Tillbaka till startsidan

Motalagatan 25

Unikt, gediget och en av områdets största tomter.

På lugna Husensjö ligger ett stenhus av sällan skådad kaliber. Stenstomme, omlagt tak, bergvärme och 279 kvm boyta plus källare gör detta till ett unikt tillfälle. De flesta kvadratmeter finns på entréplan med underbara sociala ytor och totalt 10 sovrum i två plan. Tomten är mycket generös, kanske områdets största. Till detta finns ett väl tilltaget garage samt biluppställningsplats. Upplev områdets kanske största hus och tomt på plats!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
279/80 kvm
Antal rum
12 rum, varav 10 sovrum
Tomtarea
1 185 kvm
Pris
6 995 000 kr
Aktuellt bud
Budgivning pågår
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Karl Ekdahl
0708-241616
karl.ekdahl@valvet.se
Intresseanmälan
Extra kontaktperson
Mariella Fåke
0733-72 16 16
mariella.fake@valvet.se

Motalagatan 25

På lugna Husensjö ligger ett stenhus av sällan skådad kaliber. Stenstomme, omlagt tak, bergvärme och 279 kvm boyta plus källare gör detta till ett unikt tillfälle. De flesta kvadratmeter finns på entréplan med underbara sociala ytor och totalt 10 sovrum i två plan. Tomten är mycket generös, kanske områdets största. Till detta finns ett väl tilltaget garage samt biluppställning. Upplev områdets kanske största hus och tomt på plats!

Entréplan

Välkommen till Motalagatan 25 och till ett robust stenhus på rymliga kvadratmeter. När du står utanför Motalagatan 25 ser huset anonymt ut och har en helt insynsskyddad tomt. Framför dig har du en stor biluppställningsplats och bakom ett rymligt garage med intilliggande förråd. Strax bakom öppnar trädgården upp sig med soligt västerläge, stora gröna ytor och uteplatser.

In genom ytterdörren når man en stor hall och på golvet ligger en vacker natursten. Huset har vackra detaljer sedan sin byggtid, bland annat här i hallen med glaspardörrar som leder dig antingen direkt till köket eller mot vardagsrummet.

Vardagsrummet går i vinkel och erbjuder härliga sociala ytor att få plats med både matplats och tv-hörna. Ett eftertraktat fiskbensparkett ligger på golvet och skapar en mysig miljö i detta rum. Stora glaspartier ger magiskt ljusinsläpp och med utgång till uteplats och trädgård från uteplatsen är gränserna mellan ute och inne nära varandra.

Intilliggande finns köket som även detta erbjuder stora kvadratmeter och rymlig plats för matplats. De generösa fönstren fortsätter imponera och uteplatsen strax utanför nås enkelt. En värmande eldstad är placerad vid matplatsen och är en fin detalj för inredningen men är även fungerande. Som stänkskydd ligger samma vackra natursten som i hallen.

På nedre plan finner vi även i dagsläget möjlighet till hela 6 sovrum. Förutom ett badrum samt en gästtoalett finns även klädkammare, kapprum samt en tvättstuga med utgång till trädgården. I huset finns oändliga möjligheter att förändra planlösningen till vad man önskar.

Andra våningen

Upp för en robust trätrappa når du möjligheterna till ännu fler sovrum. I dagens planlösning finns 4 sovrum och ett mysigt allrum att mötas upp i. I allrummet syns balkarna i taket och det är öppet upp i nock för en generös takhöjd. Genom takfönstren i två väderstreck flödar det in dagsljus även här på andra våningen.

Här uppe finner vi även ett badrum inrett med dusch.

Källaren

Här kan man låta fantasin flöda och låta källaren tillfredsställa dina behov. Gym? Större badrum med spakänlsa? Här finns alla möjligheter. Här nere finns idag ett badrum med bastu, rymliga hobby rum, tvättstuga samt ett rum med plats för vinflaskorna.

Trädgård

Tomten är rymlig med 1 185 kvm. Stora gröna ytor gör trädgården lättskött. Ett stort körsbärsträd står vackert i mitten och runt om i trädgården finns även andra fruktträd. Runt om knuten på huset finns uteplatsen som nås från både kök och vardagsrum. Här ligger en vacker granitsten som skapar en uteplats utöver det vanliga. Mysiga rabatter som omringar uteplatsen.

Välkomna att titta på möjligheternas bodröm!

Byggnad

Fast.beteckning
Ottilia 6
Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel med källare
Byggnadsår
1963
Boarea/biarea
279/80 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
12 rum, varav 10 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
2-glas
Bjälklag
Lättbetong
Plåtarbete
Koppar
Tak
Taktegel
Grund
Källare och krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
1978 Inredning övre plan.
2004 Omläggning av tak.
2004 Velux takfönster.
2004 Terrassdörrar samt fasta partier (vardagsrum mot söder, kök, tvättstuga och större sovrum entréplan mot öster).
Övriga byggnader
Garage i lättbetong

Tomten

1 185 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Via fiber.

Driftkostnader

Hushållsel
16 431 kr/år
Vatten/avlopp
3 095 kr/år
Renhållning
2 900 kr/år
Summa
22 426 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I elkostnaden ingår uppvärmningen. I renhållningen ingår trädgårdsavfall.

Energideklaration

Status
Ej utförd

Ekonomi

Pris
6 995 000 kr
Taxeringsvärde
4 180 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1967
Byggnadsvärde
3 126 000 kr
Markvärde
1 054 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
279/80 kvm
Antal rum
12 rum, varav 10 sovrum
Tomtarea
1 185 kvm
Pris
6 995 000 kr