Prenumerera på Valvets nyhetsbrev
Tillbaka till startsidan

Vad betyder egentligen Under hand?

Fler kunder än någonsin kontaktar Valvet och önskar att vi ska sälja deras bostad utan att exponera den på marknaden. Vi kallar det för FÖRSÄLJNING UNDER HAND – men vad innebär det egentligen och hur går det till? Varför väljer fler och fler att sälja sina bostäder på det här ”hemliga” sättet?

På Valvet jobbar varje mäklare med fokus på ett eller flera utvalda områden. Resultatet blir att varje mäklare får en djupare kunskap och större insikt om ”sitt” område. Dessutom får man vetskap om vem som är på gång att flytta och vem som letar nytt på området.

Alla mäklare på Valvet arbetar också aktivt med ett kundregister för varje område, vilket uppdateras varje vecka med aktuella kontakter. För dig som är på bostadsjakt finns det många fördelar med att registrera dig som aktivt sökande i vårt kundregister. Då får du utvalda bostäder presenterade för dig, som matchar de önskemål du har.

När man väljer att sälja sin bostad ”under hand” innebär detta att bostaden inte exponeras på Hemnet, på sociala medier eller i annonser. Vi formar istället en mer kontrollerad process där den ansvariga mäklaren väljer ut en eller flera spekulanter från kundregistret som den aktuella bostaden sedan presenteras för.

Valvet har lång erfarenhet av detta arbetssätt och säljer idag fyra av tio av alla bostäder under hand. I vissa områden är den siffran ännu högre.

”Vi har märkt en ökad efterfrågan på att sälja sin bostad under hand de senaste åren”, säger Peter Imméll, en av de mäklare som säljer flest bostäder under hand på Valvet.

”Anledningarna till att vissa kunder önskar en diskret försäljningsprocess varierar. Det kan handla om allt från byte av arbete som inte ännu är offentligt till skilsmässor, eller kanske vill man helt enkelt inte exponera sin bostad offentligt. Jag upplever att de kunder som säljer sin bostad under hand är väldigt nöjda. Det går ofta snabbt och smidigt och man slipper visningar och exponering av sina bostäder i media.”

Att sälja sin bostad under hand är ett försäljningssätt som har kommit för att stanna. Ditt drömboende kanske redan finns till salu – hos oss – under hand. Och köparen till din bostad kanske redan finns redo i vårt kundregister.

Kontakta oss på 042-12 16 16 så hjälper vi dig att hitta rätt mäklare för just ditt område.

ATT SÄLJA UNDER HAND – STEG FÖR STEG

  • Säljaren kontaktar Valvet och den mäklare som är ansvarig i det aktuella området.
  • Mäklaren gör en värdering av bostaden och kommer tillsammans med säljaren överens om ett marknadsmässigt pris.
  • Mäklaren tar sedan kontakt med spekulanter som är relevanta för det specifika objektet.
  • Mäklaren visar bostaden för kunden/kunderna. Vi kallar det VIP-visning.
  • Säljare och köpare kommer överens och affären har gått snabbt och smidigt.