Prenumerera på Valvets nyhetsbrev
Tillbaka till startsidan

Vi är mäklare i Höganäs

Valvet säljer bostäder i Höganäs som ligger norr om Helsingborg och söder om den kända badorten Mölle.
Höganäs var från början ett enkelt fiskarsamhälle men i slutet av 1600-talet påbörjades stenkolsbrytning i Höganäs. Hundra år senare startades också en framgångsrik gruvindustri i Höganäs och ett gruvsamhälle växte fram. Detta var ursprunget till dagens Höganäs AB, som numera bland annat tillverkar järnpulver. I samband med stenkolsbrytningen hittade man lera, som från början endast var en restprodukt. Detta ledde till att ett tegelbruk anlades på 1820-talet. Runt 1830 startade tillverkningen av blyglaserade bruksföremål i keramik och efter ett par år föddes de vida berömda "Höganäskrusen" som tillverkas än idag av Höganäs Saltglaserat.
I Höganäs finns många intressanta byggnader och platser som vittnar om stadens historia. Tex i Salthallarna, industrilokalen där Höganäskrusen en gång tillverkades, är idag ombyggt till en kreativ mötesplats där du hittar små butiker, caféer och restaurang. Väl värt en omväg.
Staden erbjuder det mesta inom service och handel och allt på ett bekvämt avstånd. Naturen är ständigt närvarande och havet sätter naturligtvis sin prägel på hela staden. Den långa sandstranden som kallas för Kvickbaden " lockar många människor under de varmaste dagarna och Höganäs hamn med hamnkrog, lekplats och övrig service för den som besöker Höganäs med båt.

Om du är intresserad av att köpa eller sälja en bostad i Höganäs, hör av dig till Tobias Florén, Christina Larsson eller Sara Claranius.