Tillbaka till startsidan

Sanatorievägen 2

Sommardröm i Vejbystrand

Välkommen till denna sommardröm vid Vejbystrands sandstrand och småbåtshamn! Här kan du njuta av en slående havsutsikt, sol, bad och båtliv från första parkett. Med stranden och hamnen som närmaste granne vaknar du till havets brus, friska havsvindar, måsarnas rop och båtarnas kluckande ljud.
Med en boarea på 172 kvm och ytterligare 73 kvm biarea, erbjuder detta underbara hem gott om utrymme för hela familjen. Hemmet andas klassisk tidlöshet och hemtrevnad. Stora sociala sällskapsrum gör det enkelt att samlas många för fest och middagsbjudningar. Den stora inglasade verandan med sina helglasade vikdörrar är husets verkliga pärla. Härifrån har man utsikt mot hamnen och havet i västerläge och kan njuta av kvällssolens sista strålar, tills den långsamt försvinner ner i horisonten.
På tomten finns även ett charmigt isolerat gästhus med eget kök och badrum, perfekt för gäster eller för tonåringen som önskar en egen privat plats.

En stor trädgård omsluter huset och bjuder på allt från fantastiska rosor, vind och insyns-skyddade uteplatser och stora gräsytor för spel och lek.
Den direkta närheten till havet och hamnen bjuder in till en aktiv livsstil. Här kan du enkelt njuta av segling och vattensporter direkt utanför dörren eller ta en avkopplande promenad längs den vita sandstranden. Badbryggan nedanför huset är det givna valet för morgon- och kvällsdoppet. I hamnen ligger även två trevliga restauranger och en glasskiosk.
Sanatorievägen 2 är en bodröm på många sätt. Kanske just ditt paradis på jorden?

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
172/73 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 281 kvm
Pris
16 000 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Ljus, rymlig entréhall med spröjsade fönster och grått tåligt klinkergolv. Skjutdörrsgarderober med gott om plats för ytterkläder. Nedgång till källaren. Helkaklad gästtoalett med elburen golvvärme. Toalett, handfat med underskåp, och högskåp. Rakt fram från entrén kommer man in i TV-rummet. Fönster och utgång till altanen och trädgården i söder. En kamin värmer gott kalla vinterdagar. Stort vardagsrum/matsalsrum med stora spröjsade fönster i söder och väster med fantastik utsikt över småbåtshamnen och havet. Även detta rummet har utgång till altanen i söder. Ifrån detta rummet leder en trappa upp till en del av ovanvåningen. Trappan är tillverkad av Jönssons snickeri.
I från vardagsrummet öppnar dubbeldörrar upp mot ett inglasat uterum som vänder sig i nordväst. Härifrån har man en härlig havsutsikt och kan njuta av kvällens sista solstrålar. Stora vikpartier göra att man kan öppna upp glaspartierna vid varma sommardagar. Köket har även det dörr till det inglasade uterummet. Trivsamt arbetskök med matplats. Köket har bänkskivor i granit, kyl/frys (Samsung 2022), inbyggnadsugn (electrolux), inbyggnadsmicro (Sharp), spis (?) och diskmaskin (?).
Sovrum på enréplan med fönster mot trädgården i söder. Stor garderobsvägg med skjutdörrar. Rymligt helkaklat badrum (renoverat 2012) med golvvärme. Tvättställ med underskåp och stor inbyggd spegel. Högskåp. Duschkabin med massagefunktion. toalett och stort fönster som ger fint dagsljus i rummet.

Övre plan

Ovanvåningen som nås från vardagsrummet består av ett rum med parkettgolv och två fönster mot havet i väster. Här har man panoramautsikt över Skäldervikens blå vatten med Kullaberg i fonden.
Från entréhallen leder en vitmålad trappa upp till en andra del av ovanvåningen. Man kommer upp i en hall med två sovrum på var sida. Ett sovrum med fönster i öster, slipade furugolv och klädkammare. Det andra sovrummet har vitmålade trägolv, fönster i väster med havsutsikt.

Källare

Hela källaren har gråmålat betonggolv och vitmålade väggar. Nymålat 2023. Förråd under trappan. Matkällare. Förrådsrum. Pannrum/förråd, här står kombipannan. Snickeriverkstad. Toalett med klinkergolv, hadfat och toalett. Hall med källaruppgång till trädgården. Tvättstuga med tvättmaskin (Whirlpool), vask, skåpinredning. Linor för tork av tvätt. Dusch och bastu.

Gästhus

Gästhuset har ett stort allrum med en hälig takhöjd med öppet upp i nock. Klinkergolv innanför entrén, i övrigt parkettgolv. Spröljsade fönster i tre väderstreck och med havsutsikt i väster. Utgång till trädäck som även det har havsutsikt och en fantastisk kvällssol. Här kan man njuta av solnedgången tills den försvinner ner i horisonten. Kök med luckor i ek och bänskskivor i laminat. Kyl och frys (Gorenje), Spis (gorenje), micro. Sovrum med tre bäddar. Helkaklat badrum med golvvärme, dusch, toalett och handfat. Sovloft med två bäddar.

Byggnad

Fast.beteckning
Vejby 11:55
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1940 (Huset är om och tillbyggt. Gästhus 2002)
Boarea/biarea
172/73 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning. Enligt taxeringen är boarean 158 kvm och biarean 12 kvm.

Biarea för garage är 26 kvm och uterummet är 19 kvm.

Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Fasad
Trä/tegel
Stomme
Tegel i gamla delen, trä i tillbyggnaderna
Fönster
Treglas, tvåglas i verandan
Bjälklag
Betongbjälklag i gamla delen, krypgrund & platta.
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Källare,
Uppvärmning
Kombipanna med elpatron. Vattenburna element.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
1997
Övriga byggnader
Gästhus, vidbyggt garage med förråd.

Tomten

1 281 kvm.

Bilplats

Garage samt parkeringsplats

TV- och internetanslutning

Bredband: ADSL (Fiber ligger i gatan).

Driftkostnader

Uppvärmning
25 774 kr/år
Vatten/avlopp
4 029 kr/år
Sotning
485 kr/år
Renhållning
3 085 kr/år
Försäkring
4 173 kr/år
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
37 546 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 12 452 kr tillkommer)

I uppvärminingskostnaden ingår även kostnaden för hushållselen. Elen har varit bunden till en mycket fördelaktigt pris på 0,52 öre/kWh inkl moms via Borås el.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-05)
Energiprestanda
107 kWh/m2 och år
Energiprestanda
210 kWh/m2 och år
Energiklass
F

El

Elbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Borås el
Elförbrukning
26000 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Folksam

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
16 000 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
12 452 kr
Småhusmark
2 366 000 kr
Småhusbyggnad
1 643 000 kr (1962)
Småhusbyggnad
422 000 kr (2002)
Taxeringsvärde totalt
4 431 000 kr

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2008-12-18) Byggnadsplan (1962-12-21) Byggnadsplan (1947-04-08)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
172/73 kvm
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 281 kvm
Pris
16 000 000 kr

Allmänt

Vejbystrand ligger fint längs havet. Det finns skola F-9, bibliotek och matbutik.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går till Vejbystrand.