Tillbaka till startsidan

Sigtunagatan 12

Gedigen stenvilla med integrerat garage

På lugna Sigtunagatan finner vi denna praktiska villa, som utöver det vanliga, erbjuder hela 250 kvm boyta och en väl tilltagen källare på 153 kvm med högt i tak. Dessa kvadratmeter bildar en underbar planlösning och skapar alla möjligheter för en ny familj att göra detta till ett mycket trivsamt familjehem. Denna gedigna och välbyggda villa har stora sociala ytor med rymligt kök samt vardagsrum med underbara fönsterpartier ut mot trädgården. Huset har idag 4 sovrum med möjlighet till fler om önskemål finns. Den rymliga källaren har stora möjligheter, här sätter endast fantasin gränser. Här finns plats till nästan allt. Ett gym? Ett stort spa? Eller varför inte använda ett rum som lekrum för barnen?
På tomten finner vi gott om plats för barnsben att springa på, flertalet uteplatser i alla väderstreck samt både garage och uppfart att ställa bilen på.

Huset är omfamnat av lugna gator och villakvarter. Alldeles i närheten finns både förskolor, skolor, mataffärer och parker. Till stadens kultur och nöjen kan du enkelt cykla.

Välkomna till Sigtunagatan 12!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
250/153 kvm
Antal rum
8 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
750 kvm
Pris
6 500 000 kr
Visning
Fre 19 Augusti kl 18:00 - 19:00 Tis 23 Augusti kl 18:00 - 19:00 Gör intresseanmälan via hemsidan för bokning av visning. Anmälan krävs.
Ansvarig mäklare
Karl Ekdahl
0708-241616
karl.ekdahl@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Mariella Fåke
0733-72 16 16
mariella.fake@valvet.se

Sigtunagatan 12

På lugna Sigtunagatan finner vi denna praktiska villa, som utöver det vanliga, erbjuder hela 250 kvm boyta och en väl tilltagen källare med högt i tak. Dessa kvadratmeter bildar en underbar planlösning och skapar alla möjligheter för en ny familj att göra detta till ett mycket trivsamt familjehem. Denna gedigna och välbyggda villa har stora sociala ytor med rymligt kök samt vardagsrum med underbara fönsterpartier ut mot trädgården. Huset har idag 4 sovrum med möjlighet till fler om önskemål finns. Den rymliga källaren har stora möjligheter, här sätter endast fantasin gränser. Här finns plats till nästan allt. Ett gym? Ett stort spa? Eller varför inte använda ett rum som lekrum för barnen?
På tomten finner vi gott om plats för barnsben att springa på, flertalet uteplatser i alla väderstreck samt både garage och uppfart att ställa bilen på.

Huset är omfamnat av lugna gator och villakvarter. Alldeles i närheten finns både förskolor, skolor och mataffärer. Till stadens kultur och nöjen kan du enkelt cykla.

Entréplan

Du välkomnas in i en rymlig hall med gott om garderober och praktiskt klinker på golvet. Vidare in i huset finner vi vardagsrummet med sina tilltagna fönsterpartier med vyer utöver trädgården och som släpper in oändligt med dagsljus. Strax intill vardagsrummet ligger köket välplacerat. Köket erbjuder en vitvarupark med ugn, mikrovågsugn, induktionshäll, diskmaskin samt kyl och frys. Köket är välplanerat med stora arbetsytor. Här arbetar man med glädje på den tåliga granitbänkskivan. Halvköksön är en praktisk del som skapar båda serveringsyta, arbetsyta samt en social plats att sitta vid som gäst. I köket finner vi även yta för matplats.

Förutom den sociala delen av huset finner vi ytterligare ett allrum intill 3 sovrum på entréplan, som enkelt blir fler om man önskar. Alla rum har gott om plats att inreda allt som behövs för ett barnrum eller ett master bedroom. Genom ett utav sovrummen når man, genom dubbeldörrar, en stor terrass i söder/väster med plats för hela familjen.

Centralt på entréplan finne vi även ett badrum med dusch och grovingång med gott om förvaring. Från denna ingång nås uteplats i söder.

Källare

Förutom ett önskvärt, integrerat garage finns det gott om förvaring i denna tilltagna källare med högt i tak. Här sätter endast fantasin gränser och nästan alla hobbys får plats här nere. Tre rymliga rum finns att inreda och skapa till sitt eget. I källaren finns även ett stort badrum med bubbelbadkar. I ett separat tvättrum finns både tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt klinker på golvet.

Ovanvåning

En trappa upp finner vi ett stort allrum som passar utmärkt för umgänge eller varför inte ett jättestort och lyxigt master bedroom. Härifrån når vi balkong i väster. Även här uppe finner vi både dusch och bastu och med enkelhet skapar du ett badrum intill.

Byggnad

Fast.beteckning
Pomona 14
Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd källare
Byggnadsår
1976
Boarea/biarea
250/153 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljarens uppgifter.
Antal rum
8 rum, varav 3–4 sovrum
Fasad
Mexitegel
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Lättbetong och trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Oljepanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering

1992 Badrum entréplan.
2009 Kök inkl vitvaror.
2015 Ytpapp på garagetak.
2015 Terrass trä i söder/väster.
2017 Ytpapp på balkong.
Övriga byggnader
Integrerat garage med fjärrstyrd port. Vedbod. Taxerad biyta är 60 kvm. Uppgiven biyta på ca 153 kvm avser källaren. Garage ej inräknat. Om exakt yta är av betydelse uppmanas köparen att mäta upp bostaden före köpet.

Tomten

750 kvm.

Uteplats

Lättskött trädgård och tomt med både uteplatser, terrass samt balkong som nås från ovanvåningen.

Bilplats

Både biluppställningsplats och garage

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
60 000 kr/år
Hushållsel
6 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 000 kr/år
Sotning
400 kr/år
Renhållning
2 028 kr/år
Summa
71 428 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Totalt uppvärmd yta 400 kvm.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
144 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
6 500 000 kr
Taxeringsvärde
4 234 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1976
Byggnadsvärde
3 115 000 kr
Markvärde
1 119 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
250/153 kvm
Antal rum
8 rum, varav 3–4 sovrum
Tomtarea
750 kvm
Pris
6 500 000 kr