Tillbaka till startsidan

Ösögatan 46

Familjedröm på Fortunaterrassen

Vad som är det allra bästa med att bo här är egentligen svårt att avgöra med tanke på att livskvaliteten som erbjuds tickar precis alla boxar. Alla årstider har sin charm. På höstkanten förvandlas den lummiga trädgården till en sprakande höstpalett och då skördas också äpplen och päron i mängder. Under sommarmånaderna glittrar havet och skugga hittar du i någon av trädgårdens alla rum. Ven skiftar färg efter säsong och de riktiga kalla vinterdagarna passerar isbrytarna i sundet. En klar dag ser man faktiskt hela vägen till Köpenhamn och skymtar tinnarna på kyrktornen.

235 välplanerade och moderna kvadratmeter fördelar sig över två plan med tillbyggnad innehållande bastu & förråd. En bodröm för den stora familjen med extra plats för övernattande gäster med flera sovrum och badrum. Två av sovrummen har badrum ensuite. På tomten samsas trädäck, två uteplatser, varav en under tak, gräsmatta med den blå lockande poolen. Utemiljön är i allra högsta grad genomtänkt och det finns många möjligheter för familjen att umgås i trädgårdens olika rum. För den som önskar ett vinterbad finns en bastu att värma sig i efteråt. Trots trädgårdens alla rum är den lättskött och här behöver man inte kompromissa om trädgårdsarbete inte rymmer plats i schemat. Via en trätrappa, alternativt direkt ut från allrummet på ovanvåningen nås takterrassen med milsvid utsikt över Öresund, Ven och Köpenhamn. För den djärva kan man ta ett ordentligt kliv ut härifrån och rakt ner i poolen.

På entréplan finns ett stort skjutbart fönsterparti från golv till tak som suddar gränsen mellan vardagsrum och poolområdet och släpper in utemiljön i huset. Ett stort och välplanerat kök inbjuder till samkväm samtidigt som det är delvis avgränsat från vardagsrummet. Det finns sovrum och badrum på båda plan med mycket goda förvaringsmöjligheter. Totalt hela tre klädkammare samt möjlighet till extra förvaring i groventrén.

Här på Fortunaterrassen bor ni lugnt och ostört med plats för tre bilar på framsidan av byggnaden. Eftersom fastigheten är belägen på en gavel ger det extra tomtyta och blir insynsskyddat. Om man önskar ett salt dopp finns Rydebäcks strand och Öresund på promenadavstånd. Rydebäck är ett mycket omtyckt familjeområde och erbjuder bra skolor och goda kommunikationer.

Välkommen till en stilren och vacker bodröm för livsnjutarfamiljen.

Typ
Kedjehus
Boarea
235 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
799 kvm
Pris
8 500 000 kr eller högstbjudande
Visning
Sön 2 Oktober Kontakta mäklaren för tidsbokning.
Ansvarig mäklare
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Mariella Fåke
0733-72 16 16
mariella.fake@valvet.se

ENTRÈ

Välkomnande och ljus entré. Målat klinkergolv och målade väggar.

GÄSTTOALETT

Från entrén nås en gästtoalett. Wc, handfat samt spegel. Trägolv och målade väggar.

GROVKÖK/TVÄTT

Mycket praktisk groventré med flera stora skjutgarderober för smart förvaring. Här finns även tvättmaskin, torktumlare samt vask och uppvärmningssystem.

SOVRUM MED WALK IN CLOSET

Lyxigt sovrum beläget på entréplan med walk in closet. Inredning från Ikea i garderoben och en heltäckningsmatta för den äkta känslan. I Sovrummet ligger ett parkettgolv och väggarna är vitmålade.

BADRUM (ENSUITE)

Till sovrummet på första plan finns även ett badrum ensuite vilket är extra lyxigt. Ljust och rymligt och inrett med kakel och klinker. Här finns dusch, kommod, spegel samt hyllor för förvaring. Badrummet renoverades 2007.

KÖK & MATPLATS

Husets kök, som renoverades 2009, är till ytan mycket väl tilltaget och erbjuder god förvaring i både lådor och luckor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, spisfläkt, mikro, diskmaskin, två vinkylar samt helt kyl & frys. I köket finns utrymme för matplats precis vid flera fönster och ett stort skåp rymmer plats för extra servisen. Mellan köket och matplatsen löper en bardisk där familjen kan hänga i väntan på kvällens middag. Spotlights i taket, vitmålade väggar samt parkettgolv.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet i vinkel rymmer gott och väl både ordentlig soffhörna och annat möblemang om så önskas. Stora skjutpartier fönster skänker extra ljus åt rummet och gränsen mellan ute och inne suddas ut. Målat parkettgolv och målade väggar.

UTEPLATS UNDER TAK

Uteplats ute fast inne. Uteplatsen är nämligen skyddad från vind och under tak. Här ryms utan problem ett loungeset eller matplatsmöbel. Trädäck.

FÖRRÅD & BASTU

I separat byggnad belägen bredvid poolen finns förråd samt bastu. 2008/2009.

POOL

Väl tilltagen pool som rymmer familjen och alla dess vänner. Runt poolen ligger ett trädäck som erbjuder plats för flera solbäddar och parasoll. Aggregatet till poolen sitter i ett seperat utrymme längs husväggen. 2008/2009.

ALLRUM

På husets övre plan öppnar sig ett ljust allrum med plats för soffor. Familjens andra vardagsrum. Härifrån finns en utgång till takterrassen.

TAKTERRASS

Stor takterrass där endast fantasin sätter gränser för möbleringen. Härifrån har man utsikt över Rydebäcks takåsar, Öresund, Ven och Köpenhamn. Trädäck och träräcke.

MASTER BEDRROM

Lägenhetens absolut bästa sovrum där man vaknar till havsutsikt. Stora fönster släpper in mycket ljus och här möbleras perfekt med en dubbelsäng. Fransk balkong. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM (ENSUITE)

Även detta sovrum har ett badrum ensuite med dusch, kommod och spegel. Badrummet renoverades 2007.

SOVRUM

Ett perfekt barnrum, gästrum eller kontor beläget i öster. Parkettgolv och målade väggar.

SOVRUM

Ännu ett perfekt barnrum, gästrum eller kontor belägre bredvid det andra i öster. Parkettgolv och målade väggar.

KLÄDKAMMARE X 2

På övre plan finns två rymliga klädkammare för praktisk förvaring.

BADRUM

Från allrumet på övre plan nås ännu ett badrum detta med badkar. Här finns kommod, spegel samt wc. Badrummet är från byggnationsåret.

Byggnad

Fast.beteckning
Granholmen 19
Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2000
Boarea
235 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren

Observera att ytan enligt fastighetsregistret är 145 kvm.

Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Gaspanna med möjlighet att konvertera till luft/vatten
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till och frånluft med återvinning

Tomten

799 kvm.

Bilplats

Parkering på uppfart på fastighetens framsida

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 244 kr/år
Hushållsel
39 445 kr/år
Vatten/avlopp
5 118 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
5 300 kr/år
Summa
64 107 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

I samfällighetsavgiften ingår renhållning och Telia kabel-tv. Även kostnader för underhåll av gemensamma utrymmen och skötsel av grönområden mm. Samfällighetens medlemmar har tillgång till en festlokal med pentry och övernattningsmöjligheter.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
108 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Pris
8 500 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde
3 641 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår
2000
Byggnadsvärde
2 304 000 kr
Markvärde
1 337 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Granholmen GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning
Typ
Kedjehus
Boarea
235 kvm
Antal rum
7 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
799 kvm
Pris
8 500 000 kr eller högstbjudande