Tillbaka till startsidan

Ranarpsvägen 200

Drömgård på Bjärehalvön

Westerlynga gård - en välskött och vacker gård på Bjäre med storslagen utsikt över traktens böljande jordbrukslandskap och Kullaberg på andra sidan Skälderviken.
Ett fantastiskt naturskönt läge med bästa tänkbara möjligheter för att förverkliga drömmen om ett gott liv på landet, vare sig man vill odla, ha får, hästar eller söker tillräckligt utrymme för eget företagande.

Vacker huvudbyggnad i korsvirke och kringbyggd innergård med stall, loge och orangeri. Fullutrustad gästlägenhet för uthyrning eller för familjens ungdomar att husera i. 9 ha mark med inhägnade hagar och vackra skogspartier. Stor trädgård med bärbuskar, fruktträd och rejält tilltagen köksträdgård - allt inramat av gedigna stenmurar.

Gården ligger på utmärkt läge med närhet till både Ängelholm och Båstad och traktens fina utbud av goda kommunikationer, kultur, vackra sandstränder och andra sevärdheter.

Typ
Jordbruk
Inriktning
Fritid, Hästgård, Skog, Övrigt
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Ranarp 12:10
Kommun
Båstad
Adress
Ranarpsvägen 200
Område
Bjärehalvön
Antal skiften
1
Areal på skiften
8.9325 ha
Pris
11 500 000 kr eller högstbjudande
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Fredrika Brunnström
0723-60 16 16
fredrika.brunnstrom@valvet.se
Intresseanmälan

Interiör

Större delen av entréplanet att utrustat med vackra trägolv. Innerväggarna är murade och mestadels vitmålade. Innertaken pryds av ljusa takbjälkar och vitlaserad träpanel.

Hall med plats för ytterkläder och skor samt trappa till övervåningen. Rakt fram ligger det stora helkaklade badrummet. Badkar, duschhörna med vikväggar, wc, tvättställskommod och spegelskåp. Två handdukstorkar varav en vattenburen och en elektrisk.
Intill hallen ligger ett rum som idag används som tv-rum. Det går även att nyttja som sovrum.
Vidare in i bostaden ligger det härliga allrummet. Här är husets hjärta och rummet inbjuder till socialt umgänge där den öppna spisen utgör mysfaktor. Plats att möblera med matsalsbord och soffmöblemang. Karaktäristisk korsvirkesdetalj på ena innerväggen.
Det lantliga köket renoverades 2019 och kommer från Smedstorp. Skåpsinredningen är platsbyggd och målad i en ljust olivgrå färg. Bänkskiva i granit och kakel bakom arbetsbänk. Köksö med sittplatser och äldre, väl fungerande vedspis intill murstocken. Separat skafferi. Kyl, frys, ugn, microvågsugn, induktionshäll med inbyggd fläkt, diskmaskin. Utgång till trädäcket via altandörr.
Grovkök/tvättstuga med praktisk klinker på golvet. Tvättmaskin, arbetsbänk med vask och garderobermed skjutdörrar. Hall med utgång till trädgård.
Gästtoalett med wc och tvättställ.

På det övre planet ligger trestavs ekparkett på golvet, väggarna är ljust målade och de två sovrummen, belägna i varsin ände, försedda med blommönstrade tapeter och takfönster.

Allrum inredd med kontorshörna i takkupa med vindunderlig utsikt. Finns önskan om fler sovrum går det att skapa ett mindre rum i detta utrymme. I båda sovrummen samt i allrummet finns klassiska homejakupor och fönster.
Toalett med ljusa väggar och plastmatta, takfönster, tvättställ och spegelskåp.

