Tillbaka till startsidan

Östra Farmarevägen 76

Vacker och välbyggd korsvirkesgård på unikt läge

Bland ängar och fält mitt emellan Laröd och Allerum, ligger denna exklusiva gård som nyligen uppförts i gammal stil. Gården är gediget byggt där sten och korsvirke utgör grunden i huset med ett vackert vasstak som kröner byggnaden. Stora bågformade fönsterpartier i trä är en fin detalj och ger samtidigt ett rikt ljusinsläpp i hela bostaden. Köket är vackert och välutrustat med plats för många härliga middagar med familj och vänner. Utemiljön är också en upplevelse! Här finns ett härligt poolområde med utsikt över de omgivande ängarna och fälten och skogen intill skänker både lä och lugn. Den cirka 3 hektar stora marken gör det möjligt att skapa bra beteshagar eller för att njuta av utomhusaktiviteter i denna natursköna miljö.

Stallbyggnaden har för närvarande två lägenheter, ett kontor och ett generöst lagerutrymme. Med en enkel omvandling kan det förvandlas till ett funktionellt stall med alla bekvämligheter.Möjligheterna är många för denna fantastiska gård. Oavsett om du drömmer att skapa din egen hästgård, utveckla ett avkopplande bed and breakfast, eller bara njuta av denna fantastiska plats som ditt privata paradis är platsen perfekt och tillfället nu.

En plats där tradition möter modern elegans och naturens skönhet. Här är din chans att äga något utöver det vanliga.

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Kungshult 7:7
Kommun
Helsingborg
Adress
Östra Farmarevägen 76
Område
Allerum
Antal skiften
1
Areal på skiften
3 ha
Pris
14 975 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Bobbie Donander
0701-44 16 16
bobbie.donander@valvet.se
Intresseanmälan
BOTTENPLAN med vattenburen golvvärme över hela planet. Kalkade innerväggar i alla rum. ENTRÉ/HALL med klinkergolv/ekplankgolv och garderober. TVÄTTSTUGA med klinkergolv. Bänk med vask. Tvättmaskin (Bosch -17) och torktumlare (Bosch -17). Hunddusch med uppmurade väggar. Klädförvaring. Infälld belysning i tak, utgång till trädgård. Värmepanna (Mitsubishi, 17). GÄSTTOALETT med delvis kakel och klinker. Bänk med vask, wc. MASTER BEDROOM med ekplankgolv. Dubbeldörrar ut till uterum och trädgård. "Walk in closet" med ekplankgolv och garderober. BADRUM med kakel och klinker. Dusch, Kommod med vask, wc. Infälld belysning i tak. KÖK med grå köksinredning och ljus stenbänkskiva. Maskinell utrustning: Induktionshäll (Electrolux, -17), köksfläkt, inbyggd varmluftsugn (Electrolux, -17), inbyggd mikrovågsugn (Electrolux, -17). Integrerad diskmaskin (Electrolux, -17), hel kyl med vattendispenser (Siemens, -17) och hel frys med isdispenser (Siemens, -17). Infälld belysning i tak och ekplankgolv. VARDAGSRUM med ekplankgolv och öppet upp i nock med synliga takbjälkar. Kamin. Utgång till uterum och trädgård. OVANVÅNING ALLRUM med parkettgolv. SOVRUM med parkettgolv och garderob. SOVRUM med parkettgolv BADRUM med kakel och klinker. Dusch, badkar, wc, kommod med vask. Infälld belysning i tak. Golvärme (elburen)

Byggnader

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel.
Byggnadsår
2017
Antal rum
5 rok
Boarea
179 kvm
Övrigt
Specialtillverkade dörrar i huset.
Tomt
Gräsmatta om ca 3 000 m² runt boningshuset. Pool utförd med glasfiber. Inkluderar pooltak.
Uteplats
Uterum (28 m²) byggt 2022 i västläge. kvm
Bilplats
Gårdsplan intill boninghuset, plats till 4-5 bilar. Carport med plats för traktor och maskiner.
Renovering
2022 - Tillbyggt uterum 28 m².
2023 - Genomgång av taket är beställt.

Elförbrukning

Elbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Skellefteåkraft
Elförbrukning
40530 kWH/år

TV- och internetanslutning

TV
Fiber
Bredband
Fiber

Byggnadssätt

Grund
Betongplatta med vattenburen golvvärme
Stomme
Lättbetong (Ytong) /korsvirke
Bjälklag
Trä
Fasad
Kalkputs
Tak
Vasstak
Fönster
2-glas isoler (Teakfönster fr. Qvesarum)
Uppvärmning
Luftvärmepump
Vatten/avlopp
Eget vatten via gemensam brunn. (4 st hushåll delar). Vattenkvalité kontrollerad 2023. Avloppsbrunn via gemensamt reningsverk som delas på 4 st hushåll. Kostnader för V/A går via gemensamhetsanläggningen.
Ventilation
FTX mekanisk ventilation med återvinning

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
56 kWh/m2 år
Energiklass
B

Driftkostnader

Elkostnad
111720 kr
Vatten/avlopp
4000 kr
Renhållningsavgift
7544 kr
Försäkring
8959 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Övrigt
15000 kr
Summa
147223 kr/år
Kommentar
Eldriftenskostnaden inkluderar både hushållsström och uppvärmning för alla byggnader på gården samt poolen. Övrigtposten inkluderar underhåll av reningsverket för avloppet, vattenbrunnen samt väg och dikeskostnaden.

Ekonomibyggnader

Stall/lager/lägenheter
Area: 458 m² (Enligt ritning) Byggnadmaterial: Grund: Platta på mark med vattenburen golvvärme. Stomme: Lättbetong Bjälklag: Trä Tak: Plåt Stup/hängrännor: Plåt Fönster: 2-glas specialtillverkade i teakträ från Qvesarum och smidesfönster. BOTTENPLAN (vattenburen golvvärme) LAGERUTRYMME med betonggolv. (Planerat att kunna bygga 4 st hästboxar, foderkammare, sadelkammare, spolspilta) BADRUM med klinkergolv och delvis kakel på vägg. Dusch, wc och kommod med vask. PENTRY med kyl och vask. LÄGENHET (Area ca 50 m²) med kök, badrum och vardagsrum. Hyresinkomst ca 96 000 kr/år TEKNIKRUM med värmepanna. OVANVÅNING Är idag ett utrymme med ett kök, två badrum, ett sovrum och ett kontor samt vardagsrum. Möjlighet att dela av och skapa två lägenheter. (Area ca 162 m².) Trappa utifrån upp samt även trappa inifrån från lagerdelen. Lager och ovanvåning hyrs idag ut för ca 225 000 kr/år.

Arealer

Arealkälla
Taxerad areal
Övrigt
2 ha
Totalareal
2 ha
Arealkälla
Bostadstomt
Övrigt
1 ha
Totalareal
1 ha

Marker

Betesmark

Taxeringsvärden

Pantbrev
Totalt 3 st pantbrev om 7 250 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut D-2020-00485806:1
Avtalsservitut Elektrisk Ledning
Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 1283K-2017/72.4
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut Elektrisk Ledning, D202100422186:1.1
Last: Avtalsservitut Elledning, D202000485806:1.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 1283K-2017/72.2
Last: Officialservitut Vattenledning, 1283K-2017/72.5
Last: Officialservitut Vattenledning, 1283K-2017/72.7
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Kungshult GA:1, Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Laröd GA:9 ändamål: Vägar, Samfällighet: Helsingborg Laröd S:12
Typ
Pris
14 975 000 kr /bud