Tillbaka till startsidan

Åsbogatan 12

Vacker sekelskiftesvilla med åtomt och egen brygga

Välkommen till en av Ängelholms vackraste sekelskiftesvillor! Centralt belägen på stor åtomt som vänder sig i västerläge med egen brygga. Villan, anno 1903, byggdes i en tid då byggandet fortfarande var ett hantverk och varje detalj utformades med känsla för estetik och kvalitet. Arbetet fick ta tid, resultatet var det som var viktigt. Många vackra originaldetaljer är välbevarade såsom höga spröjsade fönster, takstuckaturer, golv i massiv fiskbensparkett, spegeldörrar, kakelugn och gjutjärnskaminer.
Entréplan bjuder på generösa sällskapsutrymmen där två stora salonger i fil vänder sig med utsikt mot den vackert anlagda trädgården och Rönne å. Klassisk punschveranda som omsluts av vackra träd i norr och uppstammat Gullregn i öster. Det stora, välutrustade köket är renoverat i en modern stil som står i härlig kontrast mot hemmets i övriga klassiska inredning. Köksinredningen kommer från exklusiva SieMatic med stilren inredning med släta vita luckor och rustika bänkskivor i tålig granit. Rymlig matplats i köket med en vacker gjutjärnskamin som värmer gott kalla vinterdagar.
Övervåningen är av en mer privat karaktär och bjuder på ett rymligt allrum med kamin, två stora sovrum samt ett helkaklat badrum som rymmer både dusch och badkar. Källare med gott om förvaring, hobbyrum samt gästrum, badrum och tvättstuga.
En ljuvlig trädgård omsluter huset i väster med utsikt mot Rönne å och dess trevliga båtliv. Trädgården är omsorgsfullt anlagd och för tankarna till de klassiska engelska trädgårdarna. Här växer gamla formklippta äppleträd, uppstammat gullregn och en variation av rosor, perenner, blommor samt bärbuskar och träd. Ett lusthus ligger nere mot ån och fungerar som ett trevligt uterum regniga och blåsiga dagar. Brygga med båtplats.
Dubbelgarage och parkeringsplatser på uppfarten. Hela tomten är mur- och staketomgärdad med grindar till garageuppfarten.
Ett underbart stadshus där sekelskiftets alla vackra arkitektoniska kvaliteter möter dagens moderna standard.

Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
210/136 kvm
Antal rum
5 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
1 061 kvm
Pris
9 800 000 kr /bud
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare
Linda Wahlberg
0708-61 16 16
linda.wahlberg@valvet.se
Intresseanmälan

Entréplan

En vacker välvd snidad trädörr välkomnar till detta härliga hem Entréhall med fiskbensparkett och hög takhöjd. Till vänster i hallen leder en svängd trätrappa med vitmålat snidat räcke upp till ovanvåningen. En gästtoalett nås från entréhallen med klinkergolv, toalett och handfat.
Rakt fram från entréhallen kommer man in i köket och till höger öppnar höga dubbeldörrar upp mot salongen/matsalsrummet som ligger i fil med vardagsrummet. Dessa båda rum har stora spröjsade fönster ut mot trädgården med utsikt mot Rönne å, som flyter förbi utanför. Till höger om salongen ligger en vacker punschveranda med fönsterpartier i tre väderstreck och utgång till altan mot trädgården. Punschverandan omsluts av vackra träd i norr och uppstammat Gullregn i öster.
Det generösa vardagsrummet har ett stort burspråk mot trädgården och en vacker kakelugn. I från vardagsrummet öppnar höga dubbeldörrar upp mot köket. Köket renoverades 2005 i en modern stil som står i härlig kontrast mot hemmets i övriga klassiska inredning. Inredningen kommer från det exklusiva köksfabrikatet SieMatic med vita stilrena köksluckor och tåliga bänkskivor i svart granit. En stor köksö utgör hjärtat i köket och i köksön är även spishällen integrerad. Elektrisk häll samt tre gasolplattor. Frihängande fläkt i rostfritt. Både spishäll och fläkt kommer från Gaggenau. Inbyggnadsugn med pyrolysfunktion från Miele. Specialutformad kyl med 0-grader zon, frysfack samt stor sval. (Frys finns i källaren). Helintegrerad diskmaskin från Siemens. Fyra högskåp samt gott om skåpförvaring i köket. Matplats i köket med plats för ett stort matbord. Invid matplatsen står en vacker gjutjärnskamin som sprider härlig värme och stämning kalla vinterdagar. Köket har praktiskt klinkergolv med elburen golvvärme. Köksentré med ingång från garageuppfarten. I från köket leder även en trappa ner till källarplan.

