Tillbaka till startsidan

Östra Storgatan 28

Gathus byggt 2010 med dubbelgarage för verkstad eller verksamhet!

Lättskött gathus byggt 2010 i centrala Munka-Ljungby. Stort dubbelgarage integrerat i huset som även lämpar sig perfekt för egenföretagaren som önskar bedriva verksamhet hemifrån. Perfekt som tex frisörsalong, butik, kontor mm. Garagedelen är även förberedd för att på ett enkelt sätt byggas om för att utöka villans boarea med ett stort vardagsrum och sovrum på entréplan för den som önskar. (Ritningar på en sådan alternativ planlösning finns bifogad i denna beskrivning). I garageden ligger redan vattenburen golvvärme och avväxlingar är förberedda för att öppna mot bostadsdelen.
Ett hus med många möjligheter helt enkelt!

Villan är belägen på en härlig tomt som på entrésidan vänder sig mot Östra Storgatan med sitt centrala läge men som på trädgårdssidan gränsar till stort grönområde. Trädgårdssidan gör att det känns som man bor ostört på landet med utblick över ängarna med skogen i fonden.
I villans entréplan ligger ett rymligt dubbelgarage om 40 kvm med portar som öppnar upp mot den singelbeklädda gårdsplanen. Entréplan bjuder även på ett rymligt kök med matplats och ett stor toalett som är förberett för dusch. Övervåningen bjuder ett rymligt allrum med stort fönsterparti i kupa samt två rymliga sovrum. Badrum med dusch.
Villan har en härlig ljus och rymd med en takhöjd på entréplan om hela 2,60 och höga spröjsade fönster. På entréplan ligger ett rymligt kök med matplats och ett stor toalett som är förberett för dusch. (Här kan man öppna upp mot garaget och då få in även ett stort vardagsrum och sovrum). Övervåningen bjuder ett rymligt allrum med stort fönsterparti i kupa samt två rymliga sovrum, en walk-in-closet samt badrum med badkar.
Ett lättskött hus med många möjligheter på centralt läge i Munka-Ljungby med närhet till såväl service, kommunikation som till skolor.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
100/40 kvm
Antal rum
3 rum, varav 2–4 sovrum
Tomtarea
626 kvm
Pris
2 500 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

Entréhall med klinkergolv och garderob. Trappa med viloplan leder upp till till ovanvåningen från hallen. Rymligt förråd under trappan.
Stort badrum med höga fönster ut mot gatan. Toalett, vask, förberett för dusch. Garderob samt tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Bosch) i pelarsats. Här står även luft/vattenvärmepumpen. Badrummet har golv i grått klinker och målade vita väggar. Spots i taket.

Ovanvåning

En svängd trätrappa med vilplan leder upp från entréhallen till ovanvåningen. Man kommer upp i ett rymligt, ljust allrum som har ett stort fönsterparti mot entrésidan i söder samt fönster på gaveln i väster.
Master bedroom har fönster i väster samt takfönster. Ytterligare ett rymligt sovrum på ovanvåningen som har fönster i öster samt takfönster. Walk-in-closet.
Stort badrum med svart och vitrutigt klinkergolv. Målade släta vita väggar och kakel i duschen. Toalett, tvättställskommod och fönster.

Dubbelgarage

Garaget har två stora portar ut mot gårdsplanen. Hela garagedelen har vattenburen golvvärme med golv i svart och vitrutigt vinylgolv. Vatten och avlopp finns utdragen i garagedelen och stora fönster öppnar upp i två väderstreck. Rejält med belysning.
För den som önskar bedriva annan verksamhet såsom liten gårdsbutik, ateljé, frisörsalong mm går det alldeles utmärkt att göra om denna del till valfri verksamhet.
Det är även förberett för familjen som önskar ett rejält stort hus att öppna upp mot bostadsdelen. Då finns det ritningar på vardagsrum och sovrum i denna delen av huset. Det som då behöver göras är att garageportarna byts ut mot stora härliga fönsterpartier samt att golv läggs och man öppnar upp mellan bostadsdelen och garaget i gipsen. Detta är redan förberett med avbärningar mm.

Hela huset har vattenburen golvvärme på såväl entréplan som på ovanvåningen. Genomgående enhetliga golv i mattlackad ekparkett samt klinkers i hall och badrum. Härlig takhöjd om hela 2,60 på entréplan och 2,40 på ovanvåningen. Höga spröjsade fönster.

Byggnad

Fast.beteckning
Sommargyllingen 10
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2010
Boarea/biarea
100/40 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
3 rum, varav 2–4 sovrum
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Velfac. 2-glasfönster isolerglas med gas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Taktegel (Vackert återanvänt)
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump med vattenburen golvvärme.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
2021: Service av pannan.
2016: Ny tvättmaskin

Tomten

626 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 638 kr/år
Vatten/avlopp
8 660 kr/år
Renhållning
3 550 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Summa
38 848 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-12)
Energiprestanda
42 kWh/m2 och år
Energiprestanda
83 kWh/m2 och år
Energiklass
C

Ekonomi

Pris
2 500 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
8 874 kr
Småhusmark
423 000 kr
Småhusbyggnad
1 873 000 kr (2010)
Taxeringsvärde totalt
2 296 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 st pantbrev om 1 360 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Det finns ett skrivet servitut mellan denna fastigheten och grannfastigheten Östra Storgatan 30 gällande infarten.
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
100/40 kvm
Antal rum
3 rum, varav 2–4 sovrum
Tomtarea
626 kvm
Pris
2 500 000 kr /bud