Tillbaka till startsidan

Carl Westmans allé 8A

Äntligen är en av läkarbostäderna inne i Maria Park till salu

Välkommen till sinnesfrid och Carl Westmans allé. Här erbjuds nu ett boende i före detta Överläkarvillan - arkitekt Carl Westman.

Gruset knastrar under hjulen när du kör in på uppfarten. Omgivningarna är överväldigande vackra med den lummiga parken och trädgården som gränsar till naturreservatet med all sin grönska och hästarna i hagarna runt Pålsjö gård.

VÄLKOMMEN IN
Ett påtagligt lugn finns i denna våning i tre plan med 7 rum och kök och totalt 289 underbara kvadratmeter. Våningen andas atmosfär och tidstypiska detaljer i kombination med känsla för kvalité. Du välkomnas av en såväl pampig som privat entré med tillhörande veranda i husets gavel. Entréplan erbjuder även en rymlig och inbjudande hall samt separat kapprum och gästwc.

En trappa upp på våning två finner du ett synnerligen välplanerat boende med charm kombinerat med inbjudande öppna sällskapsdelar, fint ljusinsläpp och generös takhöjd. Våninsplanet erbjuder sällskapsrum med rymlig matsal, balkong och öppen spis i marmor. Längre in på våningsplanet finns förutom välbevarade detaljer från byggåret, ett inbjudande kök med ett gammaldags skafferi. På detta plan finns dessutom ett sovrum och ett generöst tilltaget badrum med tvättavdelning.

Ytterligare en trappa upp, i det som tidigare var husets vind och som 2004 byggdes om och införlivades i boendet finns den privata delen av bostaden. Stort inbjudande allrum med öppen spis och öppet upp i nock och synliga takbjälkar ger rymd. Två takfönster med balkongfunktion släpper in både ljus och underbart fågelkvitter när de fälls ut soliga fina dagar. Längre in och i husets ena gavel finns en avdelning med tre fina sovrum samt ett stort badrum med dusch och bastu. Två separata klädkammare. Förutom moderna takfönster finns vackra spröjsade originalfönster som vetter både mot den grönskande baksidan och Pålsjö skog i bakgrunden.

MARIA PARK
Området är enastående vackert med sin grönska och utformning, vilket bidrar till atmosfären som infinner sig här. Om det är historiens vingslag som gör sig påminda, om det handlar om den lugna trafiken eller kanske bara det faktum att du befinner dig i en fantastisk vacker miljö så är det påtagligt.

Den stora tegelbyggnaden byggd 1920 har tidigare varit en överläkarvilla och en del av Sankta Maria sjukhus. De ståtliga byggnaderna ger känslan av herrgårdsmiljö. Hela området är en enda stor vacker park vilket gör att Mariastadens lite mer intensiva liv känns avlägset.
Du har entrén till Pålsjö skog någon minut från dörren. Du bor i grönskande omgivningar med en stor gemensam trädgård med gräsmatta och flera privata uteplatser att duka upp för lunch eller grilla när vädret tillåter. En planteringshörna finns för dig med odlingsdrömmar. För den med egen häst finns Pålsjö gård med stall och ridhus fem minuteras promenad bort på andra sidan vägen. Promenad och ridvägarna runt i Pålsjö är ljuvliga! En grusväg genom Pålsjö skog tar dig genvägen ner till stranden eller till Sofiero.

Mariastaden som finns i närheten, erbjuder bra service i form av mataffär, gym mm. I bostadsområdet finns även vårdcentral i ett av de gamla husen. Flera skolor och dagis med olika inriktningar finns också i området.
Vill du trots allt vidare in till Helsingborg finns hållplatsen alldeles i närheten och här går bussarna till sent in på nätterna.

Varmt välkommen med din intresseanmälan.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
289 kvm
Antal rum
7 rum
Månadsavgift
7 394 kr/mån
Pris
7 800 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Peter Imméll
0708-40 16 16
peter.immell@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Jessica Heinegren
0708-20 16 16
jessica.heinegren@valvet.se

Bostaden totalrenoverad med start 2003-2004.

HALL/TAMBUR

Pampig entre i husets gavel. Rymlig tambur med förvaring i skjutdörrsgarderober. Målade väggar och golvet pryds av vacker kalksten från Öland. Ett valv leder in till kapprum med fönster ut mot entrésidan. Här finns även en gästtoalett med klinkergolv och kaklade väggar. Målad trappa upp till första plan.

EN TRAPPA UPP:

MÖBLERBAR HALL

Ovanför trappan och med härlig rymd erbjuds en stor möblerbar hall med fint ljusinsläpp, vinrum och med ingång till det stora sällskapsrummet. Målade väggar och gråbetsat plankgolv.

SÄLLSKAPSYTA

Placeringen i husets gavel ger vackert ljusinläpp både från söder och väster. Utgång till balkongen med fritt öppet läge och ljuvlig utsikt över trädgården, ängarna och med Pålsjö skog i bakgrunden. En öppen spis i marmor pryder rummet och ger skön värme och höjer mysfaktorn ytterligare. Målade väggar och gråbetsat plankgolv.

SOVRUM

Rymligt sovrum med tillhörande klädförvaring. Målade väggar och gråbetsat plankgolv. Utsikt äver trädgården, ängarna och Pålsjö skog.

BADRUM MED TVÄTT

Väl tilltaget helkaklat badrum. Utrustat med handfat, hörnbadkar med bubbel och massagefunktion. wc och duschhörna i betongglas. Här finns även diskret och praktiskt planerad avdelning för tvätt med tvättmaskin Siemens- 2012 och torktumlare Bosch. Golvvärme. Två fönster ger fint ljus. Utsikt mot grönskan och de vackra byggnaderna på husets framsida.

