna varit kompromisslösa i sin strävan att skapa ett gediget, högkvalitativt hem där den vackra 20-tals klassicismen möter modern design och teknik, vilket skapar en härlig dynamik till interiören.
Hemmet är representativt och andas klassisk tidlöshet och elegans och utstrålar samtidigt värme och hemtrevnad. Villa Haga bjuder på generösa sociala ytor och är som gjort för fest och middagsbjudningar. Fyra stora sovrum, fem badrum varav ett med bastu. Inredd källare med vattenburen golvvärme och gästavdelning. Vindsvåning/studio, perfekt för tonårsboende med badrum och pentry. Direktaccess mellan bostad och garage.

Entrésidans diskreta fasad står i fin kontrast till trädgårdssidans storslagna exteriör med balustradförsedd altan och takterrass. Trädgården är en privat insynsskyddad oas med en fantastisk utsikt över Rönneå och dess trevliga båtliv. Vackra planteringar där fruktträd, häckar och buskage ramar in och skapar insynsskydd. Automatiskt appstyrt bevattningssystem med sprinklers (Rainbird) i gräsmattan och bevattning i rabatter och planteringar.
Poolområde med uppvärmd pool med glastak, utedusch och stort trädäck i IPE, omgärdat av plank i cederträ. Länkat ljudsystem på terrass och poolområde. Påkostad utomhusbelysning runt såväl huset som vid uteplatserna och i trädgården, vilket skapar en härlig stämning kvällstid.

Ängelholm har en fantastisk infrastruktur med utfart till E6:an. Tågstationen som ligger på 5 min promenadavstånd från huset tar dig till såväl Helsingborg, Malmö/Köpenhamn som till Göteborg. Ängelholms flygplats når du på 10 minuters bilfärd. För närvarande flyger man härifrån till bl.a. Stockholm (både Arlanda och Bromma), Sälen och Visby.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
317/135 kvm
Antal rum
10 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 675 kvm
Pris
25 000 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÈPLAN

Välkomnande entréhall med snickeritillverkad dörr i ek med fasettslipade glas från Inredo. Vackert golv i kalksten med vattenburen golvvärme. En trätrappa i ek (renoverad originaltrappa) leder upp till ovanvåningen. Förråd under trappan.
Det stora välutrustade köket är husets hjärta, ett rum för umgänge och matglädje. Stilren inredning från Kvänum kök med vita släta luckor och bänkskivor i Corian. Golv i kalksten med golvvärme. Den stora köksön utgör en naturlig samlingspunkt, bjuder på generös arbetsyta och är perfekt vid middagsbjudningar för servering och "gående bord". Köksön övergår i en dekorativ öppen spis (gasolspis) som även fungerar som rumsavdelare mellan köket och matplatsen. Vitvaror från Gaggenau: 80 cm bred iduktionshäll, infälld bänkfläkt i ädelstål som sänks ned i bänkskivan när den inte används, helintegrerad (inklädd i Corian) kyl och frys med motordrivna touchdörrar (sept 2021), 80 cm bred rostfri vask, helintegrerad diskmaskin. Högskåp med inbyggd ugn, ångugn samt vinkyl.
Trapphus i anslutning till köket med kökstrappa som leder från köket till källarplan samt upp till ovanvåningen.
Matsalsalsrum i anslutning till köket. Stora fönster med utsikt över trädgården och Rönneå. Gasolspisen utgör även ett vackert blickfång även från matplatsen.
Vackra helglasade skjutdörrar med spröjs (original) öppnar upp mellan matsalen och salongen. Salongen har ett stort halvmåneformat burspråk där dubbeldörrar öppnar upp mot den terrassen och trädgården. Salongen har vackert golv i massiv fiskbensparkett. I fil med salongen ligger TV-rummet/biblioteket som har fönster i två väderstreck med utsikt mot poolområdet och trädgården i sydväst.
I anslutning till matsalen leder en halvtrappa i kalksten ner till vinterträdgården (fullt vinterbonad och uppvärmd). Golv i kalksten med vattenburen golvvärme. Helglasade skjutdörrspartier från Schüco i söder och väster. Dessa partier går att öppna upp helt mot den stensatta altanen och trädgården. Vinterträdgården används i dag som TV-rum/allrum och har en vacker murad öppen spis.
Badrum med bastu. Helkaklat med golv i Carraramarmor och vit kakel på vägg. Dusch, toalett (Geberit, aqua clean), tvättställskommod (Kvänum) i trä och Carrara marmor med dubbla handfat. Bastu som även den har golv i Carrara och träpanel på vägg. Fönster i bastun.
Groventré som även den har snickeritillverkad ytterdörr i ek från Inredo. Siktlinje rakt genom huset ut mot trädgården. Takfönster ovanför entrén ger ett fint överljus till rummet. Skjutdörrsgarderob samt rejäl väggfast hatt och skohylla. Groventrén har direktaccess till garaget. Garaget är isolerat, har automatisk garageport samt klinkergolv. Vägghängda skåp och hyllor för förvaring. Vask samt frysbox. Laddstation för elbil utanför garaget.

OVANVÅNING

Möblerbar hall med fönster i kupa. Golv i fiskbensparkett. Master bedroom ligger vackert centrerat i huset med stora fönster och utgång till takterrass med utsikt över Rönneå.
Sovrum 2 är inrett till walk-in-closet och har fönster i väster. Garderobsinredning från Ballingslöv samt heltäckningsmatta för en varm ombonad känsla.
Sovrum 3 har fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljus i rummet. Golv i fiskbensparkett. Platsbyggd garderosinredning från Kvänum. Badrum med golv i sjösten (elburen golvvärme), kaklade väggar och fondvägg i vitmålad träpanel. Tvättställskommod från Kvänum med dubbla handfat. Dusch, badkar, vägghängd wc.
Sovrum 4 har även det fönster i två väderstreck, walk-in-closet och helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat samt handdukstork.

VINDSVÅNING

Ljus fräsch vindsvåning, perfekt för tonåringen eller som ateljé eller studio. Flera takfönster och takkupor samt fransk balkong i väster. Släta vita väggar och golv i svartlackad massiv furu. Takvåningen består av ett stort rum som rymmer såväl, sovrum, allrum som matbord. Pentry med vask och kyl. Badrum med dusch, toalett, handfat och fönster. Garderob. Här sitter även enheten till centraldammsugaren.

KÄLLARPLAN

Hela källarplan är utgrävd för full takhöjd. Ny, gjuten isolerad platta med vattenburen golvvärme och klinkergolv. Vita putsade väggar.
Direkt nedanför trappan ligger ett ljust, rymligt gästrum med fönster. Helkaklat badrum med golv i sjösten, dusch, vägghängd toalett, handfat och handdukstork. Förråd/pumprum. Matkällare med vinkyl. Rymlig klädkammare för kläd och skoförvaring. Förrådsrum. Här är även poolpumpen placerad.
Stor praktisk tvättstuga med fönster. Tvättstugan har 2 st. tvättmaskiner (Miele), torktumlare samt 2 st. torkskåp. Väggmonterad TV. Skåpinredning från Ballingslöv med gott om förvaring och bra arbetsytor för vik och förvaring av tvätt. Linneskåp och garderober. Skjutdörrsgarderober i hallen. Teknikrum som rymmer all teknik och el.

Byggnad

Fast.beteckning
Gräsanden 3
Byggnadstyp
1 ½ plan med vind och källare
Byggnadsår
1926
Boarea/biarea
317/135 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning
Antal rum
10 rum, varav 5 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
3-glas (energiglas) med aluminiumbeklädd utsida.
Bjälklag
Gjutna valv
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Gråsten
Tak
Taktegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Fjärrvärmeväxlare (2019)
Vatten/avlopp
Kommunalt
Ventilation
Självdrag
Renovering
Hela villan är totalrenoverad 2010 och framåt. Se bifogad renoveringslista (pdf).
Övriga byggnader
Fristående trädgårdsbod.
Övrigt
Teknik: Wi-fi av högsta klass i hela huset. All teknik i huset ingår med bland annat kabeldragen ljudanläggning från B&O samt flera TV och högtalarsystem. Motorstyrda markiser med sol och vindautomatik. Robotgräsklippare Husqvarna auto mover 430. Appstyrda sprinkler och bevattningssystemet.
Två centraldammsugare. En för vindslägenheten samt en för resten av huset. Robotdammsugare Zodiac. Laddstation för elbil i anslutning till garaget.

Tomten

1 675 kvm. Vacker anlagd trädgård med stor tomt som gränsar till Rönneå i sydväst. Hela tomten är "hund och barnsäkrad" och omgärdas av staket med en rejäl grind ner mot bryggan. Bryggan är byggd av Svensk Sjöentreprenad och Häggströms bygg 2012 och är försedd med kvällsbelysning. Här kan man lägga till med en 33 fots båt. Stor gräsmatta med robotgräsklippare samt automatiskt appstyrt bevattningssystem (Rainbird). Vackert anlagda rabatter runt huset, flera äpple, päronträd och bärbuskar. Berså där vindruvor klättrar i pergolan och skapar ett effektfullt "tak". Fristående trädgårdsbod för trädgårdsredskap. Gångar och trappor i granit, terrass i kalksten samt stort trädäck utanför vinterträdgården samt runt poolen i IPE. Poolområdet är omgärdat av plank i Cederträ. Utomhusdusch med varm och kallvatten. Högtalare i trädgården länkat till husets välutrustade ljudsystem.

Bilplats

Vidbyggt isolerat garage med direktaccess in till huset. Elektrisk garageport. Tre parkeringsplatser på entrésidan, vackert anlagda med smågatsten och granitblock. Vattenutkastare med varm och kallvatten utanför garaget.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
32 787 kr/år
Hushållsel
62 784 kr/år
Vatten/avlopp
8 338 kr/år
Sotning
593 kr/år
Renhållning
5 370 kr/år
Summa
109 872 kr/år

Hela fastigheten har uppsäkrad el till 380 volt.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
133 kWh/m2/år
Energiklass
D

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Stadsplan Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
317/135 kvm
Antal rum
10 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 675 kvm
Pris
25 000 000 kr /bud

Allmänt

Ängelholms centrum ligger inramat av vackra Rönne å. Storgatan som till stor del är gågata löper genom hela centrum där det finns gott om butiker och restauranger. Kronoskogen som är ett stort strövområde ligger endast några minuter bort på cykel, och fortsätter du några minuter till når du den långa härliga sandstranden.

Kommunikation

Promenadavstånd till Ängelholms tågstation samt till busshållsplats. 10 min bilväg till Ängelholms flygplats.