Prenumerera på Valvets nyhetsbrev
Tillbaka till startsidan

ÄNGELHOLM - VÄSTKUSTENS NYA STJÄRNA

Just nu växer Ängelholm mycket norrut, i Skepparkroken, Björkhagen, Magnarp och Vejbystrand.

Det har upplevts som att Ängelholm länge legat i skuggan av populära orter som Båstad, Torekov och Mölle, men har på bara några få år hamnat mitt i rampljuset. Utflyttade Ängelholmare återvänder till sin barndomsstad, invånare i närliggande kommuner och städer som Malmö, Helsingborg och Halmstad lockas av den lilla stadens charm. Samtidigt ser stockholmare att de kan få en kustnära premiumbostad och pendla till arbetet i huvudstaden via flygplatsen, eller arbeta via länk med nya jobba-hemma-vanor.

Vad är det då med denna lilla pärla, mitt emellan de vackra bygderna på Bjärehalvön och Kullahalvön som lockar så? – Det är en väldigt fin liten stad som har allt – och dessutom på cykelavstånd, säger Linda Wahlberg, mäklare på Valvet i Ängelholm. För nio år sedan slog Valvet upp portarna till kontoret på Rönnegatan. Då hade omvärlden ännu inte fått upp ögonen för staden. – Jag har alltid trott att Ängelholms storhetstid kommer. Staden är fin oavsett livssituation, den är för alla som uppskattar en trygg småstad med vacker natur. Barnen tar sig enkelt till sina träningar och olika aktiviteter. Hembygdsparken med mängder av aktiviteter som är gratis och en stadskärna med många trevliga butiker som inte ingår i kedjor – en riktigt mysig shoppingstad. Pensionärerna trivs också här efter som det är så nära till allting, säger hon och fortsätter: – Ängelholm är en sommarstad som ”lever” året runt. Ängelholms 6 km långa sandstrand har korats till en av Sveriges finaste stränder. Därefter kommer ett pärlband med havsbad och sandstränder längsmed hela kustremsan. Att Ängelholms stadskärna är 500 år gammal och mysig att strosa i har sin del i populariteten, plus närheten till skog och vattendraget Rönne å som inbjuder till vackra promenader. – Infrastrukturen gör ju också sitt till. Du tar dig till flygplatsen på tio minuter, till Helsingborg på en halvtimme och lite längre bort finns även Malmö och Köpenhamn, med bra tågförbindelse.

Efterfrågan är störst på kustnära bostäder men Valvet säljer i hela Ängelholm. – Just nu växer vi mycket norr om Ängelholm, i Skepparkroken, Björkhagen, Magnarp och Vejbystrand. En fantastisk kuststräcka där vi är stolta över att få förtroendet att förmedla så många fina bostäder. Och med ökad efterfrågan ökar också priserna. Snittpriserna per kvadratmeter på bostadsrätter har ökat med nästan
20 000 kronor sedan 2005. – Staden har börjat få de priser den förtjänar. Ängelholms kommun har gjort stora investeringar i staden. Många bostäder har renoverats från grunden och dessutom byggs det nytt på många platser. Nu finns här riktiga lyxbostäder som kanske inte riktigt fanns här förr.

Bland det som byggs just nu nämner Linda bland annat villatomter i Magnarp, Vejbystrand, Havsbaden och Adolfsfält. Det byggs även stora områden centralt med såväl hyresrätter som bostadsrätter. Söder om centrum, på Fridhem, växer ett helt nytt område fram med varierad bebyggelse. Men finns det verkligen så många som vill bo i Ängelholm? – Absolut, efterfrågan är större än utbudet. HSB:s byggprojekt vid Brf Åkanten som har inflyttning i februari 2022 har nästan sålt slut på lägenheterna. Det gick oerhört snabbt. Även nyproduktionsprojektet Valvet förmedlar i den nya spännande stadsdelen Fridhem, Brf Fridhem Fotbollen, har sålt slut i etapp 1 och är i slutfasen av försäljningen i fas 2.

Den ökade efterfrågan och nyproduktionsprojekten har gjort dagarna på jobbet mer än fyllda för Linda och kollegan Jonas Troedsson. Så efter sommaren har de fått välkomna en ny medarbetare: Mäklaren Fredrika Brunnström, som också hon bor Ängelholm. – Vi är jätteglada för att hon börjat här. Vi behöver vara en till för att möta kundernas behov. Det ökade intresset för Ängelholm har inneburit att Valvet har sålt fler bostäder här än vanligt under de senaste månaderna. Detta är ett bevis på att staden har blivit mer attraktiv och samtidigt är det ett kvitto på att vi som mäklare är uppskattade och har stort förtroende hos våra kunder. Något som vi både är tacksamma och stolta över, avslutar Linda.