KÖK

Kök från Canadakök med luckor i massiv körsbär. Bänkskiva i granit med mosaik ovanför bänkskivan. Diskmaskin Miele - 2010. Ugn och micro Miele - 2012. Köksö med häll, avställningsyta och förvaring. Spishäll och fläkt från Gaggenau. Kyl och frys LG - 2014. Vinkyl Temptech - 2020. Gammaldags skafferi. Målade väggar och gråbetsat plankgolv. Fönster och utsikt mot grönskan och de vackra byggnaderna på husets framsida.

VINDSPLAN

Hela vindsplanet gjordes om till boyta i anslutning till totalrenoveringen och stod klart 2004.
Målade väggar och massivt ekplankgolv genomgående.

ALLRUM

Ett stort allrum med öppet upp i nock, framtagna takbjälkar och gott om plats för möblemang. två takfönster med "balkongfunktion" ger både fint ljus, härlig utsikt och rogivande fågelkvitter. Kamin finns intallerad.

SOVRUM

I husets gavel med fönster mot husets entrésida.

SOVRUM

I husets gavel med takfönster med "balkongfunktion" med utsikt mot husets trädgårdsida.

SOVRUM

Rum med tillhörande klädkammare. Takkupa och fönster mot husets trädgårdssida.

BADRUM MED BASTU

Rymligt badrum med kakel och klinker. Utrustat med handfatsmöbel, wc och duschhörna. Golvvärme. Bastu. Takkupa och fönster med utsikt mot husets framsida.

KLÄDKAMMARE

Placerad i anslutning till sovrummen och med gott om plats för förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1920 (Ombyggt till 4 lägenheter 1997. )
Boarea
289 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt mätning

Hos föreningen är ytan angiven till 300 kvm.

Fönster
Kopplade fönster + Takfönster
Renovering
Stammar bytt i lägenheten 1997 .
• Entré, ytskikten är ommålade, elen är inte bytt men korrigerad,
ny termostat till golvvärmen
• Trappan upp till mellanplanet väggarna är ommålade

Våningsplan 1
• Hallen på mellanplanet väggar och tak ommålade, elen fixad
dock ej bytt överallt
• Vin ”skrubben” är byggd, el fixad
• Vardagsrummet, väggen nedtagen, väggar och tak nymålade
elen är utbytt och infräst i väggarna.
• Hallen till köket väggarna målade
• Köket väggarna målade
• Sovrummet, väggarna målade, elen fixad
• Trappan till våning två, väggen nedtagen, trappa klädd med
eksteg, ledstången anpassad färgmässigt, väggarna målade

Våningsplan 2
Samtliga rum och tak är ommålade.
Elen är utbytt där elektrikern bedömde att det behövdes. Takspottar insatta på träbjälkarna, takspottar bytta till LED utom i badrummet och i kupan i sovrummet.


Övrigt om byggnaden
Serviceavtal med Anticimex.
Larm finns installerat - Verisure

Ekonomi

Pris
7 800 000 kr
Månadsavgift
7 394 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen
29.7%
Bostaden är pantsatt
Nej
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 743 307 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2007-03-07)
Energiprestanda
132 kWh/m2 och år

Balkong/uteplats

Underbart fin veranda under tak vid entrén.
Privat trädäck i trädgården. Stor gemensam gräsmatta med mycket lite insyn.

Bilplats

Parkering (avgift 500 kr/mån) på egen grusplan vid husets gavel. Plats för 3-4 bilar.
Cykelskjul finns.

Förening

Namn
Brf Sinnesfriden
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769601-9681
Föreningens ekonomi
I samband med renovering av källare 2021 ökade medlemmarna insatskapitalet i föreningen med 500 000 kronor, vilket motsvarar kostnaden för renoveringen.
Föreningen äger marken
Äkta/oäkta förening
Äkta
Antal lägenheter
4 st
TV/bredband
Fiber.
Tillåts juridisk person
Nej
Renoveringar
Se förvaltningsberättelse.
Gårdsplats
Trädgård runt huset där varje lägenhet har sin privata uteplats .
Parkering
Finns plats för flera bilar utanför huset vid repsektive ingång.
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, torkrum, gemensamt förråd, 2 källarförråd och verkstad.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades den 15 januari 1997 och man förvärvade fastigheten Maria park 5. Fastigheten består av fyra lägenheter.
Förvaltning sker i egen regi. Medlem i SBC:

Förening

Namn
Brf Sinnesfriden
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769601-9681
Föreningens ekonomi
I samband med renovering av källare 2021 ökade medlemmarna insatskapitalet i föreningen med 500 000 kronor, vilket motsvarar kostnaden för renoveringen.
Föreningen äger marken
Äkta/oäkta förening
Äkta
Antal lägenheter
4 st
TV/bredband
Fiber.
Tillåts juridisk person
Nej
Renoveringar
Se förvaltningsberättelse.
Gårdsplats
Trädgård runt huset där varje lägenhet har sin privata uteplats .
Parkering
Finns plats för flera bilar utanför huset vid repsektive ingång.
Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, torkrum, gemensamt förråd, 2 källarförråd och verkstad.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades den 15 januari 1997 och man förvärvade fastigheten Maria park 5. Fastigheten består av fyra lägenheter.
Förvaltning sker i egen regi. Medlem i SBC: