Prenumerera på Valvets nyhetsbrev
Tillbaka till startsidan

Vi är mäklare i Rydebäck, Glumslöv, Borstahusen och Ålabodarna

Rydebäck är en tätort huvudsakligen i Helsingborgs kommun, med en mindre del i Landskrona kommun (Glumslövs distrikt). I orten, som ligger söder om Helsingborg vid Öresund, finns Rydebäcks gård. Bebyggelsen är till största del villor, men hyresrätterna ökar stadigt. Rydebäck har ett strategiskt läge och är en populär ort för dem som pendlar både norrut till Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Lund och Malmö.

Glumslöv är en tätort i Landskrona kommun och kyrkby i Glumslöv socken. Det sägs att Glumslöv socken fått sitt namn efter en bondehövding vid namn Glum eller Glom och som kanske är begravd i någon av traktens ättehögar. Efterleden -löv betyder arv och är en av de äldsta namnformerna med anor från järnåldern. 2012 firades Glumslövs 1200-årsjubileum. Från 1960-talet byggdes Glumslöv ut i olika omgångar med villabebyggelse. Glumslövs tätort har under 200 år förändrats från två bondbyar till en villaförort mellan Landskrona och Helsingborg.

Borstahusen är ett fiskeläge från 1770-talet, som ligger i nordvästra Landskorna med sikt över till ön Ven. Fiskeläget grundades 1776 av de två bröderna Rasmus Andersson Borste och Jöns Andersson Borste, som också givit det sitt namn. Kring bebyggelsen från 1770-talet finns idag Borstahusens fritidsområde med camping, golfbanor och badstränder.

Ålabodarna är en småort och ett fiskeläge i Glumslövs socken, Landskrona kommun. Det är beläget vid Öresund i höjd med ön Ven, omkring 3 kilometer väster om Glumslöv. Huvudsakligen är fastigheterna bebodda året runt men allt fler används som sommarnöjen. I hamnen har de flesta yrkesbåtar nu ersatts av fritidsbåtar.

Fortuna är en tidigare småort vid Öresund på gränsen mellan Helsingborg kommun och Landskrona kommun. År 1990 definierade SCB Fortuna som en småort. Därefter växte den samman med tätorten Rydebäck.

Om du är intresserad av att sälja eller köpa en bostad i Rydebäck, Glumslöv, Borstahusen eller Ålabodarna kontakta Mariella Fåke.