Tillbaka till startsidan

Drottninggatan 60

Pampig sekelskiftesvåning med två balkonger & terrass

Vid 1800-talets slut uppfördes denna vackra och pampiga fastighet på en av Helsingborgs mest populära gator. Drottninggatan är en av stadens längsta och följer du den får du längs vägen uppleva både cityliv, kultur, shopping, omtyckta restauranger och den härliga strandpromenaden.

Nr 60 är belägen i centrum med utsikt över teatern och vidare ner mot Norra hamnen och sundet. Då denna våning är genomgående erbjuder den det bästa av två världar. Stadens puls längs Drottninggatan och ett lugn mot passagen och gågatan.

Denna våning totalrenoverades 2016 och passar utmärkt för er som bara precis vill flytta rakt in. Detaljerna är smakfulla och genomtänkta och våningen passar såväl paret som vill ha gott om ytor så som familjen som behöver tre sovrum. Planlösningen är enastående med många rymliga ytor perfekt för samkväm och en privat avdelning en trappa ner med sovrum.

Möjligheterna att ta en nypa luft är flera. Här erbjuds nämligen två balkonger, en fransk balkong och en stor terrass.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
176 kvm
Antal rum
6 rum
Månadsavgift
5 904 kr/mån
Pris
7 500 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Lisa Wicknell
0721-61 16 16
lisa.wicknell@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Peter Imméll
0708-40 16 16
peter.immell@valvet.se

RENOVERINGSBESKRIVNING

Under 2016 totalrenoverades denna våning på Drottninggatan grundligt. Med hjälp av arkitekt och byggare planerades och byggdes lägenheten om helt enligt nuvarande ägares önskemål. Det innebar bland annat ändring av planlösning, ny och omdragning av el, skenor för belysning i taken, takrosetter, målning och tapetsering, nya golv samt helt ny inredning i kök samt badrum och duschrum.

ENTRÈ VIA HISS

Välkommen direkt in i lägenheten via hiss. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt en garderob. Klinkergolv och målade väggar.

DUSCHRUM

Nås från lägenhetens hall. Dusch, kommod, spegel med belysning samt vägghängd toalett. Inrett i kakel och klinker i stilrena färger.

KÖK

Grått HTH kök med påkostad maskinpark och inredning. Köket har utrustats med dubbla fläktar, extra bred induktionshäll med grill, fritös, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin, hel kyl & frys samt arbetsbänk i rostfritt samt bok. Köket ligger i direkt anslutning med öppen planlösning mot matrummet. Lameller delar snyggt de två rummen om så önskas.

MATRUM

Rymligt matrum som rymmer större möblemang. Ljust och luftigt med utgång till balkong mot Drottninggatan. Parkettgolv och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM 1 & 2

Två vardagsrum i direkt anslutning till varandra med en andra utgång till balkongen mot Drottninggatan. Två fönster släpper in mycket ljus och båda rummen kan enkelt möbleras för sociala ytor. Parkettgolv och tapetserade väggar.

BALKONG

En av lägenheternas två balkonger belägen mot Drottninggatan i västerläge. Härifrån erbjuds utsikt över sundet mellan Citys byggnader.

PASSAGE

Några trappsteg ned nås en passage som leder till den mer privata delen av våningen. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM MED BAD EN SUITE

Ett stort sovrum med badrum en suite som idag används som ett allrum. Möblerbart för dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Fransk balkong mot Drottninggatan. Parkettgolv och ljusa väggar.

BADRUM

Stort badrum med goda förvaringsmöjligheter i både skåp och lådor. Badrummets inredning är från Hth och har utrustats med kommod, dubbla handfat, spegel med belysning, vägghängd toalett, dusch samt tvätt och tork. Badrummet är inrett i kakel och klinker som snyggt matchats mot inredningen.

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE

Lägenhetens andra sovrum som är beläget mot gården med utgång till balkong. Från rummet nås även en klädkammare som rymmer andra säsongens kläder och skor. Tapetserade väggar samt parkettgolv.

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE

Det tredje sovrummet som även det rymmer klädkammare. Även från detta rum finns en utgång till balkongen belägen mot gården. Tapetserade väggar samt parkettgolv.

BALKONG

Skyddad balkong mot föreningens gård som nås från två av våningens sovrum. Perfekt frukostbalkong.

TERRASS

Utan tvekan en av Citys absolut bästa terrasser. Mycket rymlig och lugnt belägen som dessutom rymmer ett stort utemöblemang. Terrassen nås från våningens hall och har trätrall.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1890
Boarea
176 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren. Observera att lägenheten är registrerad som en 5:a om 166 kvm enligt lägenhetsregistret..
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns. Våningsplan 2 av 5. .
Övriga byggnader
Tillhörande lägenheten finns två förråd, ett på vinden och ett i källaren. Föreningen har gemensam tvättstuga.

Ekonomi

Pris
7 500 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
5 904 kr/mån. Inkl värme, VA samt basutbud kabel-tv
Andel i föreningen
9.93888%
Andel av årsavgift
9.93888%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
800 kr
Försäkring
250 kr
Summa
1 050 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
174 kWh/m2/år
Energiklass
G

Uteplats

Denna lägenhet erbjuder två balkonger, en fransk balkong samt en stor egen terrass.

Förening

Namn
Brf Fiskaren Nr 34
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716406-9937
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Antal lokaler
6 st
Renoveringar
Se senaste årsredovisning för mer information om utfört och planerat underhåll.
Gårdsplats
Mellan föreningens byggnader på Drottninggatan/Kullagatan finns en gård och en passage mellan de två adresserna.
Allmänt om föreningen
Föreningen förvaltas av HSB och bildades 1980. Fastigheten är geografisk belägen på Drottninggatan 56-60 och Kullagatan 53-55.

Förening

Namn
Brf Fiskaren Nr 34
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716406-9937
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Antal lokaler
6 st
Renoveringar
Se senaste årsredovisning för mer information om utfört och planerat underhåll.
Gårdsplats
Mellan föreningens byggnader på Drottninggatan/Kullagatan finns en gård och en passage mellan de två adresserna.
Allmänt om föreningen
Föreningen förvaltas av HSB och bildades 1980. Fastigheten är geografisk belägen på Drottninggatan 56-60 och Kullagatan 53-55.