Tillbaka till startsidan

Backvägen 13

Badrocksavstånd ner till sandstranden och småbåtshamnen

På mysiga Backvägen, med havsutsikt och kort promenad ner till hamnen och stranden ligger detta rymliga drömboende. Tomten vänder sig i soligt söderläge och i norr gränsar den till ett litet skogsparti vilket ger en lugn fridfullt utsikt, där naturen ständigt är nära. Den stora verandan som sträcker sig längsmed hela villans söderfasad, är perfekt för att njuta av de vackra sommarkvällarna och för att spendera avkopplande stunder utomhus. Verandan fungerar som hemmets andra vardagsrum på sommarhalvåret. Husets höga fria läge gör att man har fin havsutsikt från såväl verandan som från flera rum.

Villan har de senaste åren genomgått en omfattande renovering och nybyggnation efter ritningar av Karin Pettersson arkitektbyrå. Stor omsorg har lagts på vackra materialval för att skapa ett personligt och tidlöst hem som åldras vackert över tid. Tomten vänder sig i soligt söderläge och man har havsutsikt från såväl verandan, vardagsrummet som från ovanvåningen.

Entréplan bjuder på ett stort härligt lantkök med rymlig matplats. Helglasade dubbeldörrar ger ett fint ljus till köket och öppnar upp mot verandan och dess utekök. Stilren köksinredning med grå luckor och rutigt golv i linoleum. Vitvaror från Italienska SMEG.
Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matrummet. Fönster i tre väderstreck med viss havsutsikt i väster samt utsikt mot skogspartiet i norr. Helglasade dubbeldörrar öppnar upp mot verandan och uteplatsen i söder.

Huset erbjuder i övrigt fyra sovrum, varav master bedroom är särskilt imponerande med öppet upp i nock med hela 4,60 i takhöjd och havsutsikt med fransk balkong. Master bedroom inkluderar även två klädkammare för extra förvaringsutrymme. Två renoverade badrum i klassisk stil med tidsenligt golv och kakel och porslin och blandare från engelska Burlington och Sekelskifte. Det största badrummet rymmer både duch som badkar.

En rymlig oinredd källare ger gott om utrymme för förvaring och möjligheter till olika användningsområden. Garage under huset med nedfart som rymmer två bilar. Garagedelen ligger i souterrängdel i husets västra gavel och har både fönster och entrédörr. Här finns det potential att en gästlägenhet för den som önskar extra boende eller för uthyrning eller verksamhet hemma.

Vejbystrand ligger naturskönt vid Skäldervikens kust norr om Ängelholm. Här finns vackra sandstränder. Fina vandringsleder längs med havet som tar dig mellan Ängelholm i söder till Torekov i norr. Ängelholms centrum och flygplats når man på 15 min med bil. Vejbystrand har även bussförbindelse in till Ängelholm. Fin service i byn med bl.a. ICA affär, bibliotek, restauranger, vingård, flera gårdsbutiker, två grundskolor och flera förskolor, utomhusbad samt småbåtshamn för att nämna några.
Skånes nordvästra kuststräcka bjuder på många naturupplevelser, fantastiska utflyktsmål och goda förbindelser för tåg och flyg.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
188/112 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 026 kvm
Pris
10 000 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréhall

Välkomnande entréhall som nås via den amerikanska överbyggda verandan som löper utmed villans södra fasad. Hallen har ett praktiskt grått klinkergolv med elburen golvvärme och vitmålade släta väggar. Platsbyggd bänk med förvaring och klädkammare. En vacker svängd trätrappa leder upp till ovanvåningen.

Kök

Stort påkostat kök (nytt 2020) med fönster i tre väderstreck. Ett stort fönster ner till golv bjuder på en rofylld utsikt mot mot den lilla skogen utanför. Köket har en vacker inredning från Novaflex, med gråa luckor och bänkskivor i stavlimmad ek. Schackrutig linoleummatta i vitt och grått ger köket en härlig atmosfär med en blandning av lantligt och retro. Vitvaror från italienska SMEG: 90 cm bred spis med induktionshäll och två ugnar. 90 cm bred fläkt. Kyl och frys (från Osby) samt diskmaskin. Rymlig, trivsam matplats i köket invid stort fönsterparti med helglasade altandörrar som öppnar upp mot den stora överbyggda verandan.

Vardagsrum/matsalsrum

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matsalsrummet. Parkettgolv och tapet på vägg. Även detta rum har utsikt i tre väderstreck. Från vardagsrumsdelen öppnar helglasade dubbeldörrar upp mot verandan samt fönster i väster som bjuder på viss havsutsikt. Ifrån matsalsdelen har man fönster med utsikt mot skogspartiet i norr samt i väster. Verandan fungerar som hemmets andra vardagsrum på sommarhalvåret. Här ryms såväl soffgrupp som matbord.

