Tillbaka till startsidan

Östra Storgatan 30

Charmigt renoverat gathus

Välkommen till detta centralt belägna gathus med en ljuvlig trädgårdssida som vänder sig mot ett stort grönområde och skogsdunge i öster. Huset skriver sin historia från 1885 med flera välbevarade detaljer såsom bland annat vackra spegeldörrar och frilagda takbjälkar. Villan har genom åren genomgått stora renoveringar och håller i dag en modern standard med en ljus luftig interiör, men med den gamla charmen välbevarad. Mysigt vardagsrum med fönster i tre väderstreck och kamin. Lantkök med matplats och utgång till trädäck. Sovrumsavdelning med två sovrum samt badrum med dusch och tvättavdelning.
Ovanvåningen har öppet upp i nock med frilagda takbjälkar. Här kommer man upp i en möblerbar hall med klädförvaring. Två rymliga sovrum samt en toalett.
En ljuvlig insynsskyddad tomt som är anlagd för att vara lättskött. Här klipps gräset av en robotgräsklippare vilken följer med huset. I tomtens ena hörna mot ängen breder ett stort trädäck ut sig och rymmer ett väl tilltaget utekök, överbyggd matplats samt loungehörna. Denna uteplats fungerar som hemmets "andra vardagsrum" hela sommarhalvåret och här har man fin sol hela dagen till långt in på kvällen. Korsar man ängarna på baksidan av huset når man skogen med Rössjöholmsån och den berömda Laxtrappan med härliga bad.
På tomten ligger även ett gammalt brygghus som i dag används som förråd och verkstad. Detta är vidbyggt med en garagedel som är ombyggt till ett isolerat förrådsrum. Ytterligare trädgårds och vedbod finns på tomten.
En riktig idyll, mitt i Munka-Ljungby med närhet till service, skolor och kommunikationer.

https://www.kajak.nu/laxtrappan-i-munka-ljungby


Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
132/29 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
605 kvm
Pris
2 950 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Entréhallen nås från trädgårdssidan och parkeringsplatsen. Man kommer in i en hall med rutig plastmatta på golv. Två garderober infällda i vägg med plats för skor och förvaring. Hatthylla.
Man kommer in i ett mysigt ombonat lantkök med inredning från Ikea med luckor i gråmålad pärlspont och bänkskivor i massivt trä. Närmast skåpen ligger en praktisk svart och vitrutig plastmatta. I övrigt har hela entréplan genomgående vitpigmenterade massiva furugolv. Ugn i cremfärgad emalj i gammaldags stil (IKEA), Gasspis samt fläkt (Ikea), Kyl och frys (Samsung), diskmaskin (Bosch). Vacker vedspis i köket (är i dagsläget urkopplad till förmån för kaminen i vardagsrummet).
Ljust trivsamt vardagsrum med fönster i tre väderstreck. Här finns plats för såväl soffgrupp som matbord för den som önskar. En gjutjärnskamin värmer gott kalla vinterdagar och skapar fin stämning.
Sovrumsavdelning med två sovrum varav det ena används som walk-in-closet. Härifrån når man via en lucka i golvet den lilla källaren som används som förråd. Källaren har belysning, gråmålat golv och här står även varmvattenberedaren samt elpannan.
Badrum med svart och vitrutigt klinkergolv. Tvättställ samt toalett. Här finns även tvättavdelning med tvättmaskin, bänkskiva och överskåp. Duschavdelningen är nyrenoverad 2021 och är helkaklad med golvvärme och infällda spots i taket. Glasad duschvägg med svart spröjs och handdukstork.

Ovanvåning

Hela ovanvåningen har mörkbetsade trägolv och öppet upp i nock med frilagda bjälkar. Master bedroom har fönster i väster och en stor garderobsvägg med platsbyggd klädförvaring. Möblerbar hall med platsbyggda garderober. Ytterligare ett sovrum som ligger i husets östra gavel. Toalett med svart och vitrutig plastmatta på golv och gråmålade väggar, toalett och handfat. Här står även en torktumlare.

Uthus

I vinkel med huset ligger det gamla brygghuset som innehåller två rum som används som förråd och verkstad. Vidbyggt med detta ligger det gamla garaget som numera är ombyggt till ett rejält isloerat förråd. På gaveln till förrådet ligger två trådgårdsbodar.

Entréplan bjuder på en öppen trevlig planlösning där man kan röra sig runt mittsektionen som består av kök och badrum. Frilagda träbjälkar, vackra gamla spegeldörrar och vitlutade golvtiljor bidrar till den genuina känslan i huset. På ovanvåningen är det öppet upp i nock och även där har takbjälkarna frilagts vilket ger en härlig rymd i rummen.

Byggnad

Fast.beteckning
Sommargyllingen 9
Byggnadstyp
1 ½ plan med liten källardel
Byggnadsår
1850
Boarea/biarea
132/29 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Fasad
Trä
Stomme
Korsvirke
Fönster
Welfac 2010/11. Tvåglas med gas (isolerglas)
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Natursten
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund (liten källardel)
Uppvärmning
Elpanna, vattenburna element. Ovanvåning oljefyllda elelement. Kamin.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag, mekanisk i badrum
Renovering
Se bifogad Pdf fil.
Övriga byggnader
Uthus/garage.
Övrigt om byggnaden
Ytterväggarna är tilläggsisolerade på både ut och insidan. På insidan med ny regel.

Tomten

605 kvm.

Bilplats

Parkeringsplats för två bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
34 900 kr/år
Vatten/avlopp
7 488 kr/år
Sotning
551 kr/år
Renhållning
3 580 kr/år
Försäkring
3 288 kr/år
Summa
49 807 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Uppvärmningskostnaden ingår i kostnaden för hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
93 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Pris
2 950 000 kr /bud
Taxeringsvärde
1 242 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
1950
Byggnadsvärde
822 000 kr
Markvärde
420 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Det finns ett skrivet servitut mellan denna fastigheten och grannfastigheten Östra Storgatan 30 gällande infartsvägen.
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
132/29 kvm
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
605 kvm
Pris
2 950 000 kr /bud

Allmänt

Munka Ljungby är en by med ca 3000 invånare med ca 5 km till E6:an och Ängelholm som närmsta stad. Skola F-9, matbutik, vårdcentral finns.