Byggnader

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1988
Antal rum
7 rok
Boarea
169 kvm
Biarea
94 kvm
Tomt
Välskött, arbetad trädgård med fina planteringar, bärbuskar och fruktträd. Köksträdgård där det bland annat växer sparris, grönsaker, rabarber med mera.
Uteplats
Trädäck i västerläge i anslutning till köket. Här njuter man av kvällssolen och den fina utsikten över landskapet med Skälderviken och Kullaberg i fonden. Orangeri i trädgården vid innergården. Här kan man sitta många vid dukat bord och njuta under de lite svalare sommarkvällarna. Orangeriet förlänger också sommarhalvåret då det går utmärkt att nyttja under vår och höst. 5 kvm som kan användas för att förgro plantor för tidig utplantering och skörd. kvm
Bilplats
Bilplats på innergård med plats för mer än fem bilar.
Renovering
2019 - renovering kök.
2015 - renovering badrum entréplan. Orangeri. Trädäck.
2012 - ny värmepump och elpanna.

Elförbrukning

Elbolag
Bjäre kraft
Elleverantör
Bjäre kraft
Elförbrukning
16609 kWH/år

TV- och internetanslutning

TV
Antenn och kabel för digital marksändning
Bredband
Fiber

Byggnadssätt

Grundmur
Betong
Grund
Krypgrund
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel, trä, korsvirke
Tak
Taktegel
Plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump samt öppen spis med kassett
Vatten/avlopp
Kommunalt avlopp, enskilt vatten med djupborrad brunn
Ventilation
Självdrag. Mekanisk frånluft i bad.

Energideklaration

Status
Utförd
Energiklass
D

Driftkostnader

Elkostnad
33218 kr
Vatten/avlopp
2554 kr
Sotning
413 kr
Renhållningsavgift
3290 kr
Försäkring
7158 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
46633 kr/år
Kommentar
I kostnaden för el ingår uppvärmning. El - Beräknad schablonkostnad 2 kr per kWh. Kostnaden för VA avser kommunalt avlopp (egen djupborrad brunn).

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Area 180 kvm. Beskaffenhet: Bättre. Stallbyggnad där ena delen utgör stall och den andra delen är inredd till lägenhet. Fräsch stalldel som innehåller fyra rymliga boxar med vattenkoppar. Vackert tegelgolv och innertak med panel och takbjälkar. Mindre sadelkammare med möjlighet att bygga ut. Utgång till gödselplatta. Dörr till loge och dörr till lägenhet i andra änden. Gästlägenhet om 94 kvm med egen ingång. Hall, teknikrum med panna och hydrofor, sovrum, separat wc och dusch. Vidare finns ett allrum/tv-rum som också går att inreda till matrum för trevliga fikastunder i stallet. Förråd som går att bygga om till sadelkammare med access från stallet. Kök i gott skick med skåpsinredning i trä. Ugn, spishäll, fläkt, microvågsugn diskmaskin och integrerad kyl/frys. Gästlägenheten fungerar utmärkt som utrymme för familjens ungdomar eller för gäster. För den med önskemål och drömmar om vinprovningar, bed and breakfast, uthyrning eller annan verksamhet är lägenheten lämplig för det också.
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Area 197 kvm. Beskaffenhet: Bättre. Loge inredd med inomhushage för får. Utrymme för maskiner och redskap. Loft ovanför stalldelen som går att inreda efter behov till, till exempel lägenheter, enskilda sovrum, samlings- eller utställningslokal.

Arealer

Arealkälla
Taxerad areal
Skog
2 ha
Åker
5 ha
Bete
1 ha
Övrigt
1 ha
Totalareal
9 ha

Marker

Betesmark
Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
Åkermark
Areal: 5 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
Skogsmark
Areal: 2 ha.

Taxeringsvärden

Småhusmark på lantbruk
473 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk
1 452 000 kr
Betesmark
86 000 kr
Åkermark
960 000 kr
Skog
145 000 kr
Ekonomibyggnad
207 000 kr
Ekonomibyggnad
207 000 kr
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Pantbrev
Totalt 8 st pantbrev om 3 150 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Landskapsbildsskydd Fornlämning (1 st)
Gemensamhetsanläggningar
Säljarna är bydelägare i Ranarps bysamfällighet, detta är inte inskrivet i Lantmäteriets register.
Typ
Pris
11 500 000 kr eller högstbjudande