Tillbaka till startsidan

Hemvägen 22

Gedigen 20-talsvilla med pool och gästhus.

På kort promenad från hav och strand ligger denna renoverade 20-talsvilla i mysiga Havsbaden! Fantastisk tomt om hela 1863 kvm där den helt insynsskyddad baksidan med sina många trädgårdsrum och gröna ridå skapar en riktig oas. Här breder ett stort nygjort poolområde ut sig med trädäck i Timbertech, uppvärmd pool, utedusch med varm och kallvatten och väggar i cortenstål. Flera olika trädgårdsrum och uteplatser varav en under pergola, utekök, inglasat uterum samt isolerat gästhus med toalett gör trädgården till en fantastisk plats för såväl avkoppling som vid fest för nära och kära.

Villan är en gedigen stenvilla och har genom åren genomgått övergripande renoveringar. Ljusa, luftiga sällskapsrum med vackra spröjsade originalfönster, golv i massiv fiskbensparkett, spegeldörrar och härlig takhöjd. Påkostat kök från Kvänum med vitvaror från Gaggenau och bänkskivor i Carrara marmor. Vardagsrum och matsalsrum i fil där en kamin är strategiskt placerad så att elden syns från såväl soffan som matbordet. Ovanvåningen bjuder på tre rejäla sovrum varav master bedroom har en vacker murad öppen spis (dock ej använd). Två badrum. Källare med rymlig tvättstuga och gott om plats för förvaring.
Energisnål uppvärmning i form av jordvärme som installerades 2001. Dubbelcarport med laddstolpe för elbil samt parkeringsplats för ytterligare två bilar.
Badrocksavstånd ner till Ängelholms milsvida sandstrand. Denna fastighet erbjuder ett sant drömboende i ett av Ängelholms mest eftertraktade områden. Bara att flytta rakt in!

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
140/116 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 863 kvm
Pris
9 800 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

ENTRÈPLAN

ENTRÈHALL med skjutdörrsgarderob. Klinkergolv med elburen golvvärme. Helkaklat BADRUM med glasad duschhörna, toalett, vask och handdukstork. Elburen golvvärme. En vacker svängd trätrappa i original leder upp till ovanvåningen från entréhallen.
VARDAGSRUM i fil med MATSALSRUMMET. Vardagsrummet har golv i enstavs ekparkett och fönster i väster. En kamin från Raise är strategiskt placerad centralt i rummet så att elden ses från såväl soffan som matplatsen. Matsalsrummet har golv i massiv stavlimmad ekparkett. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljus i rummet.
Öppen planlösning mellan matsalsrummet och köket. Matplats i köket som även den har golv i fiskbensparkett. KÖKET renoverades 2015 och har klinkergolv med elburen golvvärme. Stilren, påkostad inredning från Kvänum med släta vita luckor och bänkskivor i Carrara marmor. Alla vitvaror från Gaggenau: 90 cm bred varmluftsugn. 90 cm bred induktionshäll med fyra plattor och en stor gasbrännare. 90 cm bred fläkt. (Micro i skåp från LG). Inbyggnadsugn. Hel kyl (frys finns i källaren). Helintegrerad diskmaskin. Nedgång till källaren från köket.
KÖKSENTRÈ/GROVENTRÈ med klinkergolv.

OVANVÅNING

Man kommer upp i en HALL. Utgång till BALKONG i söder. Två st. garderober i hallen.
Mysigt MASTER BEDROOM med vackra massiva golvtiljor och en murad öppen spis (används ej). Rejäl skjutdörrsgarderob. Fönster i två väderstreck ger ett fint ljus i rummet med ett stort fönster i söder samt homeja i väster. Dörröppning (nyss upptagen) in till angränsande sovrum som var tänkt att inredas som walk-in-closet.
SOVRUM 2 har fönster i norr, massivt furugolv samt tre st. garderober. SOVRUM 3 har även det fönster i norr, parkettgolv samt tre st. garderober. BADRUM med klinkergolv med elburen golvvärme och kakel på vägg. Badkar, tvättställskommod med dubbla handfat, toalett och handdukstork. Fönster i kupa.
Vind.

KÄLLARPLAN

En gjuten trappa leder ner till källaren från köket. (Finns även källarnedgång utifrån. Liten HALL med förvaring under trappan. FÖRRÅDSRUM/TRÄNINGSRUM med matta på golv. Två fönster. Rymlig TVÄTTSTUGA. Tvättmaskin och torktumlare från Miele, båda nya 2020. Vask och skåpinredning samt plats för tork av tvätt. FÖRRÅDSRUM med uppgång till trädgården. Här finns en frysbox och en extra kyl. Två mindre förrådsrum. Innersta rummet används som FÖRRÅD. Här står även värmepumpen till jordvärmeanläggningen.

GÄSTHUS MED INGLASAT UTERUM

Rymligt sovrum med fönster i både söder och väster. Trägolv och vitmålade väggar. Toalett med vask, toalett och tanddukstork.
Stort inglasat uterum i anslutning till gästhuset. Härlig takhöjd med pulpettak. Stora glasade skjutdörrspartier och trägolv. Här finns plats till såväl matplats som soffgrupp.

Byggnad

Fast.beteckning
Taube 3
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1925 (Tillbyggt 2008 med entréhall).)
Boarea/biarea
140/116 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning. Enligt taxeringsinformationen. Källarplan är på 71 kvm och är inräknad i biarean. Takhöjden i källaren varierar mellan 1,80-1,90 m..
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster (i köksentrén englas med innerbågar)
Bjälklag
Trä, Gjutet mot källaren
Plåtarbete
Zink
Grundmur
Gråsten
Tak
Taktegel (Nytt tak 2019).
Grund
Källare
Uppvärmning
Jordvärme. Kamin. Luft/luftvärmepump Luft/vattenvärmepump till poolen.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Se bifogad renoveringslista (Pdf fil)
Övriga byggnader
Gästhus med inglasat uterum. Hundgård. Fristående trädgårdsförråd om ca 20 kvm med pumphus för rening av poolen Dubbelcarport med laddstolpe med två uttag för elbilar.
Övrigt
Luft/luftvärmepumpen på ovanvåningen kan man ställa in på kyla.
Robotgräsklipparen ingår i köpet.
Poolen har måtten: 8,3 x 3,8 x 1,5 m.

Tomten

1 863 kvm. Hela trädgården är staketomgärdad med Gunnebostaket. Robotgräsklippare sköter klippning av gräsmattan och följer med huset.

Bilplats

Dubbelcarport samt parkeringsplats framför carporten för två bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
47 623 kr/år
Vatten/avlopp
8 448 kr/år
Sotning
500 kr/år
Renhållning
3 550 kr/år
Summa
60 121 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållselen samt uppvärmning av poolen och gäststugan.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
81 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
9 800 000 kr /bud
Taxeringsvärde
3 681 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 918 000 kr
Markvärde
1 763 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Detaljplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
140/116 kvm
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 863 kvm
Pris
9 800 000 kr /bud

Allmänt

Mycket populärt villaområde som ligger lummigt nära skog och hav. Åretruntboende blandat med fritidshus.

Kommunikation

Stadsbuss går till området.