Ovanvåning

Man kommer upp i en ljus, luftig hall. Klädkammare/förråd. Sovrum med golv i fiskbensparkett, utgång till balkong i norr samt fönster mot Rönne å. (Garderoben ingår ej).
Rymligt allrum med fönster i kupa och gjutjärnskamin. Det andra sovrummet har vackra golvtiljor och fönster i såväl söder som väster samt utgång till balkong med utsikt över trädgården och Rönne å. (Garderoberna ingår inte i försäljningen.) Stor helkaklat badrum med fönster i söder. Ett badkar tronar mitt i rummet. Här ryms även en dusch, kommod med dubbla handfat, vägghängd toalett samt bidé. Badrummet har elburen golvvärme.

Källarplan

Från köket leder en trappa ner till källarplan. Man kommer ner i ett rymligt hobbyrum/förråd med klinkergolv. Här finns även entré från den utvändiga källartrappan. Detta utrymme lämpar sig även utmärkt som groventré. Hall med klinkergolv. Gästrum/sovrum med vita väggar och fönster ut mot trädgården. Mitt emot gästrummet ligger ett badrum med dusch, toalett och handfat. Den gamla bastun är numera tömd och fungerar som förråd. Ytterligare ett förråd/vinkällare. Tvättstuga med klinkergolv. Tvättmaskin från Electrolux och torktumlare från Miele. Vask. Pannrum med gott om plats för förvaring.

Hemmet genomsyras av ljus och rymd med en härlig takhöjd med höga stora spröjsade originalfönster med vackert glas. Entréplan har vackra genomgående massiva golv i stavlimmad fiskbensparkett förutom i kök och toalett som har klinkergolv.

Byggnad

Fast.beteckning
Kondoren 5
Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggnadsår
1903
Boarea/biarea
210/136 kvm
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
5 rum, varav 2–3 sovrum
Fasad
Målat tegel
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster med spröjs
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Cement och sten
Tak
Glaserat taktegel (nytt 1996)
Grund
Källare
Uppvärmning
Vattenburet system. Kombipanna 2016 olja/ved/el. Kakelugn, 2 kaminer.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag, mekanisk i badrum
Renovering
2022: Garagetak nymålat med tjärasfalt.
2019: Ny varmluftsugn. Ommålad veranda, lusthus och balkong.
2016: Ny kombipanna.
2010: Totalrenovering av veranadan.
2006-08 Hela trädgården omgjord.
2006: Ommålning av huset exteriört.
2005: Totalrenovering av kök, badrum och gästrum. Hela huset ommålat interiört.
Förra ägarna:
1997: Nytt papptak på garage och veranda.
1995: Helt nytt tak på boningshuset. Papp, takpannor och plåtningar, hängrännor och stuprör.
I övrigt löpande underhåll.
Övrigt om byggnaden
Fjärrvärme finns i gatan att ansluta sig till för den som önskar.

Tomten

1 061 kvm.

Bilplats

Dubbelgarage samt garageuppfart med tre parkeringsplatser.

TV- och internetanslutning

TV: Kabel TV . Bredband: ADSL (Fiber ligger utanför i gatan).

Driftkostnader

Uppvärmning
26 500 kr/år
Hushållsel
36 969 kr/år
Vatten/avlopp
5 400 kr/år
Sotning
1 278 kr/år
Renhållning
6 190 kr/år
Summa
76 337 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd (2022-07-05)
Energiprestanda
90 kWh/m2 och år
Energiprestanda
127 kWh/m2 och år
Energiklass
E

Ekonomi

Pris
9 800 000 kr /bud
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
8 874 kr
Småhusmark
2 024 000 kr
Småhusbyggnad
2 338 000 kr (1929)
Taxeringsvärde totalt
4 362 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 st pantbrev om 5 625 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Stadsplan
Typ
Friliggande villa
Boarea/biarea
210/136 kvm
Antal rum
5 rum, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
1 061 kvm
Pris
9 800 000 kr /bud

Allmänt

Populärt område med många fina gamla villor i närheten av Ängelholms centrum.