Kontor/sovrum

Fönster mot skogspartiet i svalt norrläge. Parkettgolv och tapet på vägg.

Badrum

Badrummet renoverades 2021. Svart hexagonformat klinker på golv med elburen golvvärme och vitt klassiskt kakel på vägg. Toalettstol och vackert porslinshandfat från engelska Burlington. Dusch med takdusch krom som även den kommer från Burlington. Fönster mot skogen i norr.

Master bedroom

På andra våningen i husets västra gavel ligger master bedroom. Rummet har fransk balkong och en härlig utsikt mot havet i väster. Två rymliga klädkammare. Öppet upp i nock med hela 4,60 i takhöjd, vita väggar och parkettgolv.

Sovrum 2

Fönster i kupa i söder mot entrésidan. Parkettgolv och blåmålade väggar.

Sovrum 3

Fönster i öster. Parkettgolv och rosa väggar. En klädkammare finns i anslutning till rummet som nås från hallen.

Sovrum 4

Detta sovrum är lika stort som sovrum 3 och har även det fönster i öster. Parkettgolv och gröna väggar. En klädkammare finns även till detta rum som nås från hallen.

Badrum

Renoverat 2019. Stort luftigt badrum som rymmer såväl dusch som badkar. Tre fönster bjuder på en grön utsikt mot skogen i norr. Golvklinker med elburen golvvärme och ½ kaklade väggar med rektangulärt vitt fasat kakel i gammal stil från Sekelskifte. Bred tvättställskommod med extra brett handfat. Badkar på tassar. Toalettstol och duschblandare med tekdusch. Handdukstork.

Källare

Rymlig källare under hela huset. Betonggolv och målade väggar. Källaren är rå och har inte renoverats. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Plats för tork av tvätt. Äldre badrum med badkar, toalett och handfat. Två rymliga förrådsrum. Matkällare.
Den västra delen av källaren ligger i souterräng och på gaveln av huset finns fönster ut mot trädgården och en dörr. Garageportar öppnar upp mot entrésidan och garagenedfarten. I dag fungerar garaget som verkstad och förråd. För den som önskar kan man med fördel inreda denna avdelning till en gästlägenhet eller rum för verksamhet.

Byggnad

Fast.beteckning
Vejby 15:173
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1945 (Ombyggt/tillbyggt och renoverat 2016-21)
Boarea/biarea
188/112 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Treglas, nya 2016, några äldre 2-glas i källaren)
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Taktegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump 2019, luft/luftvärmepump 2018. Elburen golvvärme.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Hela huset är ombyggt och tillbyggt efter ritningar av arkitekt Karin Pettersson.
Huset byggdes ut samt ovanvåningen höjdes med nya takstolar och nytt tak 2015. Nytt avlopp och avloppsstammar från gatan och in 2015. Ny el i hela huset (äldre el kvar i källarplan).
Exteriört stod huset klart 2016 med ny fasad och nya fönster.
Övriga byggnader
Fristående trädgårdsförråd

Tomten

1 026 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
55 520 kr/år
Vatten/avlopp
8 860 kr/år
Renhållning
3 895 kr/år
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
68 275 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmningen ingår även hushållselen.

Energideklaration

Status
Ej utförd

El

Elbolag
Bjärekraft
Elleverantör
Göteborgs energi
Elförbrukning
19223 kWh/år

Försäkring

Försäkringsbolag
Länsförsäkringar

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Pris
10 000 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9 287 kr
Småhusmark
1 711 000 kr
Småhusbyggnad
3 406 000 kr (1981)
Taxeringsvärde totalt
5 117 000 kr
Pantbrev
Totalt 14 st pantbrev om 4 750 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Områdesbestämmelser (1992-11-09)
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
188/112 kvm
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
1 026 kvm
Pris
10 000 000 kr /bud

Allmänt

Vejbystrand ligger fint längs havet. Det finns två grundskolor. Magnarps skola F-9 samt Vejbystrands privata skola F-6 och flera förskolor. I övrigt hittar man även ett trevligt bibliotek, frisör, veterinärklinik, ICA affär, restauranger, idrottsplats, utomhusbasänger med bastu, vandrarhem, hotell och flera gårdsbutiker samt olika former av träningsakriviteter. Den trevliga småbåtshamnen skapar en mysig samlingsplats sommartid och här finns även en liten minigolfbana. Vacker natur med fina vandringsleder längsmed havet. Skåneleden går förbi Vejbystrand.

Kommunikation

Ängelholms stadsbuss går till Vejbystrand.